5-ciokomorówka dziwnie tania z OKNOPLASTU RĄBIEŃ

sadam1
Małomówny
Małomówny

5-ciokomorówka dziwnie tania z OKNOPLASTU RĄBIEŃ

Post autor: sadam1 »

CZY KTOŚ WIE CO TO ZA PROFIL O34-ok. 380,00 netto ? Może to tylko plotka?

oknoAD

okno11
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: okno11 »

Jest to możliwe, profil GELAN pięciokomorowy szerokości 62 mm
z rdzeniem z odzysku.
Pozdrawiam !!!
wiarygodny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wiarygodny »

Zapraszamy do współpracy wszystkich zainteresowanych 5 komorowym Gealanem.
Profil prosty i półzlicowany.

Okno-Plast Rąbień ul. Szklarniowa 16

Osoba do kontaktu:
Kucharski Rafał 0502-547-520
Al Capone
Małomówny
Małomówny

Post autor: Al Capone »

wiarygodny pisze:Zapraszamy do współpracy wszystkich zainteresowanych 5 komorowym Gealanem.
Profil prosty i półzlicowany.

Okno-Plast Rąbień ul. Szklarniowa 16

Osoba do kontaktu:
Kucharski Rafał 0502-547-520
Jeśli ktoś chce okna do stodoły do proszę.
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

OKNA PCV

Post autor: INTERESUJACY »

NO TO ZNACZY, ŻE OKNO PLAST RĄBIEŃ WYTNIE WSZYSTKICH W PIEŃ W TYM ROKU. NO NO....................................... :twisted: :twisted: :twisted:
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

GEALAN/SIEGENIA

ZGADZAM SIĘ Z PANEM PANIE TOMSI JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO JADKI Z INTERNETU PRZEJDĄ DO RZECZYWISTOŚCI. ALE CÓŻ...........................KONKURENCJA MA CO CHCIAŁA.

yeti
Czytelnik
Czytelnik

stodola

Post autor: yeti »

:twisted: :twisted: PANIE AL CAPONE CZY AL GAPCIO DO STODOŁY NIECH PAN KUPI SOBIE KROWE. :twisted: :twisted: :twisted:
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Panie yeti krowy stoją w oborze. A swoją drogą kto widział okna w stodole? Wyjedźcie czsem na agrowczasy
yeti
Czytelnik
Czytelnik

OKIENKA

SKĄD PRZYSZEDŁEŚ? I TAM WRÓCISZ!
ZNAWCĄ TEMATU GDZIE POWINNY STAĆ KRÓWKI JEST NIEWĄTPLIWIE NA TYM FORUM TYLKO I WYŁĄCZNIE PAN. AHA BYŁBYM ZAPOMNIAŁ (PYT. DO ZNAWCY) ILE KOSZTUJĄ U PANA AGROWCZASY 1OS/DOBA?
Jendrek64
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jendrek64 »

Yeti co sie przechowuje w stodole a co trzyma w oborze uczono nas wszystkich/chyba/ w szkole podstawowej ale skoro nie chciało się nosić teczki to brak wiedzy z elementarza nie powinno uprawniać do takich wywodów na bardzo fachowym forum- pozdrawiam wszystkich.
Jendrek
yeti
Czytelnik
Czytelnik

OKNA PCV

MAM PYTANIE DO PANA JEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNDRKA CHOCIAŻ ZAWSZE W SZKOLE UCZONO ŻE TO JĘDREK. DO JAKIEJ SZKOŁY PAN UCZĘSZCZAŁ ?. I CO WYKŁADOWCY OPOWIADALI PANU O KRÓWKACH, OBORKACH ITD? CIEKAWE. WEDŁUG MNIE MOŻE PAN ŚMIAŁO SKARZYĆ MINISERSTWO EDUKACJI. POZDRAWIAM
Jendrek64
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jendrek64 »

jendrek64 to najnormalniej normalny nick jak np.yeti a nie yetti a to co mnie uczono w szkole to przepraszam nie to forum ale napewno nauczono ,żę pisze się ''obórkach'' a nie ''oborkach'' pozdrawiam wszystkich
Jendrek
moskitiera
Małomówny
Małomówny

hahaha

Post autor: moskitiera »

i co yeti poszło ci w pięty????
yeti
Czytelnik
Czytelnik

OKIENKA

NIE KRĘĆ WIOCHY NA PORZĄDNYM FORUM. :wink:
yeti
Czytelnik
Czytelnik

Jendrek64 pisze:jendrek64 to najnormalniej normalny nick jak np.yeti a nie yetti a to co mnie uczono w szkole to przepraszam nie to forum ale napewno nauczono ,żę pisze się ''obórkach'' a nie ''oborkach'' pozdrawiam wszystkich
TY A IDZIESZ DO OBÓRY CZY DO OBORY?
Adampoli
Czytelnik
Czytelnik

Re: 5-ciokomorówka dziwnie tania z OKNOPLASTU RĄBIEŃ

Post autor: Adampoli »

To jest cena tylko jednego rozmiaru okna. Reszta typówki jest o wiele droższa wystarczt sprawdzić inne rozmiary a najlepiej rozmiar nietypowy wtedy sie przekonacie.
Zapraszam na www.adampoli.pl
Al Capone
Małomówny
Małomówny

Re: OKNA PCV

INTERESUJACY pisze:NO TO ZNACZY, ŻE OKNO PLAST RĄBIEŃ WYTNIE WSZYSTKICH W PIEŃ W TYM ROKU. NO NO....................................... :twisted: :twisted: :twisted:
No chcę to zobaczyć, jak gigant z wioski Rąbień wycina w pień całą konkurencję w Polsce! Ta choroba u nas w branży zwana jest "syndromem peteckiego". :lol:
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

