Witam !
Stwierdziłem , iż w przeciągu jednego miesiąca przerabiamy około 400-500 "kiełbas" (610 ml) czarnego silikonu do produkcji szyb zespolonych . Tak więc sensownym staje sie wykorzystanie do tego celu materiałów w pojemnikach przemysłowych .
Czy ktoś z Państwa jest w stanie nam doradzić , gdzie w Polsce moglibyśmy nabyć czarny silikon do szyb zespolonych w beczkach 150-200 kg wraz z aplikakatorem (urządzeniem podającym) .
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Theo Góral
Pytanie do forumowiczów z branży szyb zespolonych
Re: Pytanie do forumowiczów z branży szyb zespolonych
Tomsi pisze:pvc pisze: Podejrzewam że przerabiacie polisulfid w kiełbasach. Są beczki z "tiokolem" 185l+25l składnika "B" ale potrzebna maszyna tzw tiokolarka a jezeli chcesz robic szkło fasadowe to "silikoniarka". Przy tych ilosciach występują bduze straty bo tiokolarke trzeba przepłukiwać masą "A" solikony są za drogie. Do tej ilości poszukaj maszynki do tzw metody hot-melt- nakładanie masy uszczelniającej na gorąco. Ciekawy jestem czym zarabiasz narożniki.Bo jezeli niczym to PIERDEL chyba, że masz butylarkę. Nie przejmuj się różne wyroby widziałem. Firm poszukaj w internecie bo nie podałeś skąd jesteś. Powodzenia. Hej
@ Tomsi
Serdeczne dzięki za info !
Do produkcji szyb zespolonych paneli drzwiowych wykorzystujemy profile SuperSpacer (ciepłe , silikonowe ramki odstępowe) , także nie ma potrzeby zarabiania narożników . Dla 100 % bezpieczeństwa izolujemy te ramki fugą sylikonu o grubości ca. 10 mm i Dzięki Bogu w przeciągu ostatnich 5 lat nie mieliśmy ani jednej reklamacji z tego powodu
Bardzo nas zainteresowała opisana przez Ciebie technologia HOT MELT, aczkolwiek jedyne co udało mi się na ten temat dowiedzieć to jest technika aplikacji klejów termotopliwych głownie w przemyśle opakowań .
Czy masz jakiekolwiek doświadczenie z wykorzystaniem tej techniki do produkcji pakietów szklanych i czy mógłbyś sie nim z nami podzielić ?
Nasz adres mailowy : [email protected]
Pozdrawiam