BOŻE CHROŃ BAJCARA

and 4
Rozgadany
Rozgadany

BOŻE CHROŃ BAJCARA

Post autor: and 4 »

Pieknie opisane .Ale żeczywistosc jest inna wysłałem do wyceny okna 25 szt przesłałem faxem czekam od rana i nic dzwonie 10 razy pytam co z wyceną i zaczyna sie odsyłanie po pietrach bo pan mówi ze mają dużo pieter i nic nie wiedza a dził handlowy to po co . Piekne ogniwo .

Molochy mogą wiecej . Musze wysłać do innej firmy produkującej na THYSENIE BO TYLKO ONI MAJA TAKI NIETYPOWY KOLOR

Działy Handlowe są ogniwem pośrednim pomiędzy klientem zewnętrznym a Działem Produkcji. W swoich działaniach ukierunkowane są na pozyskiwanie i obsługę klienta:
* przekazanie mu pełnej informacji o produkowanych wyrobach
* podanie klientowi cen oraz terminu realizacji oferowanych wyrobów
* korekty ofert na skutek zmiany potrzeb klienta
* koordynacja ilości przyjmowanych zamówień w stosunku do możliwości produkcyjnych firmy
* nie przekazywanie do Działu Produkcji niekompletnych umów lub zamówień ane
and4

oknoAD

jojas
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jojas »

szczerze to dziwie sie ze wogole z toba rozmawiali.. bajcar ma autoryzowanych przedstawicieli (przewaznie) na dany region. ale mimo to tez dziwne jest ze zostales tak nie mile obsluzony..ogolenie rzecz biorac to dziwna sprawa..

pozdrawiam.
piotrekm
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: piotrekm »

witam,
jezeli tymi kolorami są
sierra, nevada lub toscana
to musze cie zaskoczyc ale również mamy je w ofercie
u nas nazywaja sie odpowiednio
montana, indian lub canadian

zabraszam do współpracy
Piotr Mrówczyński

Profil: SCHUCO
3kom - 60mm kolor 1-str +15%
5kom - 70 mm kolor 1-str + 15% 2str +25%
5kom - 82 mm kolor 1-str + 20% 2str + 20%

www.jezierski.com.pl
[email protected]
Maks
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Maks »

Pieknie opisane .Ale żeczywistosc jest inna wysłałem do wyceny okna 25 szt przesłałem faxem czekam od rana i nic dzwonie 10 razy pytam co z wyceną i zaczyna sie odsyłanie po pietrach bo pan mówi ze mają dużo pieter i nic nie wiedza a dził handlowy to po co . Piekne ogniwo .
Az jedno pietro i parter ... to odcholery 8)
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

BOŻE CHROŃ BAJCARA --piękny tytół , no cóż im iuż nie zależy na sprzedaży okien ponoć otwierają dyskoteke i to wtedy dopiero będzie zabawa .
Poważny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Poważny »

W odpowiedzi wyjaśniam:
parter - obsługa klienta indywidualnego z terenu Słupska i okolic
I piętro - obsługa kontrahentów z kraju + eksport
Sorry, innych pięter nie mamy.
Pan and 4 zadzwonił z Brzegu i chciał w naszej firmie kupić okna z dowozem do Brzegu. Aby lojalnie zachować się w stosunku do naszych kontrahentów w Brzegu, chcieliśmy podać mu namiary na naszych przedstawicieli w tym mieście. Pan nie wyraził na to zgody, więc wyceny nie otrzymał, bo i po co? Nie zabieramy klientów własnym przedstawicielom.
Faktycznie, przełączany był pomiędzy piętrami, gdyż najpierw przedstawił się jako klient indywidualny i trafił na parter, a gdy wyjawił, że chce okna do Brzegu - trafił na I piętro.
Co do kolorów, to posiadamy na magazynie kolory standardowe z terminem realizacji 7dni a na kolory niestandardowe należy, tak jak w innych firmach trochę poczekać. Panie Piotrze Mrówczyński - jest mi niezmiernie miło przeczytać, że Schuco ma takie same kolory, no, no...
Dyskoteka będzie otwarta w najbliższym czasie i kończąc moją wypowiedź, WSZYSTKICH serdecznie zapraszam.

