montaż okien w Irlandi

cd
Czytelnik
Czytelnik

montaż okien w Irlandi

Post autor: cd »

mam do wyceny i potem potencjalnie do podzlecenia montaż około 4000 m2 okien w Irlandi,zleceniodawca pokrywa koszty noclegu. Proszę o wskazówki na jakim poziomie cenowym skalkulować montaż.
pozdrawiam[/quote]

oknoAD

sinclair
Czytelnik
Czytelnik

.

Post autor: sinclair »

najlepiej jakbyś sobie to przeliczył po kosztach jakie w tym kierunku poniesiesz: koszt materiałów jakie pociągniesz z polski lub zakupisz na miejscu + stawki dzienne dla ludzi których tam poślesz (przykładowo w Holandkii polak zatrudniony na budowie dostaje na rękę 10 Euro za godzine i w tym opłacone jedzenie i picie
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

20 pln m2
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: montaż okien w Irlandi

Post autor: KNMTG »

cd pisze:mam do wyceny i potem potencjalnie do podzlecenia montaż około 4000 m2 okien w Irlandi,zleceniodawca pokrywa koszty noclegu. Proszę o wskazówki na jakim poziomie cenowym skalkulować montaż.
pozdrawiam
[/quote]

Angol bierze średnio min. 60 euro od OKNA !!! Ale pamiętaj, że nasze wyroby są sporo tańsze od rodzimych !!!
jawaryn :)
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

i nie tylko z Anglikiem jest klopot by pozniej kase za robote otrzymac :( choc nie mozna generalizowac ze nie placa
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...z tego co wiem to NORWEGIA jest najdroższa jeśli chodzi o usługi w tym przypadku np. montaż okien. Inwestorowi opłaca się na własny koszt sprowadzić ekipę z Polski nie mówiąc o oknach czy drzwiach :lol: :lol: :lol:
GO TO NORWAY !!!
jawaryn :)

ODPOWIEDZ