jak się zabezpieczyć
jak się zabezpieczyć
w jaki sposób zabezpieczyć się przed niesolidnym klientem , który nie chce zapłacić za okna ?
-
PLASTMAL BM
- Czytelnik

JAK SIĘ ZABEZPIECZYĆ
GWARANCJA BANKOWA.
ZABLOKOWANIE KONTA.
NAJLEPIEJ DLA TAKICH NIC NIE ROBIĆ.JAK MA PROBLEMY Z GWARANCJĄ ALBO Z BLOKADĄ KONTA TO NIECH SAM SOBIE OKNA WYPRODUKUJE.
ZABLOKOWANIE KONTA.
NAJLEPIEJ DLA TAKICH NIC NIE ROBIĆ.JAK MA PROBLEMY Z GWARANCJĄ ALBO Z BLOKADĄ KONTA TO NIECH SAM SOBIE OKNA WYPRODUKUJE.
Po montażu
Pieniadze za towar odbieraj przed montażem. Ja tak rabie i nie mam problemów. Po montażu klient płaci za usługę. A gdy klient nie chce płacić przed montażem? Nie montować!
Kto ma miękkie serce musi mieć twardą d...
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Napisz z klientem umowę w której będzie napisane, że masz prawo wymontować stolarkę jeżeli nie zapłaci i obciążyć go kosztami z tego tytułu,że jest to twoja własność do momentu zapłaty zaznacz, że zapłata za okna musi nastąpić przed montażem ja tak robię i już dwa razy musiałem zdjąć skrzydła -ale to działa!!!- odrazu wypłacili
A jednak masz nie odebrane pieniądze - nawet najlepsze okna i najlepszy montaż nie jest w stanie zapewnić 100% zapłaty za okna ludzie już przy podpisaniu umowy myślą jak nas oskubaćMarcio pisze:A moja rada jest taka, po prostu wykonywać dobre usługi, i sprzedawać dobry towar.
W mojej sprzedaży 3% to nie odebrane pieniądze, więc widać ze przynosi to dobre efekty.
przypadek z W-wy
Klient zamówił okna na cały dom w biurze handlowym producenta, termin ustalony okna jadą na budowę(tak było umówione) po rozładunku (czekała jego ekipa niby montażowa) na rozliczenie klient zaprasza do siedziby (niby) jego firmy, kierowca oraz szef biura handlowego jadą za nim do biura, po drodze gość im gdzieś zniknął wracają na budowę i co?
Ani okien ani ekipy montażowej okazało się, że to lipna budowa
Przypadek autentyczny - rozmawiałem z kierowcą bo sam też brałem okna od tego producenta
A jednak masz nie odebrane pieniądze - nawet najlepsze okna i najlepszy montaż nie jest w stanie zapewnić 100% zapłaty za okna ludzie już przy podpisaniu umowy myślą jak nas oskubaćw.a75 pisze:Marcio pisze:A moja rada jest taka, po prostu wykonywać dobre usługi, i sprzedawać dobry towar.
W mojej sprzedaży 3% to nie odebrane pieniądze, więc widać ze przynosi to dobre efekty.
przypadek z W-wy
Klient zamówił okna na cały dom w biurze handlowym producenta, termin ustalony okna jadą na budowę(tak było umówione) po rozładunku (czekała jego ekipa niby montażowa) na rozliczenie klient zaprasza do siedziby (niby) jego firmy, kierowca oraz szef biura handlowego jadą za nim do biura, po drodze gość im gdzieś zniknął wracają na budowę i co?
Ani okien ani ekipy montażowej okazało się, że to lipna budowa
Przypadek autentyczny - rozmawiałem z kierowcą bo sam też brałem okna od tego producenta[/quot
Lać w ryj pałą takich. Nie będziecie mieć długów!