ranking profili PVC
-
p.w. krispol
- Czytelnik

- Kontakt:
ranking profili PVC
Witam,
gdzie w necie mógłbym znaleźć wiarygodny ranking / raport
nt. profili PVC ?
Sprzedajemy 3- i 5-komorową
VEKĘ i Aluplasta
i chciałbym porównać je z innymi profilami.
Wdzięczny za pomoc,
Zbyszek
gdzie w necie mógłbym znaleźć wiarygodny ranking / raport
nt. profili PVC ?
Sprzedajemy 3- i 5-komorową
VEKĘ i Aluplasta
i chciałbym porównać je z innymi profilami.
Wdzięczny za pomoc,
Zbyszek
www.pwkrispol.pl
A Ciebie co z naszej oferty najbardziej interesuje?
-
p.w. krispol
- Czytelnik

- Kontakt:
profile
Tak, masz rację 
Wiem dobrze że wiele zależy (bardzo wiele)
zależy od wykonania przez producenta okna
ale moi dostawcy
to firmy na poziomie,
jeden (nie podam nazwy by nie uprawiać mu reklamy)
ma linie zautomatyzowane,
drugi w tym miesiącu kupuje obrabiarki CNC...
ponadto iso, inne certyfikaty, aprobaty techniczne...
Interesuje mnie tylko jakieś niezależne zestawienie samych profili,
ewentualnie zestawienie producentów również
Pozdrawiam, Zbyszek
Aha, i co sądzicie o okuciach WinkHaus versus inni producenci: Roto, Siegenia, Rąb, inni nieznani mi...
Wiem dobrze że wiele zależy (bardzo wiele)
zależy od wykonania przez producenta okna
ale moi dostawcy
to firmy na poziomie,
jeden (nie podam nazwy by nie uprawiać mu reklamy)
ma linie zautomatyzowane,
drugi w tym miesiącu kupuje obrabiarki CNC...
ponadto iso, inne certyfikaty, aprobaty techniczne...
Interesuje mnie tylko jakieś niezależne zestawienie samych profili,
ewentualnie zestawienie producentów również
Pozdrawiam, Zbyszek
Aha, i co sądzicie o okuciach WinkHaus versus inni producenci: Roto, Siegenia, Rąb, inni nieznani mi...
www.pwkrispol.pl
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

by moc powiedziec ze cos jest nr.1 trzeba znac konkurencje i wtedy te symbole nie beda czarna dziura w swiadomosci 
Nie neguje faktu ze Kommerling jest dobry ale tez nie powiedzialbym by byl najlepszy.
Najlepszy
to taki ktory w zakladanych wymiarach i ksztalcie okna spelni pokladane w nim nadzieje
i tu nawet w Panskiej ocenie najgorszy profil moze spelnic oczekiwania i okazac sie najlepszym
. A marketingowe gadanie o najlepszym tworzywie i przemyslanej konstrukcji bardziej nadaje sie do ulotki reklamowej niz wymiany pogladow wsrod ludzi znajacych se choc odrobine na rzeczy
Nie neguje faktu ze Kommerling jest dobry ale tez nie powiedzialbym by byl najlepszy.
Najlepszy
Proszę Szanownego Pana ja znam te symbole i zapewniam Pana, że orientuję się bardzo dobrze jeżeli chodzi o systemy profili pvc. A dziurę w świadomości to musi Pan sobie wypełnić, bo z tego co Pan napisał to każdy system profilowy jest nr 1. "Nie neguje faktu ze Kommerling jest dobry ale tez nie powiedzialbym by byl najlepszy"- to proszę z łaski swojej a prośby mojej napisać co może dorównywać tej firmie (a i ten nr 1 w Europie, który mają w swojej symbolice to tak sobie dopisali- a wszyscy się na to zgodzili). Jeszcze musi Pan trochę posiedzieć w branży, bo inaczej może Pan trofić na nr1, który ma taki sposób mocowania zawiasów i zaczepów okuciowych, że można je zdemontować gołą ręką. Nie chce mi się dalej z Panem polemizować (niech każdy zostanie przy swoim zdaniu). Pozdrawiam gorąco.
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