Al Capone pisze:
INTERESUJACY pisze:NO TO ZNACZY, ŻE OKNO PLAST RĄBIEŃ WYTNIE WSZYSTKICH W PIEŃ W TYM ROKU. NO NO....................................... :twisted: :twisted: :twisted:
No chcę to zobaczyć, jak gigant z wioski Rąbień wycina w pień całą konkurencję w Polsce! Ta choroba u nas w branży zwana jest "syndromem peteckiego". :lol:
MÓJ DROGI AL CAPONE. TEN ROK BĘDZIE SĄDNYM I OSTATECZNYM ROKIEM DLA WIELU FIRM WSPOMNISZ TO I PRZEKONASZ SIĘ O TYM.
DLA PRZYKŁADU PODAM CI, ŻE OKNO-PLAST RĄBIEŃ W MIESIĄCU STYCZNIU ROBIŁ OK 500 OKIEN DZIENNIE. A TZN.ŻE ROBIŁ NA PÓŁ GWIZDKA. W SEZONIE BĘDZIE ROBIŁ 2X (MOŻE 3X) TYLE. BYŁA CIEPŁA RAMKA, TERAZ NOWY PROFIL- TAK CZY OWAK CZAS ZALANIA POLSKI OKNAMI Z RĄBIENIA JEST POLICZONY.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

DROGI INTERESUJĄCY

Z tym zalaniem POLSKI oknami z RĄBIENIA to przesadziłeś
za mały strumień .Co najwyżej magą w styczniu dziurę w śniegu
wysikać

pozdrawiam MAGGREGOR
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

maggregor pisze:DROGI INTERESUJĄCY

wysikać

pozdrawiam MAGGREGOR
JEDNO CI NAPISZĘ I NIE BĘDĘ Z TOBĄ POLEMIZOWAŁ DALEJ.
PISZESZ BREDNIE,ŻE SPRZEDAJESZ 15000 TYŚ.OKIEN NA INNEJ DYSKUSJI- ŁŻESZ PRZED WZYSTKIMI DODAJĄC,ŻE NA DŁUŻSZĄ METĘ TO NIE WYSTARCZY(ZAPRASZAM DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ KLASA 1-3 ZAKRES ORT.). A JA MAM DLA CIEBIE JEDNO
O-34 R/RU 5-CIO KOMOROWE ZA 380 . I KTO PRZY TAKIEJ CENIE MOŻE KONKUROWAĆ NO ? KTO?

www.okno-plast.pl

pozdrawiam
sadam1
Małomówny
Małomówny

Drogi INTERESUJĄCY mógłbyś wykazać trochę więcej pokory i szacunku wobec innych forumowiczów. Jestem pewny że podskoczy ktoś i to już niebawem.
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

drogi INTERESUJĄCY
A jednak ci odpiszę .Wierzę że 15000 okien to kosmos dla rąbienia
ale są firmy które sprzedają więcej.
Jednak twoje wyliczenia że Rąbień w styczniu robi 500 sztuk dziennie
a w sezonie będzie robił 1500 to już jest kpina.
Widziałem kiedyś film jak hitler chciał połknąc globus ale na szczęście
globus pękł bo jakby połknoł to nie wiem czy by mu lewatywa pomogła.

pozdrawiam MAGGREGOR
qwert
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: qwert »

INTERESUJACY pisze:

wysikać

pozdrawiam MAGGREGOR
PISZESZ BREDNIE,ŻE SPRZEDAJESZ 15000 TYŚ.OKIEN NA INNEJ DYSKUSJI- ŁŻESZ PRZED WZYSTKIMI DODAJĄC,ŻE NA DŁUŻSZĄ METĘ TO NIE WYSTARCZY(ZAPRASZAM DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ KLASA 1-3 ZAKRES ORT.). A JA MAM DLA CIEBIE JEDNO
O-34 R/RU 5-CIO KOMOROWE ZA 380 . I KTO PRZY TAKIEJ CENIE MOŻE KONKUROWAĆ NO ? KTO?

Drogi Interesujący! Z charakteru Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś blisko związany z Okno-Plastem Rąbień. Zobaczymy jak zalejecie Polskę. :lol: A jeśli chodzi o szkołę podstawową i zakres nauczania w klasach 1-3, to powinniście Wy go powtórzyć (dot. pracowników Okno-Plastu Rąbień). Przeczytałem wasz art. sponsorowany z Dziennika Łódzkiego i jest on na żenującym poziomie. Może nie ma tam błędów ortograficznych, jednak składnia i stylistyka, często nawet zawartość merytoryczna pozostawia wiele do życzenia. I tutaj przytoczę kilka cytatów:
- "Dziś myśli się o całkowitym zastąpieniu go profilem i pięciokomorowym, i sześciokomorowym. Bo ma on wiele zalet."
- We wszystkich swoich oknach Okno-Plast montuje okucia renomowanej firmy Siegenia. I nadal tak będzie :lol: "

Ludzie zatrudnijcie sobie jakiegoś studenta dziennikarstwa albo polonistyki, który za 300 złotych będzie Wam to pisał...

www.okno-plast.pl

pozdrawiam
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

OKNA PCV

MIMO IŻ NIE TRAFIŁEŚ W POWIĄZANIA MOJE I FIRMY OKNO-PLAST RĄBIEŃ TO Z TYMI ARTYKUŁAMI CHYBA TROSZECZKĘ PRZESADZASZ. MIMO TO POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE.
(NO DOBRA RAZ TAM KUPIŁEM OKNA I SĄ SUPER)
astef
Małomówny
Małomówny

Post autor: astef »

To tak jak z Jędrusiami, przepraszam Jędraszkami, w zeszłym roku. A co tam u Jędraszków?
qwert
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: qwert »

INTERESUJACY pisze: MIMO IŻ NIE TRAFIŁEŚ W POWIĄZANIA MOJE I FIRMY OKNO-PLAST RĄBIEŃ TO Z TYMI ARTYKUŁAMI CHYBA TROSZECZKĘ PRZESADZASZ. MIMO TO POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE.
(NO DOBRA RAZ TAM KUPIŁEM OKNA I SĄ SUPER)
Mimo iż nie trafiłem w "powiązania Twoje i firmy O-R :lol: ", to przedstawiłem poziom firmy dzięki załączonym cytatom.
Twój ostatni post pozostawia również wiele do życzenia.
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Post autor: MarioZ »

