co myślicie o nwym wynalazku Gelana (profil EKO szary)

facet
Czytelnik
Czytelnik

co myślicie o nwym wynalazku Gelana (profil EKO szary)

Post autor: facet »

jak w temacie

oknoAD

oknoexpert
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: oknoexpert »

to są po prostu okna ze śmieci
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

oknoekspert - to chyba ty jesteś ze śmieci.
Ten Gealan to profil ze rdzeniem wytłaczanym z recyklingu - wiele firm tak robi.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

ważne jest też jak ktoś robi, a Eko okna raczej należą do solidnych (jeszcze) firm choć zobaczymy jak gealan(ścianki masywniejsze niż oslawiona veka) się sprawdza. Z ubolewaniem żegnamy Deceunincka - biel na lata :(
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Richie »

..coż, zawsze można wybrać profile ROYAL, przyznam, że nie znam bielszych od nich, a w dodatku terazm mają bardzo ładna piątke i wszystko bez grama ołowiu, czy kadmu.. Kto szuka ten zanjduje.. :D
Pozdrawiam - Richie
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

ROYAL ten z Polkowic????????????
A jakie ma ścianki - czyżby nie 2 mm????????????????
DECEUNINCK odchodzi!??????????????? NIEMOLIWE!!!!!!!!!!!!!!!

WODZU300
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: WODZU300 »

jak szukacie bieli to popatrzcie na profil salamandra
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Do "oknoexpert"

Post autor: Saperos »

Do "oknoexpert"
Skąd ty sie chłopie wziołeś jak masz cos pisać to lepiej weż sie za pisanie opwiadań o zabarwieniu erotycznym a nie o zabarwieniu profilu Gealan!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P Pozdrowienia dla "młodego"
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

..Pchelek, skoro tak mowisz, to znaczy ze go nie widziales na oczy. Prosze podaj adres to Ci wysle i sam zmierzysz. Poza tym wysokosc profilu standart to 74 mm (rama) i 82 skrzydlo i to ona tak naprawde wplywa na statyke profila. Zreszta mi akurat nie zalezy, zeby zbyt wiele firm na nim robilo.. :D :D
Pozdrawiam - Richie
DarCo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: DarCo »

pchelek pisze:ROYAL ten z Polkowic????????????
A jakie ma ścianki - czyżby nie 2 mm????????????????
DECEUNINCK odchodzi!??????????????? NIEMOLIWE!!!!!!!!!!!!!!!
Pchełek - napisałeś kiedyś, że znasz wszystkie albo większość systemów w Polsce i w Niemczech, jeśli tak jest to skąd Ci się wzięło te 2 mm. Wiesz, albo powinieneś wiedzieć, że w Polsce nie ma aprobat na takie rozwiązania. Jeśli przedstawiasz się jako znawca tematu - to ty nim po prostu bądź. A jeśli chcesz sobie pościemniać .... , no cóż to już inna sprawa. Jeśli brak Ci tylko wiedzy to mogę Ci wysłać aprobate na profile Royal, gdzie grubość ścianek zewnętrznych jest w klasie 3,00 mm.
Człowiek uczy się całe życie - czego Tobie również życze
Pozdrawiam wszystkich znawców
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Niestety - ale jest taka jedna ościeżnica w trzeciej najniższej klasie - ścianki zewnętrzne widoczne 2 mm a zewnętrzne niewidoczne 1,8 mm -
A co dopuszczają aprobaty to co innego.
Prawo sobie - rynek sobie [rzepkę skrobie]
To nie ja zaniżam jakość profili wytłaczanych w Polsce. ja ich nie wytlaczam.
Zaczęło się od profili odchudzonych do klasy B, są tacy co poszli dalej i kombinują jak tu wcisnąć producentom okien pasztet pod nazwą klasa A - najniższa.
Sami sobie szykujecie sznur na szyję. Producenci okien drewnianych chętnie kibicują takim usprawniaczom. A w Niemczech taki numer z tak chudymi profilami to by nie przeszedł. Szanują siebie i swój rynek i chronią go przed zalewem tandety.
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

eee..Panie Pchelek, nie twierdzę, że nie ma na rynku profili o grubości ścianek zewnętrznych 2mm. Może są, ja osobiście takich nie znam. Natomiast wątek się tyczy profili ROYAL, które znam BARDZO DOBRZE, i proszę podać ( nie jakąś - jak Pan twierdzi ) ale, symbol, numer, nazwę ościeżnicy ROYAL o grubości ścianek zewnętrznych 2mm. A ja obiecuję panu dostarczyć ją osobićie i zmierzyć. Rzucać oskarżenia można bardzo łatwo - wycofać się z nich trochę trudniej. Niech mi Pan wierzy, że ja sobie tej sprawy nie odpuszczę. Niech Pan nie myśli, że w internecie, można powiedzieć wszystko bez odpowiedzialności za słowa. Jednocześnie z chęcią bym poznał (wg Pańskiej wypowiedzi zna ich pan sporo) producentów i nazwy profili o grubościach ścianek zewnętrznych 2mm ?
Oczekuję rzeczowej odpowiedzi, nie jakiś, jakaś, gdzies..

