Ciekaw jestem po ile kupujecie okucia, bo mam wrażenie iż mój dostawca nieźle mnie doi
Ile kosztuje "garnitur" okuć?
Ile kosztuje "garnitur" okuć?
Szanowni forumowicze !!!
Ciekaw jestem po ile kupujecie okucia, bo mam wrażenie iż mój dostawca nieźle mnie doi
. Proszę o posty
"garnitur"OKUĆ
Być może i tak jest że dostawca Cię nieźle doi za okucia,ponieważ najczęściej jest tak,iż przedstawiciele od okuć robia ceny pod danego odbiorce;czyli-ile przerabiasz w ciagu miesiąca.Cennik zaczyna sie od 100% i w zależności jakim jesteś odbiorcą robi Ci od tego rabat.
Jeżeli masz domysły że Cię ostro doją to sprawdź ile kosztują u innych dostawców okucia,bo tego na rynku mnogo.
Jeżeli masz domysły że Cię ostro doją to sprawdź ile kosztują u innych dostawców okucia,bo tego na rynku mnogo.
ile kosztuje "garnitur" okuć
22.41 bez klamek
Re: ile kosztuje "garnitur" okuć
Oj jakoś strasznie Cie łupi Twój dostawcawilutek pisze:22.41 bez klamek
Witam,
Sprawa garnituru nie jest prosta. Garnitur na to samo okno u tego samego producenta, przy tych samych warunkach cenowych moze sie sporo roznic. Wiec takie dyskusje sa bez sensu.
Ponadto kazdy ma inna specyfike produkcji. Co z tego np ze stolarz bedzie mial super niska cene na O34 ze slupkiem stalym jakze wazne okno dla producentow PVC kiedy nigdy takiego okna nie wyprodukuje ( nie liczac Urzedowskiego) poniewaz wszystko robi na ruchomym slupku.
Okucia wypaaloby liczyc w jakims okresie albo na wieksze partie okien, jakie sie faktycznie produkuje + ewentualne koszty reklamacji itd.
Jak zawsze trzeba wiedziec co i za ile chce sie kupic.
Sprawa garnituru nie jest prosta. Garnitur na to samo okno u tego samego producenta, przy tych samych warunkach cenowych moze sie sporo roznic. Wiec takie dyskusje sa bez sensu.
Ponadto kazdy ma inna specyfike produkcji. Co z tego np ze stolarz bedzie mial super niska cene na O34 ze slupkiem stalym jakze wazne okno dla producentow PVC kiedy nigdy takiego okna nie wyprodukuje ( nie liczac Urzedowskiego) poniewaz wszystko robi na ruchomym slupku.
Okucia wypaaloby liczyc w jakims okresie albo na wieksze partie okien, jakie sie faktycznie produkuje + ewentualne koszty reklamacji itd.
Jak zawsze trzeba wiedziec co i za ile chce sie kupic.
Pozdrawiam
Adam_____
Adam_____
herring pisze:Nie uważam aby takie dyskusje były bez sensu.
Rozmowa o pieniądzach zawsze ma sens![]()
Drogi ADAMIE mówisz jak typowy handlowiec z VBH
CZ
y nim jesteś?
Ja nie jestem handlowcem ale ty nim musisz być jaki ędziesz wtym do
bry takš uzyskasz cenę sprzwdwjšcysš hermetyczni na ogól dobrze wiedzš kto z nich za ile sprzedaje dlatego zadajš pytanie ile kupisz w roku, czy miesišcu na forum podadzš ci cenę a faktycznie i tak nic ztego nie wiesz cały czas uzależniajš cenę od iloći robisz mało to płacisz duzo i wice wersa dlatego uważam ze nie należy trzymać się jednej firmy trzeda im zapowiedzieć ze za 2 m-ce chcę mieć nowe negocjacje w sprawie cen. Robiłem takie numery ale nie zawsze wychodziło mi to na dobre. Zapytaj po koleji i po cichu wszystkich z którymi handlujesz o ceny tych samych garniturów i będziesz wiedział itak z tego nic nie będziesz wiedzišl bo dadzš ci na 034 tanio ale sobie odbijš na balkonach lub na innych garniturach które rżadko kupujesz dlatego warto negocjować. To taka ruletka albo negocjuj inne ceny pod konkretne zamówienia jak nasz duże bo jak robisz tylko domki pojedyńcze to nie wiele wskórasz. Tu możęz cos więcej z fifmami z którymi nie handlowałe i nie wiedzš ile kupisz na poczštek dadzš ci dobrš cenę a po 3m-cach powiedzš ze to im się nie opłaci wiesz co to 2 magazyny z okuciami czy farbami przy drewnie to min. 50 tys zamrożone. ja myslę że jeste w tej branży nowy i nie wiesz jak to jeszcze działa i macasz do25 za pełny garnitur to chyba nie jest najgorzej jak masz poniżej to myl czy ci sie oplaci bo mozesz miec gorzej. Nowy dostawca jeszcze pewnie z daleka będzie chciał gotówki utargujesz 1 punkt to może płać gotówkš i popro o upusty. Ten nowy będzie kombinował jak ci dołożyć co coniby poprawi ci okucie i podniesie cenę. ja to przerabialem od kiedy obwiedniówka jest na naszym Rynku.
I dalej trudno mi to zrozumiec .
Tadeusz