Czy komuś wiadomo cos o firmie PUF?

zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Czy komuś wiadomo cos o firmie PUF?

Post autor: zawadzki »

Dostałem oferte współpracy z Koszalina firma PUF czy ktoś może mi ją w jakiś sposób zaopiniować?

oknoAD

jola
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jola »

Jestem z Koszalina, tak jak PUF. Sprzedaję okna ale nie z PUF - u. takzę nie wiele mogę powiedzieć o jakości itd. Firma istnieje już dość długo - może nawet ok. 8-9 lat. Spokojnie, bez afer. Sporo ludzi w Koszalinie u niech kupuje. Choć ceny umiarkowane. Długo robili na KBE , od 2 lat na Aluplaście. Niestety nic konkretnego na temat współpracy nie mogę powiedzieć. Myślę, że właścieciele są o.k. - jako ludzie i przedsiębiorcy.
fbokniarz
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: fbokniarz »

Przestrzegam ponad wszystko przed firmą PUF!!!!!! Jest niesolidna , nierzetelna , nieterminowa.UWAGA!!!!! Firma której taktyką jest niepłacenie za dostarczony towar,resztę dopowiedzcie sobie Sami.Pozdrawiam fbokniarz :!:
pomocnik
Małomówny
Małomówny

Post autor: pomocnik »

Różne rzeczy słyszałem:
nieterminowość to podstawa
A jeśli dealer spóźni się z zapłatą kilka dni to PUF poczeka kilka miesięcy i zliczy wszystkie dni za nieterminową wpłatę. Sprawa do komornika + odsetki + inne koszty - ma co prawda do tego prawo.
To się nazywa palenie mostów za sobą :shock:
gigant
Czytelnik
Czytelnik

PUF

Post autor: gigant »

FIRMA BEZ AFER ?PANI JOLA CHYBA NIE ŚLEDZI LOKALNEJ PRASY.
POZDRAWIAM.
fbokniarz
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: fbokniarz »

nie tylko nie sledzi lokalnej prasy, ale może jest poprostu z PUF-u.pozdrawiam Giganta i Pomocnika, zresztą panią Jolę tez.

parapet
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: parapet »

pozdrowienia dla Pani Joli z PUFu :D
jola
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jola »

Otóż, pani Jola prasę codzienną czyta. Może akurat afera dot. PUF-u umknęła mojej uwadze, tyle się w kraju dzieje, afera goni aferę, ktoby się takim PUF-em przejmował . W PUfie nie pracuje. Ich okien też nie sprzedaję. Pozdrowienia
agatom
Czytelnik
Czytelnik

puf

Post autor: agatom »

Przestrzegam wszystkich przed firma puf! Nietrminowi, nieslowni....ech, szkoda slow!Obsluga w biurze niekompetentna. Jesli chcecie mniec dobrze i na czas zrobione okna, to napewno nie tutaj.
kasiula
Czytelnik
Czytelnik

Re: Czy komuś wiadomo cos o firmie PUF?

Post autor: kasiula »

Serdecznie odradzam Wszystkim koszalińską firmę PUF. Opiszę swoją sytuację, na potwierdzenie komentarzy moich przedmówców. Postanowiłam zamówić nowe okno PCV. Ponieważ kilka lat temu skorzystałam z usług tej firmy, i byłam zadowolona, teraz także się tam udałam. I tu rozpoczęło się niekończące się pasmo problemów z realizacją mojego zamówienia. Za biurkiem siedział Pan, bardzo miły, ale nic poza tym... Podczas sporządzania wstępnego projektu przeszkodami nie do przejścia okazały się: wyliczenie ceny parapetu, prawidłowe wpisanie do komputera, która część ma być większa, ustalenie sposobu otwierania.A nie jest to wcale jakieś niezwykle fikuśne okno do podmiejskiej rezydencji, a zwykłe blokowe. Termin realizacji podano mi 04.08. Na własną prośbę przesunęłam go na 10.08. Termin minął, a ja nie uzyskałam żadnej informacji od firmy. Postanowiłam sama zadzwonić, i przedarwszy się przez centralę tel poprosiłam o wyjaśnienie. Pani, z którą rozmawiałam oznajmiła,że nie wie, co z moim oknem i musi to sprawdzić w hali produkcyjnej. A był już 12.08! Ponieważ na oddzwonienie czekałam w moim mniemaniu zbyt długo (1,5 h ) , ponownie przedarłam się przez gąszcz centrali telefonicznej , na własny koszt, oczywiście, i uzyskałam informację, że owa pani nic nie wie, dlatego nie dzwoni. Kiedy zauważyłam, że nie zrealizowano zawartej ze mną umowy, otrzymałam jakiś mętne wyjaśnienie i jeszcze bardziej mętne "coś",co uchodzić mogło za przeprosiny. Umówiono się ze mną na montaż 14.08. Przyjechali Panowie, wstawili to wyczekiwane okno. Przekonana,że wszystko jest już w porządku, weszłam do pokoju, by się mu przyjrzeć i jakież było moje zdziwienie - okno - super, ale.. parapet - zupełnie inny od zamówionego. Ponownie skontaktowałam się z firmą i po 2h oczekiwania na oddzwonienie (to jakiś firmowy patent oszczędzania na rachunkach telefonicznych?? ), zdenerwowana, sama znów skontaktowałam się z Pufem. Bardzo niezadowolona pani próbowała mnie przekonywać, że ten parapet powinien zostać, bo przecież jest taki wspaniały i dlaczego ja chcę koniecznie inny.. Na moją uwagę, że nalegam na realizację umowy, bo póki co, firma ma z tym same problemy, owa pani odpowiedziała : "tylko ten, kto nie pracuje, ten się nie myli". Pozostawię to bez komentarza, gdyż wystarczająco mnie to zbulwersowało. Dodam jedynie, że zatrudniona w 3 miejscach pracy, śmiem przypuszczać, że wykonuję cięższą pracę od mojej rozmówczyni. Łaskawie wyznaczono mi termin montażu parapetu na 18.08. Nie usłyszałam przy tym żadnego przepraszam, ani niczego innego, co mogłoby to przypominać.
obol30
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: obol30 »

Droga Pani,
to co przeczytalem o problemach dotyczacych montazu Pani stolarki okiennej wywolalo u mnie ogromne wzburzenie. Osobiscie dopilnuje wyjasnienia tego problemu i skontaktuje sie z Pania w dniu jutrzejszym (16.08.2008).

Przepraszam w imieniu firmy PUF Sp. z o.o. za zaistniala sytuacje i doloze wszelkich staran aby podobne nie powtorzyly sie w przyszlosci.

Z powazaniem

Wiceprezes Zarzadu
PUF/Euro-Windows Sp. z o.o.

Pawel Obolewicz

Producent stolarki PVC, Drewnianej i Aluminiowej

Zapraszam
Koszalin, ul Rozana 5

094 3435006
Tel. kom. 0607900121
http://www.dobreokna.com
kasiula
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kasiula »

Sz. P. Paweł Obolewicz
W odpowiedzi na mój poprzedni post otrzymałam od Firmy PUF przeprosiny, dołożono również wszelkich starań, aby zaistniałą sytuację wyjaśnić. Dziękuję za poważne i odpowiedzialne potraktowanie mnie przez Firmę.
L.J.
ODPOWIEDZ