Ryszard Kazik
[email protected]
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Proszę o odpowiedż na forum.
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

profil Royal ma grubość zewnętrznych pionowych profili w granicach 2,7mm do 2,8mm. Natomist 2 mm może odnosić się do półek poziomych.
Nr. profilu wg. katalogu SS82 skrzydło i FS74 rama. Co do bieli to określa się ją jako biel tłustego mleka.
DMC
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: DMC »

Teraz chyba Pan Pchełek powinien podać wymiary, chyba że poszedł kupić suwmiarkę bo centymetr krawiecki był za mało precyzyjny :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

Szanowny Panie Tomsi. Szanuję Pana, ponieważ stara się Pan być obiektywny w wielu tematach, które pojawiają się na tym forum. Przyznaję, że wtrąciłem temat Royala do niniejszego wątku, ale odbyło się to w kotekscie bieli, a nie parametrów, i nie miałem zamiaru na jego kontynuację. Mysiałem jednak zareagować na pyatanie Pana Pchełka. Co czynię również w Pana przypadku. Faktycznie Royal posiadał i jeszce posiada listwę (tzw dwustopową typu Thyssen, Panorama, etc), którą w ogólnym odczuciu szkli się trudniej, od tzw. listwy jednostopowej. Problem ten jednak nie był spowodowany twardoscią materiału, a samą specyfiką konstrukcji listew dwustopowych i sposobu ich szklenia. Jednak już w 2004 roku, Royal wprowadził do produkcji system 4-komorowy Silver Line Plus z listwą jednostopową i Gold Line również z listwą jednostopową, dzięki czemu problemy ze szkleniem ( szczególnie w małych oknach ) są już przeszłością. Jeżeli ma pan jeszcze jakiekolwiek pytania dotyczące Royalu, z przyjemnością postaram się odpowiedzieć, ale zakładając już oddzielny temat :-) . Pozdrawiam - Ryszard Kazik
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Zgłoś się do firmy to Ci podadzą symbol profilu tej odchudzonej oscieżnicy.

Na ścianki wewnęrtrzne nie ma wymagań - mogą mieć po 0,00000001 mm
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

Szanowny Panie Pchelek. Czy to jest wszystko co ma Pan do powiedzenia ? Tak się składa, że ja współpracuję z tą firmą. Czy dalej chce Pan kontunuować temat ?
Nie ma problemu, proszę o ujawnienie się...

Pozdrawiam - Ryszard Kazik
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

mam próbkę i to mi wystarczy, mam też suwmiarkę.
Ujawniać się nie muszę i nie mam zamiaru - nie ma takiej potrzeby - forum to nie Komisja Śledcza.
Widocznie prawda bardzo w oczy kole.
DarCo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: DarCo »

pchelek pisze:mam próbkę i to mi wystarczy, mam też suwmiarkę.
Ujawniać się nie muszę i nie mam zamiaru - nie ma takiej potrzeby - forum to nie Komisja Śledcza.
Widocznie prawda bardzo w oczy kole.
Ja tylko w sprawie suwmiarki - a może instrukcje obsługi (tejże suwmiarki) podesłać
:lol: :lol: :lol:
Qfajka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Qfajka »

Witam dydkutantów!
Panie Pchelek- wiedząc kim Pan jest trochę mnie Pan zamucił swoją reakcją na nazwę ROYAL. Kto jak kto ale właśnie Pan chyba wie najlepiej jakiej grubości ścianki mają poszczególne profile (albo przynajmniej łatwo to Panu sprawdzić). A co do deceunincka- sądzę że chodzi o to że zegnamy biel deceunincka a nie jego samego.
Bira- co to za kolor "tłuste mleko" ???? według mnie to ral o końcówce 16
Natomiast w kwestii profili PVC (recyklaty, odchudzanie)- kierunek w jakim to wszystko zmierza zasmuca mnie i niepokoi, ale poniekąd klienci "sami sobie gotują ten los" (w sensie skazując się na zakup dziadostwa) przyjmując jako jedyne kryterium zakupu okien niską cen. I wiecie co? czasami myslę ze dobrze im tak!!!!
pozdrawiam
live is brutal plugaw and full of zasadzkas and sometimes kopas dupas
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Panie qfajka co Pan taki smutny :lol: Już niedługo sezon :!: Kolor "tłuste mleko" został wymyślony przez firmę ROYAL w celu określenia go zwykłemu klientowi podczas rozmowy telefonicznej. Trudno wymagać od klienta aby znał kolory w/g ral. Kolor Deceunicka też określało się do tej pory jako mieszankę biało-niebieską.
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Post autor: MarioZ »

Qfajka ma rację.Coraz częściej widzę jak "supertanie" okna sypia sie u klientów.Z jednej strony trochę mi ich żal , ale "widziały gały co brały".Jeżeli jedynym wyznacznikiem jest cena to niestety tak się to kończy .
ODPOWIEDZ