CIEKAWE TEKSTY NASZYCH KLIENTÓW

ignorant
Czytelnik
Czytelnik

CIEKAWE TEKSTY NASZYCH KLIENTÓW

Post autor: ignorant »

Na początek może taka rozmowa:
- Dzień dobry
- Dzień dobry
- Chciałbym kupić dwa okna podam Panu mój nr telefonu, proszę do mnie teraz oddzwonić (i klient podaje) 0502 637... Porozmawiamy

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

znam firmy gdzie :
czekamy na dostawę okien , czekamy - miały być dziśiaj , czekamy
nagle dzwoni telefon (wyświetla się numer kierowcy firmy V.)i momentalnie się wyłącza i tak kilka razy
oddzwaniamy - czy coś sie stalo ? bo miał być pan dawno temu, nie może pan sie połaczy ć z nami. Nie - mówi kierowca_ - tylko puszzam do was sygnał że już do was jadę :)) (co ciekawe inni kierowcy z tej firmy przejęli ten jakże radosny zwyczaj)
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

przychdzi klientka wyedukowana w punkcie konkurencji i zaczyna sie ponad poltoragodzinna dyskusja na temat okuc antywlamaniowych i by nie rowlekac odpowiedzi od klientki dowiedzialem sie zem kiep i nie znam sie na oknach gdyz WK i cyferka oznacza ilosc zaczepow antywlamaniowych
Tak wiec moi drodzy mamy WK-1, WK-2........ WK-15..... WK-16..... WK-nieskonczonosc ;)
Oj jak sobie przypomne to jeszcze klilka swietnych moim zdaniem kawalkow tu opublikuje
Bond
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Bond »

Telefon:
-mieszkam na osiedlu xxx w bloku zzz, ile badą kosztowały okna wraz z wymianą, no takie wie pan, standardowe.
A za chwilę wrzask, jak to nie wiecie u sasiada wstawialiscie to powinniście wiedzieć.
Jakub Durczak
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jakub Durczak »

-dzieńdobry to gdzie ta rysa na szkle.... -niestety już nie ma trzeba było wcześniej przyjechać, rano jeszcze była...(???????) -przepraszam, ale to niemożliwe... -jak to niemożliwe?(kur....itp),(zerkam na kartke a tam jak wół "rysa na szkle") - to jak? pojawia się i znika...? - tak! a o czym ja mówie(kur......itp.) Po wielkiej batali doszedłem z klijentem do porozumienia - nie rysa tylko rosa......
ignorant
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ignorant »

dzwoni klientka:
- dzień dobry, proszę podać mi cenę okna. Tak sobie sama zmierzyłam mniej więcej (i podaje) 1465 x 1435.
- 820,00
- to proszę mi jeszcze powiedzieć ile u was kosztuje O38
(no chyba konkurencja....) :x

sadam1
Małomówny
Małomówny

Post autor: sadam1 »

Oburzona klientka wrzeszczy na naszego serwisanta ,że ten nie potrafi od ręki wymienić wadliwego skrzydła (pęknięty zgrzew).W końcu dochodzi do wniosku ,że zadzwoni ze skargą do właściciela firmy którego nazwisko przeczytała na umowie " Pamiętam jak szef się nazywał"-odgraża się kobieta- "Jakoś tak z niemiecka.A... już sobie przypomniałam - BRUEGMAN. :lol: :lol:
melvin
Małomówny
Małomówny

Post autor: melvin »

siedzę u klientki, już po rozmowie jeśli chodzi ocenę i teraz pytania o kredyt się zaczynają. i kobitka mówi: pan mnie zrobi, no tą, stymulacje.... :)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

wpada klient (tak ok 35 lat) do sklepu z rozwichrzoną czupryna i krzyczy (pyta ??) ile kosztuje u was okno takie jak u mojej mamy w kuchni?

Po chwili rozmowy okazuje sie że mama mieszka w starym budownictwie, syn w nowym - na całe szczęście CENA podkreślam CENA MUSIALA być taka sama jego typówki jak okna u JEGO mamy w kuchni (szpros rozdzielający+słupki ruchome nietypówka)
jojas
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jojas »

dwoje starszych ludzi: "wezmiemy od tamtych bo maja 40 % rabatu a u was nie ma rabatu..po krotkiej chwili mowie, dam wam 1500 % rabatu...:) i jeszcze okna i montaz gratis a za parapety tylko skasuje, (ze i tak wyjde na swoje..)" ostateczny rozrachunek: ja jestem tanszy, ale nie daje ludzia rabatu.. pol godziny im tlumaczylem, ze ten rabat nie ma znaczenia... swoja droga nie wiedzialem, ze na te rabaty ktos jeszcze daje sie nabierac.........

pozdrawiam
okna+
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: okna+ »

Dzwoni klient do naszego punktu cyt:" Czy sprzedajecie Państwo okna PCV. Jeśli tak to chciałam się umówić na pomiar. Bedzie jeszcze dwóch innych Panów. " A co urządza Pani przetarg na okno do łazienki - nasza odpowiedź
zoni-system
Czytelnik
Czytelnik

rabaty,rabaty

Post autor: zoni-system »

jojas pisze:dwoje starszych ludzi: "wezmiemy od tamtych bo maja 40 % rabatu a u was nie ma rabatu..po krotkiej chwili mowie, dam wam 1500 % rabatu...:) i jeszcze okna i montaz gratis a za parapety tylko skasuje, (ze i tak wyjde na swoje..)" ostateczny rozrachunek: ja jestem tanszy, ale nie daje ludzia rabatu.. pol godziny im tlumaczylem, ze ten rabat nie ma znaczenia... swoja droga nie wiedzialem, ze na te rabaty ktos jeszcze daje sie nabierac.........

pozdrawiam
Z tymi rabatami to istny cyrk.Zawsze mówie klientom,żę u mnie bez rabatu jest taniej niz ze 100% rabatem w konkurencji i zawsze mam rację.A propos ktos wyżej napisał cene okna 1465x1435 .820 złotych to chyba z bursztynu ,za takie okno brutto co najwyżej mozna dać 680 złotych
[email protected]
Okna PCV i drewniane,dobra jakość,profesjonalny montaż,rozsądna cena.Na PCV 10 lat gwarancji.Moi klienci zostaja moimi przyjaciółmi.
smukły
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: smukły »

-Dzien dobry, ile u Pana kosztuje okno kuchenne ?
-Jakiś wymiar ?
-No wie Pan, normalne, takie do kuchnii

albo
Z miną znawcy
- Wy macie tu okna "Tysona" tak ? (Thyssena), ja od dwóch lat mam "Dekaniuki" i się sprawdzają
ODPOWIEDZ