Właśnie , właśnie ! Co tam u Jędraszow ? Jakaś cisza taka.Hmm..W poprzednim roku byli w pierwszej 10 najmodniejszych tematów na forum a teraz lipa.Nieładnie :wink:
WODZU300
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: WODZU300 »

hłopaki przestańcie weście się za sprzedawanie łokien
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

INTERESUJACY pisze:
Al Capone pisze:
MÓJ DROGI AL CAPONE. TEN ROK BĘDZIE SĄDNYM I OSTATECZNYM ROKIEM DLA WIELU FIRM WSPOMNISZ TO I PRZEKONASZ SIĘ O TYM.
DLA PRZYKŁADU PODAM CI, ŻE OKNO-PLAST RĄBIEŃ W MIESIĄCU STYCZNIU ROBIŁ OK 500 OKIEN DZIENNIE. A TZN.ŻE ROBIŁ NA PÓŁ GWIZDKA. W SEZONIE BĘDZIE ROBIŁ 2X (MOŻE 3X) TYLE. BYŁA CIEPŁA RAMKA, TERAZ NOWY PROFIL- TAK CZY OWAK CZAS ZALANIA POLSKI OKNAMI Z RĄBIENIA JEST POLICZONY.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
UWAGA LICZĘ. W martwym sezonie 500 okien dziennie X średnio 20 dni X 4 takie miesiące = 40 000 okien. 1000 okien X 20 dni X 8 miesięcy sezonu=160 000, razem=200.000, cały czas mówimy o oknach!!!??? Tymczasem na stronie O-K R jest informacja o możliwościach produkcyjnych rzędu 60-70 tyś jednostek rocznie. :idea:
Al Capone
Małomówny
Małomówny

Kiedyś gigantomania była problemem Peteckiego, ale widzę że ta choroba rozprzestrzenia się na całe województwo łódzkie i dosięgnęła Oknoplast Rąbień. Ale chłopaki, pogadajcie sobie chociaż tutaj bo na rynku ogólnopolskim się nie liczycie. Jedyna firma z "waszego terenu" do której należy mieć szacunek to Budvar. A reszta to tylko krzykacze, którzy do tej pory nie zrobili prawie nic. Nawet stron internetowych nie macie przyzwoitych nie mówiąc już o innych rzeczach takich jak np. jakość produktów, czy rozwiązywaniu problemów reklamacyjnych.
traper
Czytelnik
Czytelnik

okna

Post autor: traper »

:evil: co do jakości panie al capone sie nie zgodzę, co do reklamacji także, współpracuję z nimi i jest mi dobrze . nic dodać nic ująć. jeżeli są tacy źli to dlaczego dostali nagrody na targach w łodzi? :wink:
serdecznie pozdrawiam *mimo iż jestem tu nowy!
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

traper cieszę się że jest ci dobrze dziwię się tylko że z powodu
reklamacji bo oknoplast sam twierdzi że nie ma serwisu może
dogadzają ci w inny sposób .
Jesli chodzi o targi to to nie są oskary i tz nagrody tam "zdobyte"
nie mają nic wspólnego z jakością serwisem ani nawet wiarygodnością
firmy .

pozdrawiam MAGGREGOR
wiarygodny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wiarygodny »

Dzień Dobry. Informacje na stronie www o możliwościach produkcyjnych naszej firmy 60-70 tyś. jednostek są z pzed dwóch lat. W tym czasie moce wzrosły do 900 szt. okien dziennie. Już wkrótce pokaże się nowa szata naszej strony. Rafał Kucharski Oknoplast Rąbień.
traper
Czytelnik
Czytelnik

WRESZCIE PANIE DYREKTORZE COŚ PAN NAPISAŁ W OBRONIE FIRMY. POŁOWA Z TYCH POSTÓW JEST ŻENUJĄCA. DZIWIĘ SIĘ, ŻE DAJE PAN TAK SOBĄ POMIATAĆ. TOMSI NA PIERWSZEJ STRONIE TEJ DYSKUSJI MA RACJĘ. POZATYM JAK WYTŁUMACZYĆ TEN SERWIS ? PROSIMY O PODJĘCIE TEJ JAKŻE ISTOTNEJ SPRAWY DLA NAS JAKO ODBIORCÓW.
POZDRAWIAM.
traper
Czytelnik
Czytelnik

DO DYR. PANA KUCHARSKIEGO KIERUJĘ JESZCZE PYTANIE>
:wink: CO TO BYŁY ZA NAGRODY NA TARGACH ? SKORO WSZYSCY JE NEGUJĄ? HMMMMMM? :wink:
Darwin
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Darwin »

traper: generalnie negujemy przechodzenie na czerwonym świetle na przejściu, słuszne czy nie ?
PS
Panie Rafale K. gdzie się podzała Pana www ?
ewoluujcie dalej! pozdro: Darwin
Al Capone
Małomówny
Małomówny

wiarygodny pisze:Dzień Dobry. Informacje na stronie www o możliwościach produkcyjnych naszej firmy 60-70 tyś. jednostek są z pzed dwóch lat. W tym czasie moce wzrosły do 900 szt. okien dziennie. Już wkrótce pokaże się nowa szata naszej strony. Rafał Kucharski Oknoplast Rąbień.
Macie wyjątkową częstoltliwość aktualizowania strony :lol:
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Al Capone pisze:
wiarygodny pisze:Dzień Dobry. Informacje na stronie www o możliwościach produkcyjnych naszej firmy 60-70 tyś. jednostek są z pzed dwóch lat. W tym czasie moce wzrosły do 900 szt. okien dziennie. Już wkrótce pokaże się nowa szata naszej strony. Rafał Kucharski Oknoplast Rąbień.
Macie wyjątkową częstoltliwość aktualizowania strony :lol:
Nie chciałem się pierwszy z tym wyrwać :wink:
matka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: matka »

Może jakieś wiadomości techniczne, czy ta pięciokomorówka ma naprawę w ramie 64 mm?
Na stronie Gealana nic o tych profilach nie pisze, to znaczy pisze ale S3000 to profil trzykomorowy?
traper
Czytelnik
Czytelnik

