nieuznawanie reklamacji przez producentów

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

nieuznawanie reklamacji przez producentów

Post autor: komarko1 »

mam taki temat producent nie uznaje mojej reklamacji i olewa totalnie temat twierdząc że jest to zgodne z ich technologicznymi normami (chodzi o zbyt głębokie frezy i uszkodzenia renolitu na profilu Veka półzlicowanym kolor owym - zjechany w narożach renolit) Sprawa tuszowana przez pracowników firmy ponieważ ktoś musiałby za te uszkodzenia zapłacić. Ponieważ mam zamiar sprawę skierować do sadu -pytanie - czy istnieje jakaś grupa rzeczoznawców na podstawie której opini mógłbym dochcodzić swoich praw ??Jaki jest koszt opiniii ? Przy okazji - ostrzeżenie dla producenta- którego nazwy na razie nie wymieniam - w przypadku wygrania sprawy - zamieszczę cały opis sprawy wraz z podaniem na forum sposobu traktowania(olewania) dealerów. Czekam na odpowiedzi. PS a może utworzymy (temat wielokrotnie poruszany) czarna liste producentów - z podaniem nazwy producenta i dealera któremu zalazł za skorę ?? - prawnie takie praktyki dozwolone ??

oknoAD

Jakub Durczak
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jakub Durczak »

Niestety to ostatnio czesto praktykowane przez producentów, cena okien nie pozwala im na robienie dobrych okien a co za tym idzie marnowanie i tak marnej kasy za okno na reklamacje które są nie uniknione. Ja prowadze serwis okien pcv i drewno ale o wygranej sprawie nie słyszałem....Ale życze powodzenia....
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

szczerze mowiac nie slyszalem by ktokolwiek wygral z producentem dla ktorego dealer to po prostu tylko zbyt dla swej produkcji i traktuje go jak kule u nogi zamiast wspolpracowac w imie wspolnego zwiekszenia obrotow
tu jest ciekawy przyklad:
http://murator.com.pl/forum/viewtopic.p ... ght=wiglaw
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Towar niezgodny z zamówieniem !
Sprawa wygrana, podaj mi nazwę producenta a powiem Ci jakĄ masz szansę dogadania się. NA SKRZYNKĘ PRYWATNĄ !!!!!
ODPOWIEDZ