JOCZ - chyba marka przereklamowana

dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

JOCZ - chyba marka przereklamowana

Post autor: dociekliwiec »

Czy producent może umieścić na swojej stronie internetowej rzetelne informacje na temat sprzedawanych produktów? Czyli na jakich systemach produkuje itp. Mam wrażenie, że specjalnie nie ma tych informacji by ludzi wprowadzać w błąd. Tak jak to ze swoimi słynnymi oknami 5K. A czemu nie informuje swoich Klientów, że słupek, poprzeczka jest 2K? Mówię o profilu, którego jakiś obrazek widnieje na stronie internetowej.
Za odpowiedź producenta serdecznie dziękuję. :twisted:
P.S.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.

oknoAD

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

dociekliwiec
Mówisz o www.jocz.pl? Gdzie tam jest mowa, że okna są 5-k ? Szperając po stronie doczytałem się tylko, że skrzydła są 5k...
W dodatku jest o tym mowa tylko przy opisach na przekroju okna.
Szczerze mówiąc nawet nie znam firmy jocz ale czytając twój post mam wrażenie, że starasz się im zaszkodzić...
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

lamer pisze:dociekliwiec
Mówisz o www.jocz.pl? Gdzie tam jest mowa, że okna są 5-k ? Szperając po stronie doczytałem się tylko, że skrzydła są 5k...
W dodatku jest o tym mowa tylko przy opisach na przekroju okna.
Szczerze mówiąc nawet nie znam firmy jocz ale czytając twój post mam wrażenie, że starasz się im zaszkodzić...
Proponuję zajrzeć do Ich biura i usłyszeć co tam jest mówione. Jest wg. mnie duża rozbieżność między tym co na stronie a co jest mówione w biurze. Zyczę miłej wizyty 8)

Dlatego proszę o post od producenta. Może się mylę. :lol:
P.S.
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Post autor: MarioZ »

Hłe ! Hłe ! Branża okienna w internecie to jedna wielka zmyła! Każdy jest największy i najlepszy a reszta niech zdycha.Najlepsze są te zdjęcia na głównych stronach(skopiowane widoki jakiś "drapaczy chmur"). :D
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

Czy to prawda, że Jocz zaczął produkować na TROCALU??
P.S.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

słupek czasami musi być dwukomorowy - żeby dać odpowiedniej wielkości usztywnienia. A ile tego słupka w oknie jest - 8% ???????????
Pozdrawiam.
Jocz to firma co w krzaki nie zwieje i markę trzyma.
Firma z ugruntowaną pozycją.
jak mowi jej Szef - "badziewia" nie robimy-. I to prawda.

sadam1
Małomówny
Małomówny

Post autor: sadam1 »

czy na 2-komorowym słupku może wystąpić ''roszenie'' ?
aprel
Małomówny
Małomówny

Post autor: aprel »

sadam1 pisze:czy na 2-komorowym słupku może wystąpić ''roszenie'' ?
Na Suwalszczyżnie i nie tylko -w innych rejonach o znacznym spadku temperatury- roszenie może wystąpić nawet na całych profilach, niestety.
dociekliwiec pisze:Czy producent może umieścić na swojej stronie internetowej rzetelne informacje na temat sprzedawanych produktów? .... Mam wrażenie, że specjalnie nie ma tych informacji by ludzi wprowadzać w błąd.... A czemu nie informuje swoich Klientów, że słupek, poprzeczka jest 2K? ....
Za odpowiedź producenta serdecznie dziękuję.
W statyce okna dwuskrzydłowego najwięcej właśnie zależy od wzmocnienia słupka(pchełek -szacuneczek:wink: )- często posiada on mniejszą liczbę komór niż profil skrzydła czy ramy ze względu na konieczność zastosowania właśnie takowego i nie jest to uwarunkowane chęcią tylko większego zysku.
Nie ma więc takiej możliwości, żeby wszystko umięścić na swojej stronie- trzeba byłoby wkleić cały katalog danego systemu wraz z obliczeniami.
wilutek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wilutek »

Słupek dwukomorowy może i jest minimalnie tańszy, za to większe wzmocnienie jest dużo droższe.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

jak liczę statykę okien - szczególnie tych dużych to mi zawsze wychodzi za słaby słupek i niestety trzeba dać usztywnienie wysokie stosowane do słupkow dwukomorowych. Faktycznie takie usztywnienie jest droższe - no ale tego wymaga obliczenie obciążenia wiatrem. faktycznie na takim słupku musi wystąpić wyroszenie - ale coś za coś.
najlepsze okna to by były takie - tanie, trwałe, badzo ciepłe [najlepiej bez usztywnień] i odpowiednio sztywne, ciche [bardzo szczelne] i zapewniające wymaganą wymianę powietzra - czyli rozszczelnione
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

A ja myślę, że nie chodzi o statykę :lol: skoro proponuje sie okno 034 bez słupka :lol:
A jeżeli chodzi o "badziew", pewien pan kupił okno o rozciął je i ...... wyszło szydło z worka.
A jeżeli chodzi o słupek to i może jest go 8% - ale kiedy po nim woda sie leje to to nie jest tylko 8%. :?
P.S.
aprel
Małomówny
Małomówny

dociekliwiec pisze:A ja myślę, że nie chodzi o statykę :lol: skoro proponuje sie okno 034 bez słupka :lol:
Podejrzewam,że chcesz sie przyczepić,ale za bardzo nie wiesz do czego- 034 w jednej ramie(ku przypomnieniu:powinna być zakotwiona w murze} jest dopuszczone przez wiekszość systemów przy odpowiednim wzmocnieniu. Gdzie w takim razie jest poprzeczka, o której pisałeś wcześniej :?:
dociekliwiec pisze:..... A czemu nie informuje swoich Klientów, że słupek, poprzeczka jest 2K?....
A jeżeli chodzi o "badziew", pewien pan kupił okno o rozciął je i ...... wyszło szydło z worka.

Wątpię, aby ten pan kupił towar u Jocza- chciałbyś mieć taką marke w branży
A jeżeli chodzi o słupek to i może jest go 8% - ale kiedy po nim woda sie leje to to nie jest tylko 8%. :?
A gdyby okno na wietrze na 10 piętrze całe drżało to byłoby lepszym rozwiązaniem ? :evil:
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

"Wątpię, aby ten pan kupił towar u Jocza- chciałbyś mieć taką marke w branży "
Co może jeszcze mam fakturę pokazać?? Proponuję kupić okna na cały dom i jakieś sobie przeciąć :twisted: a przekona sie Pan czy okno kupował w Joczu.
A poprzeczki występują w drzwiach balkonowych w ramach ścisłości.
Pozdrawiam.

P.s.
Czyżby Pan aprel był producentem o nazwie JOCZ?
P.S.
aprel
Małomówny
Małomówny

Wiekszość katalogów systemowych(o czym sie głośno nie mówi) dopuszcza wykonanie mniejszych -np. 800 x 800 -okien całkowicie bez wzmocnień . :o
dociekliwiec pisze: P.s.
Czyżby Pan aprel był producentem o nazwie JOCZ?
Nie pracuję w Jocz-u i kilku z uczestników tego forum może to potwierdzić. :D
Ewentualnie proponuję samemu pobawic sie w produkcję okien-proponuje zacząć od tego- podrzucam pomocne linki :wink: :wink: :wink:
ODPOWIEDZ