Witam, czy ktoś wie dlaczego firma BudvarCentrum na początku 2004 roku zmienił nazwę na THYSSENokna, a w tym roku ponownie nazywają się BudvarCentrum?
Znam jeden przykład jak firma zmieniała nazwę co kilka miesięcy ( teraz wiem, tylko dlatego że stara firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań, a pod nową nazwą można było jeszcze wydoić klientów, dostawców i OGŁOSIĆ UPADŁOŚĆ) .
Dla mnie to wyglądało jakby ta firma chciala zagarnąć dorobek marketingowy i reklamowy pozostałych pracujących na Thyssenie.
W moim odczuciu to było nie fair. Tak jak niektóre akcje sygnowane przez Budvar.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
O ile wiem to BUDVAR wynegocjował sobie prawa do używania nazwy THYSSEN w Polsce zanim jeszcze powstał Thyssen Polska (załatiwał to z centralą w RFN) , a co do zmiany nazwy kolejniej to nie wiem , ale wątpie aby chodziło o kolejne upadki , bo to nie koniecznie wiąże się ze zmianą nazwy firmy mógł nazwać poprostu THYSSEN STOLARKA czy THYSSEN OKNO i też by było dobrze ...
Dzień dobry!
Jestem Dyrektorem Operacyjnym firmy "Budvar Centrum" S.A.. Chciałbym zapewnić, że nie ma żadnego zagrożenia co do dalszego funkcjonowania firmy. Nie mamy żadnych niecnych celów. Płacimy swoje zobowiązania na czas jak i cały czas dostarczamy i będziemy dostarczać wyroby na rynek. Co do Thyssena to sytuacja jest taka, że Thyssen został kupiony poprzez innego potentata i niedługo ta marka tzn. Thyssen zupełnie zniknie z polskiego rynku. Zmiany nazwy są właśnie z tym związane. Thyssen po prostu pozbywa się części zajmującej się przerobem tworzyw sztucznych.
W razie wątpliwości proszę o dalszy kontakt
Pozdrawiam
Grzegorz Popis
Dyrektor Operacyjny
"BUDVAR Centrum" S.A.
tel. 0503-148428
ronald pisze:Witam, czy ktoś wie dlaczego firma BudvarCentrum na początku 2004 roku zmienił nazwę na THYSSENokna, a w tym roku ponownie nazywają się BudvarCentrum?
Znam jeden przykład jak firma zmieniała nazwę co kilka miesięcy ( teraz wiem, tylko dlatego że stara firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań, a pod nową nazwą można było jeszcze wydoić klientów, dostawców i OGŁOSIĆ UPADŁOŚĆ) .
pozdrawiam - ronald.
Przepraszam panie Grzegorzu, nie chciałem aby moja wypowiedź była odebrana jako zła plotka o niecnych zamiarach Waszej firmy, poprostu zaciekawiło mnie to - ronald
Czołem!
Ja odebrałem Pana wywołanie tego tematu jako absolutnie szczere zainteresowanie tym co się dzieje. Absolutnie nie posądzam nikogo o rozsiewanie jakichkolwiek plotek.
Pozdrawiam
Grzegorz Popis
Dyrektor Operacyjny
"BUDVAR Centrum" S.A.
tel. 0503-148428
Nikt Pana nie pytał o płynność firmy, z kąd taki kierunek wypowiedzi?
A skoro już jesteśmy on line, to proszę o wskazanie celu kampani, sensu marketingowego "nabrani na okna", pytanie pomocnicze proszę wskazać firmę(-y) która nabiera(-ją) na okna.
Cieszę się bardzo że ten pomysł już odszedł w niebyt, ale czy następny jest o wiele lepszy????
Proszę uzasadnić.
Lepszy ponieważ....
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Znam i obserwuje firmę Budvar od kilku lat. Jestem pewien, iż jest Pan nowym pracownikiem w tej firmie. Proszę powiedzieć zatem co powodowało firmą w której Pan pracuje, iż z początkiem 2004r postanowiła znienić nazwę na THYSSEN Okna skoro już w tamtym czasie było wiadomo iż inna firma ( nie wymieniam nazwy - kryptoreklama) przejęła Thyssen Polymer GmbH i że taka sytuacja będzie miała miejsce.
Budvar w moich oczach jako konsumenta stracił wiele przez cięgłe zmiany które jak do tej pory nie prowadziły ku lepszemu wręcz przeciwnie.
Proszę mi powiedzieć czy Budvar może z czystym sumieniem przyjąć - otrzymać symbol ' BIAŁEJ KOKARDKI " ( mam nadzieje, że wie Pan o czym ja mówie) :(
Panie ALEKSANDERnie znam Pana, dlatego pana wypowiedź jest mi obojętna.
Mam pytanie tych którzy to czytają!!
CZY PRACODAWCA ZASŁUGUJĄCY NA BIAŁĄ KOKARDKĘ MOŻE ISTNIEĆ W NASZYM SYSYTEMIE PODATKOWYM-FISKALNO, ZUSOWSKO - CIEMIĘŻĄCYM??????????????????