I bardzo dobrze ze polemizowac Pan nie chce bo polemika ta bylaby bez sensu a numer 1 w Europie ... taaa.... takich numerow jest wiele - cos na tym podium nr.1 ciasnawo.
Kilka proszkow do prania jest tez nr.1 w europie, past do zebow i tak dalej
Niech bedzie ze Kommerling jest numerem jeden - mnie wsio ryba co Pan tu napisze i w jaki sposob bajerowac Pan klienta bedzie
Kilka proszkow do prania jest tez nr.1 w europie, past do zebow i tak dalej
Niech bedzie ze Kommerling jest numerem jeden - mnie wsio ryba co Pan tu napisze i w jaki sposob bajerowac Pan klienta bedzie
Czytam sobie wasze opinie i nie wierze własnym oczom. Niby fachowcy (autor postu), a zadają tak infantylne pytania (może do pracy magisterskiej). Proponuję test:
1. Pierwszy producent zrobi najbardziej sknocone okno na komerlingu.
2. Drugi producent zrobi idealne okno na DECCO (o ile to możliwe).
Pytanie: Który profil jest lepszy dla klienta???
1. Pierwszy producent zrobi najbardziej sknocone okno na komerlingu.
2. Drugi producent zrobi idealne okno na DECCO (o ile to możliwe).
Pytanie: Który profil jest lepszy dla klienta???
-
p.w. krispol
- Czytelnik

- Kontakt:
Widzę drogi Mayday,Mayday pisze:Czytam sobie wasze opinie i nie wierze własnym oczom. Niby fachowcy (autor postu), a zadają tak infantylne pytania (może do pracy magisterskiej).
że próbujesz silić się na dowcip i kreować na "fachofffca"...
Gdybym był złośliwy (jak Ty) napisałbym żebyś poszedł do tego lekarza od oczu, jak im nie wierzysz, tego, no wiesz, okulisty
Ale ja nie jestem taki...
Do Twojej informacji: pracę magisterską obroniłem już spory kawałek czasu temu, z wynikiem ogólnym bardzo dobrym zresztą, a pisałem nt. implementacji filozofii CRM na konkretnym przykładzie...
A odnośnie mego pytania pijesz?
Szukałem jakiegoś zestawienia profili np. 3-komory, szerokość 5,8 i parametry: np. izolacyjność termiczna i akustyczna oraz inne dane. Wiem dobrze że z tego samego profilu dwóch producentów wyprodukuje okna o zupełnie różnej jakości, choćby nawet użyli tego samego szklenia i okuć.
Teraz już nie potrzebuję takich danych, bo zebrałem je sobie sam (nie mogąc nigdzie znaleźć jakieś tabelarycznego zestawienia, taki światowej klasy fachofffiec jak Ty -wybacz aczkolwiek podoba mi się ta nazwa wobec Ciebie i uśmiech politowania mi się wkrada na face- też jakoś się do tego nie przyczyniłeś z konstruktywną pomocą), dokonałem wyboru między nimi i życie toczy się dalej.
Pozdrawiam wszystkich nieskrępowanych ciasnotą swojego umysłu
Zbyszek Grabowski[/u]
www.pwkrispol.pl
-
p.w. krispol
- Czytelnik

- Kontakt:
Ponadto wiem dobrze że dzwiękochłonność i izolacyjność okna to nie tylko profil, ale także i uszczelki, pakiety szybowe, szprosy...
To wszystko składa się na parametry okna..
Mnie interesowały tylko PROFILE, żeby była jasność!
Zestawienie: parametr X taki a taki a Y taki a inny a Z...
Ale już nie potrzebuję
i jak dla mnie EOT
(End of Topic,
jakby ktoś miał problemy z percepcją ale nie tylko wzrokową...)
Zbyszek
To wszystko składa się na parametry okna..
Mnie interesowały tylko PROFILE, żeby była jasność!
Zestawienie: parametr X taki a taki a Y taki a inny a Z...
Ale już nie potrzebuję
i jak dla mnie EOT
(End of Topic,
jakby ktoś miał problemy z percepcją ale nie tylko wzrokową...)
Zbyszek
www.pwkrispol.pl
-
jacek mruk
- Czytelnik