TO JEST PROFIL TYLKO DLA OKNO-PLASTU RĄBIEŃ.........NIE MA GO NA STRONACH GEALANA I NIE BĘDZIE. :P :P :oops:
w.a75
Małomówny
Małomówny

Post autor: w.a75 »

traper pisze:TO JEST PROFIL TYLKO DLA OKNO-PLASTU RĄBIEŃ.........NIE MA GO NA STRONACH GEALANA I NIE BĘDZIE. :P :P :oops:
Ktoś Ci wciska kit bo wciągu tygodnia sam będę miał w sprzedaży taką
5 komorówkę ale nie od nich
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Tomsi są firmy, które na pytanie ile dadzą gwarancji odpowiadają pytaniem- a ile pan chce?
Gwarancja w naszych czasach nic nie daje. Po pierwsze - każą Ci zapłacić za towar a później możesz żądać naprawy gwarancyjnej (oczywiście przy ewidentnej wadzie możesz odmówić przyjęcia towaru ale masz zaraz spienionego klienta, z którym już umówiłeś się na montaż a po drugie gdzie znajdziesz zaraz nowego dostawcę i co jeśli wada występuje w trzech oknach a reszta czyli 15 jest już zamontowana z danego profilu wcześniej.) po drugie mają czas 14 dni, przyjadą podszlifują zaczepy i odfajkowane. Po trzecie sąd i jak nie dasz w łapę biegłemu to masz z głowy.
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Tomsi w czym nie mam racji? Ten post jest wypadkową 12 lat prcy w oknach i nic tu nie da czytanie wszystkich postów bo akurat komuś się udało trafić na dobry dzień działu reklamacji, sędziego, klienta, biegłego, transportowca (odpowiednie sobie wybierz).
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Tomsi moje komentarze dotyczą Pana dziecięcej ufności w zapis w umowie o gwarancji i sposobie jej realizacji.
traper
Czytelnik
Czytelnik

OKNA

TAK NAPRAWDĘ TO TOMSI MA RACJE.
TYLKO W POLSCE JEST TAKI BUSZ.
POZDRAWIAM.
darpex
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: darpex »

INTERESUJACY pisze:

wysikać

pozdrawiam MAGGREGOR

www.okno-plast.pl

pozdrawiam

WSZEDŁEM NA ICH STRONE, A TAM PODAJĄ S-3000 (profil trzykomorowy) ORAZ S-8000 (profil czterokomorowy), WIEC O JAKIM PIĘCIOKOMOROWYM PAN PISZE. W CENNIKU O34 R+RU JEST ZA 627 ZŁ ZAPEWNE NA PROFILU S-3000 (trykomorowym) TO JAKA JEST CENA PO RABACIE DLA DEALERA.
POZDRAWIAM.
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

410,0pln? A okna na 5k ze śmieci sprzdają za 385pln
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

Gdzie go mozna zobaczyć

Post autor: Umberto »

Gdzie można zobaczyc ten profil? Czy ktoś może podać adres jakiejś strony?
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
traper
Czytelnik
Czytelnik

OKNA PCV

ZNAWCA pisze:410,0pln? A okna na 5k ze śmieci sprzdają za 385pln
MÓJ DROGI "znawco" PISZESZ O RECYKLINGU JAKO OKNO ZE ŚMIECI TO CIEKAWE GDYŻ JEST TO TAKI SAM PROCES KOEKSTRUZJI JAKI TOWARZYSZY PRODUKCJI PROFILI W BARWACH TYPU RAL. ZAPRASZAM NA http://www.gealan.de/architekten/produk ... recycling/ JEŻELI NADAL JEST PAN NIEDOWIARKIEM TO ZAPRASZAM DO NIEMIECKIEJ LEKTURY AKTTUEL /www.gealan.de/ tam jest artykuł w którym GEALAN I VEKA jako fwie firmy podpisały umowę że wspólnie będą wprowadzały profil z recyklingu. Proponuję PANU, krótką przejażdzkę do naszych sąsiadów a zmieni Pan zdanie. Wszędzie na zachdzie do produkcji okien używa się profili z recyklingu. Jeżeli dobrze Pan poszpera na www dowie się Pan, że recykling według statyki ma 2% lepsze właściwości. Pozatym wiele rzeczy, które PANA otaczają pochodzą z procesu recyklingu. I czy to się komuś podoba czy nie zatrzymamy ochrony środowiska.
Co do PANA zastrzeżeń do cen kupuję od OKNO-PLASTU RĄBIEŃ okna i z tego co wiem trzykomorówki już nie robią. Fakt 0-34 płacę 380 za 5 komorowy ale cena za trzy była ta sama natomiast zawsze był to recykling. Czekam natomiast na VI tkę.
POZDRAWIAM PANA PANIE ZNAWCO.
sadam1
Małomówny
Małomówny

Widząc popularność tego tematu zrobiłem OKNOPLASTOWI RĄBIEŃ CAŁKIEM NIEZŁĄ REKLAMĘ . Prowizję proszę mi przesłać na konto. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
darpex
Czytelnik
Czytelnik

ZGADZAM SIĘ Z TRAPEREM. WSZYSTKIE SYSTEMY PCV MAJĄ JAKĄS % DOMIESZKĘ MIELONKI. ZDAJE SIE SĄ TO WYMOGI U.E. ODNOŚNIE OCHRONY ŚRODOWISKA. PRZECIEŻ KAŻDY PRODUCENT OKIEN MA ODPADY KTÓRE SĄ SKUPOWANE, MIELONE I (DO KONSERWY - HAHAHA) DALEJ ALBO DO PROFILI PCV LUB Z DOMIESZKĄ BARWNIKA NA RURY KANALIZACYJNE, RYNNY, PŁOTY ITD.
ALE CO Z TYM PIĘCIOKOMOROWYM PROFILEM:
- PO ILE DLA DEALERA?
- JAK WYGLĄDA?
POZDRAWIAM.
traper
Czytelnik
Czytelnik

