Jem sobie śniadanko.... i co dalej będzie się działo...
Jem sobie śniadanko.... i co dalej będzie się działo...
Ciekawy jestem, czy ktoś jest jeszcze optymistą w naszym gronie.
Mi jej trochę zostało. A WAM?!
Mi jej trochę zostało. A WAM?!
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Zgłodniałem jak przczytałem
i za sernik się złapałem
co go z domu se zabrałem
bo w niedziele go zdziałałem
i tak sobie pomyślałem
że opptymizm gdzieś podziałem
lub na później go schowałem
albo całkiem wyczerpałem
i choć wczoraj coś sprzedałem
to i tak się załamałem
bo się autem zakopałem
w tym je.banym śniegu
co go z domu se zabrałem
bo w niedziele go zdziałałem
i tak sobie pomyślałem
że opptymizm gdzieś podziałem
lub na później go schowałem
albo całkiem wyczerpałem
i choć wczoraj coś sprzedałem
to i tak się załamałem
bo się autem zakopałem
w tym je.banym śniegu
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
I znowu jem sobie śniadanko.
Tylko teraz za oknem widze ogromny śmietnik. Śnieg stopniał i nic nie da się ukryć.
Taki sam śmietnik jest w naszej branży. Z małą różnicą, naszym kochanym klientom wydaje się że kupują najlepsze okna pod słońcem.
czy są jeszcze w Polsce producenci, którzy produkują prawdziwe okna, DOBRE OKNA.
nie z odchudzonych profili, ze wzmocnieniami 1,5mm ( przepaszam 1,4mm w Polsce nie ma i nie był wzmocnień 1,5mm) z powłoką cynkową 275 g/m2, z okuciami najwyższej jakości, z pawrdziwą szybą U=1,1 , załatwiający serwisy we własnym zakresie......
?????????????????????????????????????????????
Starzy wyjadacze wiedzą o czym pisze.
???????????????????????????????????????
Tylko teraz za oknem widze ogromny śmietnik. Śnieg stopniał i nic nie da się ukryć.
Taki sam śmietnik jest w naszej branży. Z małą różnicą, naszym kochanym klientom wydaje się że kupują najlepsze okna pod słońcem.
czy są jeszcze w Polsce producenci, którzy produkują prawdziwe okna, DOBRE OKNA.
nie z odchudzonych profili, ze wzmocnieniami 1,5mm ( przepaszam 1,4mm w Polsce nie ma i nie był wzmocnień 1,5mm) z powłoką cynkową 275 g/m2, z okuciami najwyższej jakości, z pawrdziwą szybą U=1,1 , załatwiający serwisy we własnym zakresie......
?????????????????????????????????????????????
Starzy wyjadacze wiedzą o czym pisze.
???????????????????????????????????????
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
ZNAWCA - nie bądź taki pesymista. Blacha 1,4 to BARDZO GRUUUUUUBA blacha. A blacha 0,00 mm - to jest blacha. Taki ma ocynk i tak lśni, że jej wcale nie widać. Wiosna idzie.
Zacytuję wierszyk ze studiów. "Pić, pie......ć i balować, dziekan musi pofolgować".
Faktycznie kryzys jest dziki - jakiego nie było nigdy.
Sztucznie napędzana złotówka rozpieprza wszystko co się da - a eksport już na 100 %.
No ale nasza władza ta i przyszła zajmuje się walką o stołki.
Zacytuję wierszyk ze studiów. "Pić, pie......ć i balować, dziekan musi pofolgować".
Faktycznie kryzys jest dziki - jakiego nie było nigdy.
Sztucznie napędzana złotówka rozpieprza wszystko co się da - a eksport już na 100 %.
No ale nasza władza ta i przyszła zajmuje się walką o stołki.
Panie pchelek stastystyki odnosnie eksportu mówią o jego niezłej kondycji, moim zdaniem nie zauważył Pan że zmianie uległa struktóra eksportu.
W zwiazku z powyższym jak dawniej głównym eksportowym towarem jest miedź i węgiel a oba surowce na światowych gieldach mają na tyle wysokie notowania że nawet u nas się opłaca je wydobywać.