Ranking
Skoro masz zestawienie to czy mozesz przedstawić ranking dotyczący Olsztyna Warmińsko-Mazurskie
J.A.M.
Nie podejmuję się dialogu z filozofem (bądź co bądź złośliwym) na typowo technicznym forum... To by dopiero była heca;)p.w. krispol pisze:Widzę drogi Mayday,Mayday pisze:Czytam sobie wasze opinie i nie wierze własnym oczom. Niby fachowcy (autor postu), a zadają tak infantylne pytania (może do pracy magisterskiej).
że próbujesz silić się na dowcip i kreować na "fachofffca"...
Gdybym był złośliwy (jak Ty) napisałbym żebyś poszedł do tego lekarza od oczu, jak im nie wierzysz, tego, no wiesz, okulisty
Ale ja nie jestem taki...
Do Twojej informacji: pracę magisterską obroniłem już spory kawałek czasu temu, z wynikiem ogólnym bardzo dobrym zresztą, a pisałem nt. implementacji filozofii CRM na konkretnym przykładzie...
A odnośnie mego pytania pijesz?
Szukałem jakiegoś zestawienia profili np. 3-komory, szerokość 5,8 i parametry: np. izolacyjność termiczna i akustyczna oraz inne dane. Wiem dobrze że z tego samego profilu dwóch producentów wyprodukuje okna o zupełnie różnej jakości, choćby nawet użyli tego samego szklenia i okuć.
Teraz już nie potrzebuję takich danych, bo zebrałem je sobie sam (nie mogąc nigdzie znaleźć jakieś tabelarycznego zestawienia, taki światowej klasy fachofffiec jak Ty -wybacz aczkolwiek podoba mi się ta nazwa wobec Ciebie i uśmiech politowania mi się wkrada na face- też jakoś się do tego nie przyczyniłeś z konstruktywną pomocą), dokonałem wyboru między nimi i życie toczy się dalej.
Pozdrawiam wszystkich nieskrępowanych ciasnotą swojego umysłu
Zbyszek Grabowski[/u]
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

http://www.jar-eko.home.pl/Aprobaty_techniczne.htm
moze na baze tych danych wlasny ranking kazdy sam sobe zrobi?
Tylo po co?
Pojawil sie ostatnio profil ktory pobije wszystkie na glowe
Scianki ma zaje.... grube - jesli suwmiarka mi nie klamala cos okolo 1,6mm
Pozdrawiam producentow dajacych zarobek Dalekiemu Wschodowi a psujacym juz ostatecznie i tak popsuty rynek krajowy
I nalezy tylko wspolczuc klientom
Przewiduje z tego powodu boom na okna drewnniane za rok czy maksimum dwa a pvc zgnojona opinie miec bedzie na wieki
moze na baze tych danych wlasny ranking kazdy sam sobe zrobi?
Tylo po co?
Pojawil sie ostatnio profil ktory pobije wszystkie na glowe
Scianki ma zaje.... grube - jesli suwmiarka mi nie klamala cos okolo 1,6mm
Pozdrawiam producentow dajacych zarobek Dalekiemu Wschodowi a psujacym juz ostatecznie i tak popsuty rynek krajowy
I nalezy tylko wspolczuc klientom
Przewiduje z tego powodu boom na okna drewnniane za rok czy maksimum dwa a pvc zgnojona opinie miec bedzie na wieki
jareko - 1,6 to bardzo grubeeeeeeeeeeeeeee - wedlug normy w klasie C - tej najnizszej [klasa A nie mniej niz 2,8, klasa B nie mniej niz 2,5] nie ma ZADNYCH wymagan - scianka moze miec nawet 0,5 mm - tak naprawde to juz straszny chlam w tej Polsce sprzedaja - chyba nie wroce do tego balaganu [nie mam polskiej czcionki]