MA pan rację jednak, JK ma dobre informacje!
roplasto stracio juz terrzayt, może stracić technikę.
A marketingowym powodem mogą być profile "bielsze niż inne"
Co do obsługi serwisu i wzajemnej znajomości to jest temat do polemiki,
Każdy chce sprzedawać, a podstawowym instrumentem jest CENA!
pozdrawiam
DO OBIEKTYWNEGO
DO OBIEKTYWNEGO
antonio_M
Totalny nonsens- ''bardziej biali od bieli'' zaczęli podnosić ceny i stracili paru naprawdę dobrych odbiorców i wyciągają łapy po nowych. A my handlowcy wierni konkretnemu producentowi robimy sobie z gęby du.... Wczoraj najlepszy był ALUPLAST, dzisiaj ROPLASTO a jutro DECKEUNINK już nie będzie szary tylko najbielszy i ''THE BEST'' a ten paskudnie żółty zendow wcale jednak nie jest już taki żółty tylko....coś tam,coś tam.
POZDRAWIAM
sadam1. Okien nie sprzedaje się ze względu na profil. Zrozumiałem to dwa lata temu. Sprzdawaj siebie i swoją firmę. SWOJĄ USŁUGĘ. Tego Ci nikt nie zabierze. A czasy są takie jakie są. Dzisja sprzdedajesz tego producenta jutro tamtego. Dzisaj ten profil jutro tamten.
Należysz do gatunku wymarłego. Jesteś związany z jedną firmą. Ale to będzie procentować za pare lat jak się wszystko uspokoji i nadaj będzie istniała firma z którą teraz współpracujesz. Tylko daj im trochę zarobić.
Co to jest różnica 30 pln. na oknie przy sprzedaży detalicznej dla firmy produkującej jest ogromna. ALBO BUBEL, ALBO DOBRE OKNO.
Należysz do gatunku wymarłego. Jesteś związany z jedną firmą. Ale to będzie procentować za pare lat jak się wszystko uspokoji i nadaj będzie istniała firma z którą teraz współpracujesz. Tylko daj im trochę zarobić.
Co to jest różnica 30 pln. na oknie przy sprzedaży detalicznej dla firmy produkującej jest ogromna. ALBO BUBEL, ALBO DOBRE OKNO.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
-
obiektywny
- Czytelnik

Tak...Terrazyt wcale z tego co wiem nie zrezygnował z Roplasto. Technika też. Ma alternatywę...moim zdaniem wątpliwą...nie wiem nic na 100% o cenach, które propomuje Roplasto, ale z obserwacje i ploteczki mówią, że to chyba jedyna firma, która w nie podniosła cen na profile w tym roku. Jest napewno mocniejsza po zakupie Plastmo.
ROPLASTO kupiło PLASTMO
PLastmo to chyba promil promila w ogólne j sprzedaży pcv w kraju, kiedys TRAS chciał żeby roplasto kupiło TRAS lesz nie wyszło.
Kupili PLASTMO więc producenci będą w niedługim czasie albo zmienić profil albo do oferty dozucić kolejny, na dłuższą metę może to wypali
A jeśli chodzi o terrazyt to aluplasta na pewno robią, nie wiem tylko czyjako jedyny system, ale wiem ża nawet jeśli, to stosunek sprzedaży taniszego systemu do droższego będzie 70% do 30%.
Dlatego kilka firm jako alternatywę weszło w gealana
"montanex", "komsta", "piramida" i inne
pozdrawiam
Kupili PLASTMO więc producenci będą w niedługim czasie albo zmienić profil albo do oferty dozucić kolejny, na dłuższą metę może to wypali
A jeśli chodzi o terrazyt to aluplasta na pewno robią, nie wiem tylko czyjako jedyny system, ale wiem ża nawet jeśli, to stosunek sprzedaży taniszego systemu do droższego będzie 70% do 30%.
Dlatego kilka firm jako alternatywę weszło w gealana
"montanex", "komsta", "piramida" i inne
pozdrawiam
antonio_M