UWAGA-CIUKSZO I MAJ

TADZIU
Czytelnik
Czytelnik

UWAGA-CIUKSZO I MAJ

Post autor: TADZIU »

Witam.
W grudniu odwiedzili mnie dwaj dziwni panowie.
Prowadza firmę w Niemczech koło Norymbergi.
Panowie ci proponują odbiór większych parti okien stosując bardzo pokrętny sposób wyceny okien, raz stosując wycenę za metr obwodu okna, raz to za sztukę. Jeden z nich- Polak to Ryszard Ciukszo, drugi Niemiec Berhard Maj.
Panowie ci według ich opowiadań współpracowali już chyba ze wszystkimi producentami okien w Polsce, między innymi: Drutex, Bajcar, Adams, MS, Bakar. Oknoplast, Partner oraz wielu innych.
Według opowiadań moich gości firmy te to nieudacznicy, oszuści itd. Po długich rozmowach postanowiliśmy więc podjąć współpracę w zakresie dostaw okien .
Niestety, ponowie ci już przy pierwszym zleceniu próbowali wyłudzić okna na podstawie fałszowanych przelewów bankowych, przedkładali fałszywe polecenie przelewu żądając wydania towaru-oczywiście pieniądze według ich zapewnień miały przyjść na konto za parę dni. Do dzisiaj nie przyszły, więc zmuszeni byli płacić gotówką.

W związku z tym mam pytanie, czy macie Państwo jakieś informację na temat przekrętów w/w panów. Panowie ci działaja na terenie całego kraju prubując wyłudzić okna stosując bardzo wyrafinowane metody.

Przestrzegam i oczekuję odpowiedzi.

Pozdrawiam z Pomorza.
Tadziu.

oknoAD

MarioZ
Małomówny
Małomówny

Post autor: MarioZ »

Dobrze że opisujesz działalnośc tych gostków.Trzeba tępić naciagaczy.Pochwalam.
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

informacja ukazała się dośc dawno ale wciąż aktualna panowie nadal rozsyłają zapytania ofertowe u mnie w tym tygodnu przysłali zapytanie - poszło w kosz
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

TRZEBA UWŻAĆ

Post autor: Umberto »

Mnie jeden "szw..." wykiwał na 400 euro. Niewiele, ale trzeba z nimi uważać bo myślą, ze jak "polaczek" zahandluje z Niemcem to już Pana Boga za nogi złapał i wykorzystują naiwność Polaków. Poza tym chcieli by mieć niemiecką jakość za polskie pieniądze.
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Maria
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Maria »

Wszystko o czym pisze Pan Tadziu to kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa.
Jak tak można oczerniać porządnych ludzi i pisać takie oszczerstwa pod ich adresem.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

mam informacje od producentów, że biorą okna i nawet placą, ale za kolejną większą dostawę już szukaj wiatru w polu.
Uwaga na nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