dealer7
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dealer7 »

kiedy zmienicie okucia bo ta siegenia śni mi się po nocach (sprzedałem trochę okienek od was ) teraz handluję thyssenem ale na winkhausie i nie ukrywam że śpię spokojnie powiem szczerze że jeżeli zmienicie okucia na winkhausa lub roto to możecie zwiększyć sprzedaż o 10 %(no ale musicie utrzymać ceny i rabaty) wtedy znowu bym do was wrócił.No i Panie Bronisławie przyjemnie było by znowu odbierać więcej profial od Trzciny??!!
pozdrawiam
Poważny
Czytelnik
Czytelnik

Nie ukrywam, że mieliśmy przejściowe problemy z "ciężko chodzącymi okuciami". Złożyło się na to dość dużo powodów: podparcie w narożnikach przy zgrzanej uszczelce, ciężko pracujące narożniki Siegeni oraz ciężko obracająca się klamka. Obecnie uszczelka w narożach po zgrzaniu jest dociskana odpowiednio wyprofilowanym przyrządem, Siegenia zmieniła taśmę prowadzącą w narożnikach oraz sposób ich smarowania, zmieniliśmy narożnik oraz zaczep do rozszczelnienia oraz zmieniliśmy klamkę. Jak Pan widzi staramy się... Przy pewnej skali produkcji nie jest tak łatwo zmienić dostawcę a co do Siegeni, jest to jedna z czterech czołowych firm okuciowych na rynku i nasza współpraca układa się znakomicie. Co do wielkości odbioru profilu w Thyssenie to proszę zadzwonić do nich i zapytać. Nie mnie to oceniać. Przekażę pozdrowienia od Pana mojemu Szefowi czyli p.Bronisławowi a Panu życzę, aby obecny rok przerósł Pana najśmielsze oczekiwania no i oczywiście zapraszam do współpracy.
and 4
Rozgadany
Rozgadany

Tak chciałem wycene tych okien ok, a co stoi na przeszkodzie aby je wycenic , a może macie takiego przedstawiciela że niechce tam iść bo mi sie obsługa nie podoba i zachowanie .Idzmy dalej , to trzeba było dać taką wycene żeby mi sie odechciało dzwonic , pojechał bym do Opola ok a po co mam tam jechac jak jesteście na stronie www i jest szybki KONTAKT . PROPONUJE ZAMKNĄĆ STRONĘ . A pozatym jak przyjeżdrza PAN NIEMIEC Z KASĄ to odeślijcie go do opola niech tam kupi i wtedy bedziecie dbali o kontrahenta . Ja te okna do niemiec miałem wysłać potrzebowałem raz dwa wycenę ale ok przegrałem pan poszedł do innej firmy .

A pozatym te okucia to tragedia moi montażysci wykrecali okówki żeby klamka chodziła i to były wasze okna. sami mówili że daleko nie zajedziemy taką kichą co wy robićie
and4
Poważny
Czytelnik
Czytelnik

Ciężko mi z Panem polemizować. Posiadamy cennik, od którego udzielamy rabatu w wysokości kilkudziesięciu procent. Jaką cenę mieliśmy Panu podać, skoro nie wiemy, kim Pan jest, ile okien miesięcznie będzie Pan odbierał oraz jaką formę płatności Pan preferuje? Aby uzyskać ofertę współpracy należy przedstawić choć minimum wiedzy na swój temat. Odnośnie polepszenia jakości okien napisałem wcześniej. Nawiązując do tytułu "Boże chroń Bajcara", przypomina mi to jakiegoś wiernego słuchcza Radia Maryja lub bliskiego przyjaciela Ojca Rydzyka.
Pozdrawiam
Maks
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Maks »

Z tą formą płatnośći Panie Poważny to Pan nie przesadzaj , gotowizna przy odbiorze to jedyna forma płatnosci (no moze kilku starych dealerow waszych ma jakiekolwiek terminy) a co do cennika to tez za duzych wachan nie ma kilka procent w gore czy w dol dla odbiorcow hurtowych to nie az taka wielka roznica.
Poważny
Czytelnik
Czytelnik