darpex pisze:ZGADZAM SIĘ Z TRAPEREM. WSZYSTKIE SYSTEMY PCV MAJĄ JAKĄS % DOMIESZKĘ MIELONKI. ZDAJE SIE SĄ TO WYMOGI U.E. ODNOŚNIE OCHRONY ŚRODOWISKA. PRZECIEŻ KAŻDY PRODUCENT OKIEN MA ODPADY KTÓRE SĄ SKUPOWANE, MIELONE I (DO KONSERWY - HAHAHA) DALEJ ALBO DO PROFILI PCV LUB Z DOMIESZKĄ BARWNIKA NA RURY KANALIZACYJNE, RYNNY, PŁOTY ITD.
ALE CO Z TYM PIĘCIOKOMOROWYM PROFILEM:
- PO ILE DLA DEALERA?
- JAK WYGLĄDA?
SZANOWNY PANIE DARPEX ZAPRASZAM NA STRONĘ :o :o http://www.oknonet.pl/news/618/budma_wand1.pdf
TAM JEST PARĘ DETAILI DOTYCZĄCYCH 5 KOMORÓWKI POZATYM W NECIE CISZA. CENA FAKTYCZNIE ZA 0-34 KUPUJĘ ZA 380 ZŁ NETTO ALE GONIĄ Z PŁATNOŚCIAMI ŻE HO HO. TZN. BRAK KASY TO BRAK OKIENEK. JAKOŚĆ BEZ ZARZUTU. CIEKAWE JAK SIĘ SPRAWDZĄ W SEZONIE - JEŻELI TAKI w ogóle NASTĄPI. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
darpex
Czytelnik
Czytelnik

CZOŁEM P. TRAPER.
DZIĘKI ZA STRONĘ, PROFIL 5KOMOROWY OK, ZRESZTA PROFILE GELANA OD DAWNA MI SIĘ PODOBAŁY.
CO DO PŁATNOŚCI TO SIĘ IM NIE DZIWIĘ BO NIE JEDEN CWANIAK DOPROWADZIŁ JUŻ UPADKU FIRMY.
JA ZAWSZE STOSOWAŁEM ZASADĘ WPŁATA 30-40% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA RESZTA PRZY DOSTAWIE, PRZYPUSZCZAM ŻE ONI ROBIĄ PODOBNIE. JEST TO UPIERDLIWE ALE TAKIE SĄ CZASY. ZRESZTĄ GDY KLIENT ZAMAWIA W BIURZE OKNA TO TAKŻE DOKONUJE WPŁATY.
CENA ZA O34- 380 ZŁ JEST OK TYLKO JAK TU ZAROBIĆ GDY O34 KOSZTUJE 380+22%VAT=463,60 A SRZEDAM PO 499+7%=533,93 (BO PO TYLE JUŻ SPRZEDAJA) Z MONTAŻU MAM PARE ZŁ BO DAJĘ ZAROBIĆ MONTEROWI, TO NA O34 MAM 70,33 ZŁ BRUTTO I CZEKAM 6 MIESIĘCY AŻ U.S. ŁASKAWIE MI ZWRÓCI 48,67 ZŁ NADPŁACONEGO VATU. TO ILE MAM TEGO PRZEWALIĆ ABY ZAROBIĆ NA: ZUS, LOKAL,TELEFON,PALIWO ITD ORAZ SKROMNA PENSJA.
MYSLĘ ŻE DOBRYM ROZWIĄZANIE BYŁOBY WPROWADZENIE W BUDOWNICTWIE 22% PODATKU VAT BEZ KOMBINACJI Z 7% VATEM W ZAMIAN ZA ULGI. ALBO WPROWADZIĆ 12 LUB 15% VAT BEZ ULG LUB NAWET MNIEJ.
I OLAC TĄ CAŁĄ UNIĘ BO ONA I TAK MA NAS W DU... .
A JESLI TEN ROK MA BYĆ GORSZY OD POPRZEDNIEGO TO LEPIEJ ZWINĄC MANATKI I JECHAC NA DŁUGIE WAKACJE NA MAZURY.
POZDRAWIAM.
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

co mi się nie zgadza z twoimi wyliczeniami. Jak kupujesz za 380 a sprzdajesz za 499 to różnicaj jest 119 Zarabiamy na cenach netto. Nie pzrejmuj się to jest dobry wynik.

Jakby było więcej takich osób które liczą w ten sposób, to cen dla detalu 499 by nie było.
Gorsza sprawa jak masz np. koszty materiału do o34 ok 380,00 plus utrzymanie fabryki min 40tys na miesiąc jak robisz 400okien. To zobacz wtedy ile na tym zarabiasz???

Wg mnie jest tak.
Producent wizjonej nabrał kredytów i musi żenić okna za wszelką cenę. Co robi po ksztach sprzedaje aby do przodu. NO ALE ON WIE ŻE ZA MOMENT SIĘ ODKUJE.
Komu sprzedaje
Handlarzowi wizjonerowi, który uważa że okna to świetny interes ( naczytał się sterty reklam okiennych w gazetach).
A co on robi?
Sam montuje e to na oknach nie muszę zarabiać.

I co z tego wynika klient który i tak kupiłby okno za cenę o 100pln wiekszą kupuje za 465pln netto. Nawet za 430pln.

Handlarz zwinie się po pierwszych wpadkach reklamacyjnych
Producent jak ta recesja jeszcze się pzsrdłuży o dwa miesiące.

KTO NA TYM SORZYSTA???

CI CO PRZYJDĄ PÓŹNIEJ !!!