Po drugie miejsce firm których rodwód siegał lat 50-ych zajeły firmy wprzęgnięte w łańcuchy światowej gospodarki. Dlatego te firmy sobie dobrze radzą np; Fiat, Isuzu, Veka, Aluplast i wiele wiele innych z odpowiednim kapitałem, doświadczeniem i marketingiem.
Mając kilkanaście lat uslyszałem hasło, że nie jest prawdą absolutną to co przy biesiadnym stole ze szwagrem ustalę. Od tamtej pory nie traktuję swoich sądów jako prawdy, a swojej sytuacji nie przenoszę na wszystkich. Krótko mówiąc jeżeli u mnie jest klapa, a u mojego szwagra kicha to wcale nie znaczy że tak jest wszędzie.
W zwiazku z powyższym jak dawniej głównym eksportowym towarem jest miedź i węgiel a oba surowce na światowych gieldach mają na tyle wysokie notowania że nawet u nas się opłaca je wydobywać.
Po drugie miejsce firm których rodwód siegał lat 50-ych zajeły firmy wprzęgnięte w łańcuchy światowej gospodarki. Dlatego te firmy sobie dobrze radzą np; Fiat, Isuzu, Veka, Aluplast i wiele wiele innych z odpowiednim kapitałem, doświadczeniem i marketingiem.
Mając kilkanaście lat uslyszałem hasło, że nie jest prawdą absolutną to co przy biesiadnym stole ze szwagrem ustalę. Od tamtej pory nie traktuję swoich sądów jako prawdy, a swojej sytuacji nie przenoszę na wszystkich. Krótko mówiąc jeżeli u mnie jest klapa, a u mojego szwagra kicha to wcale nie znaczy że tak jest wszędzie.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Pewnego razu malutki robaczek
wybrał się samotnie na daleki spacer
lecz pewnego razu deszcz luną z nienacka
zalało ulicę zalało robaczka
i z tego wierszyka uwaga jest taka
że łatwo małego jest zalać robaka.
Tak niestety jest z nami robakami ktoś się może obrószyć
że co ja jestem robakiem ?
takiemu można tylko odpowiedzieć że nie ty to nawet
robakiem nie jesteś .
Ktoś kto myśli że niskimi cenami najpierw wykończy konkurencję
a dopiero potem zacznie zarabiać jak oczyści przedpole jest po prostu
manipulowany w taki sposób jak robi to AMŁEJ ZE swoimi akwizytorami
którzy marząc o bogactwie pracują za darmo .
W rezultacie w przypadku okien tak naprawdę zarabiają ogromne koncerny produkujące profile: szkło: okucia .
Nam zostają ochłapy które czasami starczają na leprze życie niż wiedzie
większość naszych bezrobotnych rodaków ale nie zawsze pozwalają
przetrwać zimę .
pozdrawiam MAGGREGOR
wybrał się samotnie na daleki spacer
lecz pewnego razu deszcz luną z nienacka
zalało ulicę zalało robaczka
i z tego wierszyka uwaga jest taka
że łatwo małego jest zalać robaka.
Tak niestety jest z nami robakami ktoś się może obrószyć
że co ja jestem robakiem ?
takiemu można tylko odpowiedzieć że nie ty to nawet
robakiem nie jesteś .
Ktoś kto myśli że niskimi cenami najpierw wykończy konkurencję
a dopiero potem zacznie zarabiać jak oczyści przedpole jest po prostu
manipulowany w taki sposób jak robi to AMŁEJ ZE swoimi akwizytorami
którzy marząc o bogactwie pracują za darmo .
W rezultacie w przypadku okien tak naprawdę zarabiają ogromne koncerny produkujące profile: szkło: okucia .
Nam zostają ochłapy które czasami starczają na leprze życie niż wiedzie
większość naszych bezrobotnych rodaków ale nie zawsze pozwalają
przetrwać zimę .
pozdrawiam MAGGREGOR
Nie rozpaczajcie tak, ceny spadają wszędzie. Ostatnio żonie zachciało się szafy suwanej ,przesuwnej czyjak to się tam fachowo nazywa i ceny też połowę mniejsze jak parę lat temu. Podobnie z meblami kuchennymi. Gdzie kiedyś kupiliście wiertarkę za 20 zł.
A samochody? Dacia już za 29900zł. Toż to jedna pensja prezesa
Rozejrzyjcie się i napiszcie co jeszcze staniało