Czy proszę o odpowiedź-NIE!!!!!
Współczuję tym którzy tak jak Ja są pradcodawcami, a odpowiedzcie sobie we wlasnym sumieniu.
Pozdrawiam decydentów.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Tomsi.
Wątpie, żeby można by się spodziewać w najblizszym czasie jakichkolwiek zmian. Nawet nie pomogą plajty pseudo "doradców technicznych" w naszej branży. Przyjdą inni. A może nie. Bo duże ogromne firmy tak zaniżyły ceny, że nawet garażowiec nie jest w stanie jej sprostać.
Ja widzę możliwośc zmiam tylko w jednym przyadku.
Po pierwsze jak ostateczny inwestor, czytaj klient detaliczny w końcu bedzie miał trochę pieniedzy, a przynajmniej stabliną sytuacje w pracy.
I ten sam inwestor bedzie miał świdomość, że okno oknu nie równe. Firma firmie nie równa. Montazysta montażyście nie równy.
Wedy by się choć chwile zastanowił dlaczego to okno jest "droższe" o 50pln. Co za to 50pln dostanie w zamian.
I dopiero wtedy wybierze okno, firmę, produkt, a nie jak do tej pory wybiera niską cenę.
I nie ma znaczenia czy to okno jest z prawdziwych profili PVC, czy na prawdziwą szybę U=1,1, czy jest wzmocnione profilem stalowym o odpowiedniej grubości, czy okucia są z jednej firmy. A nie jak czasami się zdaża kucia z dwóch typów okuć. Markowych i tych troche tańszych.
P.S.
Tomsi
ISO wcale nie oznacza, że dana firma dany produkt jest najwyższej jakości.
System zapewnienia jakości ustala jedynie procedury i przebieg dokumentów. Jak w nim zapiszemy, że okna mają być wykonane bez wzmocnień, zamiast okuć obwiedniowych mają być stosowane zawiasy zaplatane i zwykła klamecza it... To firma taka też dostanie certyfikat ISO 90...
Do zobaczenia w lepszych czasa. Niestety uczciwi teraz są na przegranej stronie.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
A co do budvaru. No cóż balansuje na ostrzu noża jak każdy który chce przetrwać. Czasami to boli, mnie czasami również. Czasmi jestem bezsilny. Ala może kidyś będzie lepiej.
ALE NIGDY NIE BĘDZIE ŁATWIEJ. Konkrencja nie śpi, trzeba jej dotrzymac kroku. Mam tylko nadzieje że w końcy skorzysta z tego klient detaliczny. Dostanie usługe, prodykt dobrej jakości za przyzwoitą cenę. TERAZ JEST TO NIEMOŻLIWE.
mam "reklamy" firmy Budvar, które uwłaczają ludzkiej godności.
Chociażby "produkujemy okna w niemieckim systemie thyssen i w systemie polskim ........ Na okna w systemie thyssen dajemy 10 lat gwarancji a na okna z profili polskich 1 rok [problem w tym, że budwar nie produkował okien z polskich profili].
Kolejna reklama "okna o podwyższonej sztywności. niespotykanej w innych systemach"
I takie inne bzdetne reklamy.
THYSSEN się po prostu wk.......
A nieprawdą jest że thyssen schodzi z rynku - aktualnie wydaje nowe aprobaty na nowe systemy.
Takich tekstów w reklamach budwaru nie słyszałem i nie widziałem. Ciekawy jestem co to za profil "polski" . Jak miałem konurencje w budwarze i tysenie to mówiełem że musi być o zwiekszonej sztywności bo inaczej by nie działał. Odpowiedź na bzdure jest jeszcze lepsza bzdura.
Nie wiem co się dzieje W thyssenie a raczej w Deceuniku. Myślałem że thyssen za moment to bedzie następny profil Zendow. A tu taka informacja??? Chyba mnie juz nic nie zaskoczy.
tomsi - napisz jaki masz problem z oknami [z Twoich postów wynika, że masz]. Usztywnienia muszą być w oknach - niezależnie od ich wielkości - brak usztywnień to tańsze okno. ISO nic tu do rzeczy nie ma. To totalna bzdura.
Mam te "reklamy" i wiele innych.
Np o okuciach "nasze okucia są trwalsze 1,3 x niż okucia innych producentów".
Mogę udostępnić kserokopie - dla ciekawości zainteresowanych
Zendow to po flamandzku "okno".
Obydwa systemy zgodnie współpracują pod jednym zarządem.
sorry - to nie bajanie.
To tylko są takie firmy co za nic mają etykę i uczciwość.Co oszukują nabywców, co psują rynek, co psują markę okien z PVC.
Takich trzeba zwalczać i ujawniać ich działania.
Nie skarżę się - podaję fakty - jak chcesz to Ci wyślę te "reklamy" - ksero - zobaczysz na własne oczy.
A co do działania to to działanie było w sądzie i firma B. przegrała i wycofała te "reklamy".
A co systemów PVC bez usztywnień to daruj sobie - dokumentacja to nie wszystko.