darpex pisze:CZOŁEM P. TRAPER.
DZIĘKI ZA STRONĘ, PROFIL 5KOMOROWY OK, ZRESZTA PROFILE GELANA OD DAWNA MI SIĘ PODOBAŁY.
CO DO PŁATNOŚCI TO SIĘ IM NIE DZIWIĘ BO NIE JEDEN CWANIAK DOPROWADZIŁ JUŻ UPADKU FIRMY.
JA ZAWSZE STOSOWAŁEM ZASADĘ WPŁATA 30-40% WARTOŚCI ZAMÓWIENIA RESZTA PRZY DOSTAWIE, PRZYPUSZCZAM ŻE ONI ROBIĄ PODOBNIE. JEST TO UPIERDLIWE ALE TAKIE SĄ CZASY. ZRESZTĄ GDY KLIENT ZAMAWIA W BIURZE OKNA TO TAKŻE DOKONUJE WPŁATY.
CENA ZA O34- 380 ZŁ JEST OK TYLKO JAK TU ZAROBIĆ GDY O34 KOSZTUJE 380+22%VAT=463,60 A SRZEDAM PO 499+7%=533,93 (BO PO TYLE JUŻ SPRZEDAJA) Z MONTAŻU MAM PARE ZŁ BO DAJĘ ZAROBIĆ MONTEROWI, TO NA O34 MAM 70,33 ZŁ BRUTTO I CZEKAM 6 MIESIĘCY AŻ U.S. ŁASKAWIE MI ZWRÓCI 48,67 ZŁ NADPŁACONEGO VATU. TO ILE MAM TEGO PRZEWALIĆ ABY ZAROBIĆ NA: ZUS, LOKAL,TELEFON,PALIWO ITD ORAZ SKROMNA PENSJA.
MYSLĘ ŻE DOBRYM ROZWIĄZANIE BYŁOBY WPROWADZENIE W BUDOWNICTWIE 22% PODATKU VAT BEZ KOMBINACJI Z 7% VATEM W ZAMIAN ZA ULGI. ALBO WPROWADZIĆ 12 LUB 15% VAT BEZ ULG LUB NAWET MNIEJ.
I OLAC TĄ CAŁĄ UNIĘ BO ONA I TAK MA NAS W DU... .
A JESLI TEN ROK MA BYĆ GORSZY OD POPRZEDNIEGO TO LEPIEJ ZWINĄC MANATKI I JECHAC NA DŁUGIE WAKACJE NA MAZURY.
tatko
Małomówny
Małomówny

Post autor: tatko »

Drapex święte słowa te twoje wyliczenia. Znawca mija się z prawdą. Owszem kupuję po X zł neto a sprzedaje po Y brutto. Tylko rzeczywistość przynosi inne realia. Na ten końcowy zysk o którym pisze Znawca trzeba poczekać a ZUS, urzad skarbowy itd. nie będą czekać. Po wykonaniu zamówienia otrzymasz "żywy pieniądz" nie w wysokości 119 zł tyko około 70 zł na reszte sobie poczekaj. Oczywiście przedtem musisz zainwestować w okna płacąc 100% producentowi przecież kupujesz dla "siebie" i masz przygotowaną kasę na inwestycje. Ale to pół biedy, a co kiedy okna okażą się zrobione z usterką, kiedy klient nie zapłaci do momentu usunięcia wady. To że firmy padały z powodu niesolidnych odbiorców to tylko i wyłącznie ich wina. Żaden z dealerów nie odbiera jednorazowo takiej iklości okien która mogłaby doprowadzić do upadłości firmy. Każdy kto chce się "bawić" w okna znajdzie dostawcę, a ten go przyjmie pod swoje "skrzydła" bez żadnej wiedzy o nim. Potem lament, płacz i zgrzytanie zębami że złodziej i ciąganie po sądach. Obserwując najbliższe otoczenie "okniarze" powstają jak grzyby po deszczu chociaż rynek jest mniej chłonny a koszty rosną.
Do Znawcy: Przy obecnym kursie euro dealer zarabia na O34 100 zł a producent znacznie więcej. Ilu producentów ma sklepy salony punkty sprzedaży okien które prowadzi za własne pieniądze, zatrudnia sprzedawców i montazystów. Prawda jest taka że to ci co doprowadzają do upadłości przynoszą dochody, bez nich każdy producent może zwijać interes. To oni użerają się z klientami nadsatwiając głowę za produkt którego nie wytworzyli.
Powodzenie
Pomyślności
Więcej takich jak Oknoplast Rąbień a będzie lepiej. 380 to dobra cena nawet za 3 kom. tylko kto sprzedaje po takiej cenie?
darpex
Czytelnik
Czytelnik

SZANOWNY PANIE ZNAWCO MOJE WYLICZENIA SĄ POPRAWNE JA JESTEM DEALEREM A NIE PRODUCENTEM. KUPUJE Z 22%VATEM A SPRZEDAJE Z 7% WIĘC CZĘŚC ZAROBKU NETTO JEST UTOPIONA W RÓRZNICY VATÓW.
CENA 380 ZŁ NETTO ZA O34 JEST OK.
WATPIE ABY PRODUCENT ZARABIAŁ NA TYM OKNIE OK 100 ZŁ NETTO.
A TO DLATEGO ŻE TO JEST PRAWIE KOSZT MATERIAŁOWY:
-profile (aluplast 2000 EURO),wzmocnienia i uszczelki to ok. 190 zł
-szyby k=1,1 ok. 87 zł
-okucia ROTO NT + klamki alu (nie pcv) ok.104 zł
RAZEM DAJE TO OK. 380 ZŁ A GDZIE CAŁA RESZTA.
TE WYLICZENIA ODNOSZĄ SIE DO PRODUCENTA O PRODUKCJI OK. 3000 SZT OKIEN ROCZNIE LUB 4500 JEDNOSTEK (zakładając że produkuje same dwuskrzydłowe) , OKNA O34 ORAZ EURO PO 4 ZŁ.
OCZYWIŚCIE PRODUCENCI O PRZEROBIE 1000 OKIEN/MIES. ORAZ WIĘCEJ CENY TE MAJA NIZSZE ZE WZGLĘDU NA PRZEWALANIE TOWARU, ALE I TAK DALEKO IM DO ZAROBKU 100 ZŁ NA OKNIE.
POZDRAWIAM.
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Pozdrowienia dla OKNO-PLASTU z Rąbienia tak trzymać Okienka są super a i cena przystępna :P :P :P :P
dealer łódź
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dealer łódź »

będzie trzeba zapoznać się z ofertą
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

okna mają kiepskie jak moja ksywka
traper
Czytelnik
Czytelnik

kiepski pisze:okna mają kiepskie jak moja ksywka
DZIWNE STWIERDZENIA PADAJĄ Z PAŃSKICH POSTÓW PANIE KIEPSKI. KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA SWOICH RACJI ALE ŻEBY TAK BRUTALNIE.
POZDRAWIAM OKNIARZY OBY NAM SIE DOBRZE DZIAŁO!!!!!!!!!
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