Drogi Maksie, zgadzam się z Panem, że prawie wszyscy nowi odbiorcy mają na początku współpracy wyłącznie gotówkę. W obecnych czasach, jeżeli ktoś prosi o ofertę współpracy to albo szuka dobrych i tanich okien, albo zalega u poprzedniego dostawcy. Chyba się Pan ze mną zgodzi? My chcemy sprzedawać okna a nie rozdawać. Co do formy przelewu, to wielu naszych odbiorców ją posiada, nad czym oczywiście ubolewam, bo to zawsze ryzyko finansowe, ale kto nie ryzykuje, ten nie ma, jak mówi stare przysłowie. Co do różnicy kilku procent w górę czy w dół chcę Panu coś pokazać: okno w cenniku kosztuje 879zł. - rabat 44% = 492,24zł.
Dla innego klienta: 879zł. - rabat 50% = 439,50zł. Różnica w rabacie tylko 6%, ale różnica w cenie to 52,74zł., co oznacza, że pierwszy klient kupuje okno o 10,72% drożej (bo 492,24 - 10,72% = 439,47 ). Czysta matematyka. I Pan mi pisze, że kilka procent to nic?
Serdecznie pozdrawiam
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Panie Poważny przysłowie mówi " kto nie ryzykuje w kozie nie siedzi" :lol:
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Po co się narzucać gdzie nas nie chcą. Sprzedaję od czasu do czasu okna firmy Bajcar i jest faktem bardzo wysoka jakość produktu i logistyki.
Wadą jest tak jak już wspomniano, struktura organizacyjna oparta o sieć pośredników.

Pytanie dlaczego mam kupować u pośrednika, dlaczego pośrednik mój konkurent ma znać moje obroty itd...
To zamyka drogę do zacieśnienia współpracy, bez żalu jest wielu producentów. A jak znajdę innego dostawcę na Thyssenie to oczywiście zaprzestanę zakupów u konkurencji. W tej chwili robię co mogę by niesprzedawać Thyssena, niestety mam sentymen i klientów którzy kontynuują zamówienia, lub przychodzą z polecenia od klienta na Thyssenie. Niestety poprzednio sprzedawałem Nornę 2000.

Jak dotąd jako dealer stwierdzam, że całe biadolenie o zastoju to farsa. Gdyby był kryzys miałbym wiele ofert nie na faksie, lecz w kontakcie osobistym z handlowcem firmy. Nie kupowałbym okien u konkurenta.....
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
and 4
Rozgadany
Rozgadany

Polecam ci PAMAX bardzo fajna firma produkują na THYSSENIE od kilku lat, bardzo wysoka jakość produkcji .

www.pamax.pl
and4
Handlowiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Handlowiec »

Polecam "Okna, drzwi - Majewski" z Nysy. W ofercie THYSSEN ELITE 5-cio komorowy w cenie 395 PLN. Do tego ciepla ramka, klamka SEKUSTCK, i listwa ozdobna. Dowóz gratis.

www.okna-majewski.pl
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

MAJEWSKI Fajne okna fajna firma!????. kiedyś pracowała na vece. teraz na Thysenie.
A ich samochody są obklejone logo "NORMA 2000". Z maszyn po normie musieli pościągać nalepki ale po komorniku.
Ciekawe czy wszyscy dealerzy po NOrmie do nich przeszli.
Okna ( jakie wzmocnienie, mieszanka okuć, szyba???, wykonanie
Ciekawe czy ich też wyroluje dealer ze Ślaska jak to zrobił z Normą. Na ile domyślcie się sami ( Normy nie ma) a może tak miało być......
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
danmarco
Czytelnik
Czytelnik

dobrze napisane

Post autor: danmarco »

ZNAWCA pisze:MAJEWSKI Fajne okna fajna firma!????. kiedyś pracowała na vece. teraz na Thysenie.
A ich samochody są obklejone logo "NORMA 2000". Z maszyn po normie musieli pościągać nalepki ale po komorniku.
Ciekawe czy wszyscy dealerzy po NOrmie do nich przeszli.
Okna ( jakie wzmocnienie, mieszanka okuć, szyba???, wykonanie
Ciekawe czy ich też wyroluje dealer ze Ślaska jak to zrobił z Normą. Na ile domyślcie się sami ( Normy nie ma) a może tak miało być......
Dolnośląskie biura "Normy 2000" (3 ocalałe z 4-ech) biorą okna od pana Majewskiego, notabene byłego wspólnika pana Wywiała w spółce "Norma 2" z siedzibą w Cz-wie...
Jestem byłym pracownikiem "Normy 2000"... Sądziłem się z panem T.W. o pieniążki... Zaoczny wyrok się uprawomocnił i sprawa jest w postępowaniu komorniczym...
pilsner
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: pilsner »

do danmarco
czy pan Majewski to M. Majewski? :shock:
Handlowiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Handlowiec »

NIE. Pan Majewski ma na imie Grzegorz. Ja wspolpracuje z firma 2 lata. Nie mam wiekszych problemow.
Pozdrawiam okniarzy ! :D
ODPOWIEDZ