Drapex to nie zmienia postaci rzeczy że liczy się od cen netto .
Poprostu US przetrzymuje część twojego zysku . Ten sam towar nie może być kilkukrotnie opodatkowany podatkiem VAT :D.
Maxio
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Panie KIEPSKI jesteś Pan mocnym ignorantem skoro twierdzisz że okna z tak super firmy jaką jest OKNO-PLAST są kiepskie przypatrując się na jakośc wykonania innych firm muszę stwierdzić ze stanowczośćią że : : :OKNA SUPER,JAKOŚĆ EXTRA a terminowość WZOROWA -7-10 DNI O CENIE NIE WSPOMNĘ :P :lol: :P :lol: :P :lol:
traper
Czytelnik
Czytelnik

robop pisze:Panie KIEPSKI jesteś Pan mocnym ignorantem skoro twierdzisz że okna z tak super firmy jaką jest OKNO-PLAST są kiepskie przypatrując się na jakośc wykonania innych firm muszę stwierdzić ze stanowczośćią że : : :OKNA SUPER,JAKOŚĆ EXTRA a terminowość WZOROWA -7-10 DNI O CENIE NIE WSPOMNĘ :P :lol: :P :lol: :P :lol:
PANIE ROBOCOP MAM PYTANIE NIE WIE PAN JAK WYGLĄDAJĄ KULISY 6 CIO KOMORÓWKI W OKNO-PLAŚCIE. OBIECUJĄ PRZESUWAJĄ BĘDZIE BĘDZIE I CISZA. SEZON IDZIE A TU LIPA. A MOŻE BEZPOŚREDNIO KTOŚ Z ZARZĄDU MI ODPOWIE? :lol: :lol: :lol: :lol:
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Saperos »

BRAWO TRAPER
OBIECUJĄ OBIECUJĄ ,A TAK NAPRAWDE WIELKIE KITY CO TO MA BYĆ MIAŁ BYĆ HIT A TU NIE MA NIC. PANIE KUCHARSKI PO CO TE OBIETNICE BEZ POKRYCIA !!! :(
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

znawca pisze:plus utrzymanie fabryki min 40tys na miesiąc
To jest dla mnie hit sezonu... FABRYKA to 10x tyle wydaje miesięcznie na pensje pracowników... Chyba, że garaż na 2 samochody to już fABRYKA :lol: :) :lol: :) :lol:
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Jaka??

lamer pisze:
To jest dla mnie hit sezonu... FABRYKA to 10x tyle wydaje miesięcznie na pensje pracowników... Chyba, że garaż na 2 samochody to już fABRYKA :lol: :) :lol: :) :lol:
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

p.s.
Najwieksi teraz robią po ok. 6000 okien na mieisąc. Lamel mówisz że fabryki wydają 400000,00 na pensje dla praciowników. To na okno wychodzi ok. 66pln. To wytłumacz mi skąd sie bierze cena o34 za 380,00.
Bo jeżeli 380 -66=314 wychodzi. ?!! Najniżej jak można wypodukować to o34 to jest 340-360. A gdzie kasa na prąd w tak wielkiej fabryce!!!!!
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Wiesz ZNAWCA masz chyba klapki na oczach (bez urazy)...
Znasz firmę, która produkuje wyłącznie 6000 oknie o34 w miesiącu i sprzedaje je po 380zł??? Ja nie...
Zostało jeszcze trochę firm, sprzedających okna (z powodzeniem) po znacznie wyższych cenach. Nie zaglądałem im do księgowości, ale wystarczy spojrzeć na wielkość zatrudnienia http://www.okna-forum.pl/pliki/ranking-50.pdf
Drutex - 509 osób
Oknoplast - 254 osoby
Tras - ...to zły przykad :P
Vidok - 270 osób
M&S - 200 osób
Terrazyt - 310 osób
Brokat - 249 osób itd...
Podziel sobie 40tys na choćby 200 osób... Bez dalszego komentarza.
tomi
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: tomi »

lamer pisze:
jedno pytanie czym różni się fabryka od tego garażu(czy są tu jakieś kryteria)? wielkością produkcji, ilością pracowników, czy maszynami, wielkością hali, czy jakością produktów?
czy można powiedzieć że zakład zatrudniający 10-15 ludzi(w zależności od reginu, przy tym poziomie kosztów->40 tys./mies ) to garaż( z obrotem miesięcznym 150-400tys.(w sezonie))
jak na razie to produkcja okna PCV to nie różni się tak bardzo w dużej firmie od firmy małej (cięcie, zbrojenie, zgrzewanie, oczyszczanie, okuwanie, szklenie -> idea ta sama)
maxio
Ekspert
Ekspert

A prawda jest taka że to jest manufaktura a nie produkcja tylko czasami zwiększona do dużych rozmiarów . Takie wielkie usługodastwo a tylko zwane "fabryką" . Znam pewną "fabrykę" ,prezesi , vice , dyrektorzy , zastępcy a jak dzwonisz do nich i prosisz o rozmowe z dyrektorem to możesz usłyszeć w słuchawce "dyrektora niema pojechał na .... montaż" :D.
Maxio
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...a propo`s OKNO-PLAST-u Rąbień - rozumiem, że wszyscy "krytycy" ekonomii znają ceny zakupu profili, okuć, szyb, śrubek, klamek etc.. i na tej podstawie rokują swoje TEORIE !!!

MAXIO - Ty jesteś jakiś jasnowidz. Zmień fuche na lepszą berbeluche :lol:
jawaryn :)
maxio
Ekspert
Ekspert

Jasnowidz ? :) A dlaczego ?
Maxio
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

maxio pisze:Jasnowidz ? :) A dlaczego ?
...dlatego bo nie było takiego, który by PRAWDĘ zapodał na 100%.

Trzymaj się ramy i majtek mamy - my Friend !!!

Okno-Plast Rąbień jest jedną z najlepszych firm w Polsce - płaci poddostawcą w 3 dni i przez to kupuje NAJTANIEJ wszystko oraz sprzedaje jedne z najtańszych okien i drzwi pvc w Polsce za GOTÓWKĘ.

ZARABIA bo stać FIRMĘ na INWESTYCJE tak samo jak DOBROPLAST czy BUDVAR, PETECKIEGO, ADAMSA, OKNOPLAST Kraków, JEZIERSKIEGO i wielu innych - mniejszych czy większych. Każdemu życzę takich SUKCESÓW. A Ty Maxio jakie masz sukcesy - zastanawiałeś się ? Gdzie Ty jesteś - w którym miejscu kariery zawodowej czy biznesowej ?

Bierz przykład z najlepszych !!! Keep smilling !!!

Pozdrawiam
jawaryn :)
maxio
Ekspert
Ekspert

Ale czy ja coś napisałem o OKNOPLAST RĄBIEŃ ? Ja napisałem generalnie o branży i o swoistej megalomani poprostu .
Maxio
traper
Czytelnik
Czytelnik

KNMTG pisze:
maxio pisze:Jasnowidz ? :) A dlaczego ?
...dlatego bo nie było takiego, który by PRAWDĘ zapodał na 100%.

Trzymaj się ramy i majtek mamy - my Friend !!!

Okno-Plast Rąbień jest jedną z najlepszych firm w Polsce - płaci poddostawcą w 3 dni i przez to kupuje NAJTANIEJ wszystko oraz sprzedaje jedne z najtańszych okien i drzwi pvc w Polsce za GOTÓWKĘ.

ZARABIA bo stać FIRMĘ na INWESTYCJE tak samo jak DOBROPLAST czy BUDVAR, PETECKIEGO, ADAMSA, OKNOPLAST Kraków, JEZIERSKIEGO i wielu innych - mniejszych czy większych. Każdemu życzę takich SUKCESÓW. A Ty Maxio jakie masz sukcesy - zastanawiałeś się ? Gdzie Ty jesteś - w którym miejscu kariery zawodowej czy biznesowej ?

Bierz przykład z najlepszych !!! Keep smilling !!!

Pozdrawiam
MA PAN ABSOLUTNIE RACJĘ I ZGADZAM SIĘ Z PANA OPINIĄ. UWAŻAM, ŻE JEŻELI OKNO-PLAST Z RĄBIENIA BĘDZIE KIEROWANY W TAKI SPOSÓB JAK DOTYCHCZAS TO MA WIELKIE SZANSE NA LIDERA NA RYNKU POLSKIM. TAK TRZYMAĆ OBY FIRMIE SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
POZDRAWIAM. :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Pszczółek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Pszczółek »

Sposób zarządzania OK gotówka przy odbiorze i koniec a nie jakieś przeciaganie terminów, TYLKO TE OTWIERAJĄCE SIE SKRZYDŁA ROZWIERNE W o32 o34 i 036 :oops:
daniel madej
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: daniel madej »

zostawcie konkurencje i zastanówcie sie jak robić żeby zarobić
sztuką jest sprzedać okno po takiej cenie jaka się ma :oops: :oops: :oops:
daniel madej
0-44 645-22-10
[email protected]
www.zimny.com.pl
traper
Czytelnik
Czytelnik

daniel madej pisze:zostawcie konkurencje i zastanówcie sie jak robić żeby zarobić
sztuką jest sprzedać okno po takiej cenie jaka się ma :oops: :oops: :oops:
PANIE ZIMNY O CO PANU CHODZI? :oops:
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Pamiętam jak na łódzkiej autogiełdzie indagowałem sprzedawcę (kramarczyka) który przedstawiał się że jest z firmy jak w temacie.

A na upartego robił ze mnie wała i wciskał Aluplasta.

Ok sam sprzedaję aluplasta, Thyssena itp. masówa.

WG. słów człeka co tylko stał przy samochodzie i miał tylko kilka...set, no dobra kilakadziesiąt folderów to było schuco wzmocnienie cechowane 2,5 mm itp itd
tyle że to było temu ok rok, jeśli tamten Pan jeszcze pracuje tzn. że doniosłem na niego, jeśli już jest w innej firmie to pośmiejmy się wspólnie.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
traper
Czytelnik
Czytelnik

DAREK 13 pisze:Pamiętam jak na łódzkiej autogiełdzie indagowałem sprzedawcę (kramarczyka) który przedstawiał się że jest z firmy jak w temacie.

A na upartego robił ze mnie wała i wciskał Aluplasta.

Ok sam sprzedaję aluplasta, Thyssena itp. masówa.

WG. słów człeka co tylko stał przy samochodzie i miał tylko kilka...set, no dobra kilakadziesiąt folderów to było schuco wzmocnienie cechowane 2,5 mm itp itd
tyle że to było temu ok rok, jeśli tamten Pan jeszcze pracuje tzn. że doniosłem na niego, jeśli już jest w innej firmie to pośmiejmy się wspólnie.
PANIE DARKU ALE KAŻDY TERAZ MA W SALONIE CO NAJMNIEJ TRZECH DOSTAWCÓW WIĘC PO CO TE CEREGIELE, ZACHWALALI TO NACZYM MOGLI NAJWIECEJ ZAROBIĆ. MÓGŁ IM PAN ZWRÓCIĆ UWAGĘ JAKO ZNAWCA TEMATU. PRAWDA??? :lol: :lol: :lol:
ANDRZEJ_M
Czytelnik
Czytelnik

do KMMTG

Post autor: ANDRZEJ_M »

wymieniając firmy duze które stac na to i owo i które płaca szybko i zawsze
przesadziłes z PETECKIM
Uwierz mi PETECKI jest bardzo daleki od ideału
i kredytuje się z pieniędzy dostawców i na pewno nie zapłaci w ciagu3 dni.
zweryfikuj wiedze zanim zaczniesz laurami dzielić co dompozostałych jest ok BUDVAR, Jezierski, Dobroplast i inni
antonio_M
traper
Czytelnik
Czytelnik

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ????
CZY W RĄBIENIU MAJĄ SZÓSTKĘ W KOLORZE????????????????????
BO KONKURENCJA NIE ŚPI????????????????????? :wink: :wink: :wink:
ODPOWIEDZ