Nie ma to jak pracować w BUDVAR CENTRUM SA :))))))))))))

józek
Czytelnik
Czytelnik

Nie ma to jak pracować w BUDVAR CENTRUM SA :))))))))))))

Post autor: józek »

:D Jest to jedyna firma gdzie można tylko nabawić sie wrzodów i nerwicy . Gorąco polecam a szczególnie jeśli chodzi o zakończenie współpracy. Szczególnie a właściwie konkretnie po objeciu władzy przez nowych Dyrektorów , którzy jak na dzień dzisiejszy doprowadzaja do upadłości firmy a nie do rozwoju, bo inaczej nie można nazwać tego co ONI wyrabiają od momentu przyjecia - SZOK !!!!!!!!!!!!!!! POWODZONKA
Józek :evil:
:shock:
Ostatnio zmieniony śr lip 27, 2005 1:01 pm przez józek, łącznie zmieniany 1 raz.

oknoAD

Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

A za co Cię wykopali i co takiego robią, że rozwalają firmę :?:
Handlowiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Handlowiec »

Józek! Widzę, że nie tylko mnie potraktowali. Brak rozwiązania umowy i rozliczenia to w BUDVARZE standard. Nie życzę komuś współpracy z nimi.

Pozdrawiam.
józek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: józek »

"za co ???" hmm tego to nikt nie wie, ponieważ od dawna nie ma tam nikt sprecyzowanego zakresu obowiązków a wywalaja za byle caco. Szczególnie zmiany nastąpiły jak pojawił się nowy dyr. od "ręczników" ,zaczął wprowadzać swoich znajomych i z dnia na dzień wywalał starą brygadę aby ulokować kolegów. Z resztą tak na marginesie to gro ludzi myśli o odejściu.
X_man__
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: X_man__ »

.!
Ostatnio zmieniony czw sie 11, 2005 9:44 pm przez X_man__, łącznie zmieniany 1 raz.
wacek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wacek »

józek pisze:"za co ???" hmm tego to nikt nie wie, ponieważ od dawna nie ma tam nikt sprecyzowanego zakresu obowiązków a wywalaja za byle caco. Szczególnie zmiany nastąpiły jak pojawił się nowy dyr. od "ręczników" ,zaczął wprowadzać swoich znajomych i z dnia na dzień wywalał starą brygadę aby ulokować kolegów. Z resztą tak na marginesie to gro ludzi myśli o odejściu.
Siema Józek !!! Tu Wacek :lol: Masz absolutną rację. Słyszałem że przyszło dwóch takich - "Flip i Flap" :D i sieją zamieszanie. Podobno w ogóle nie znają się na stolarce okiennej. Przypuszczam że firma Budvar długo nie pociągnie przy takich rządach, bo przecierz jak można kierować czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia..
Albo sami sie pogubią, albo (tak jak mówisz) wszyscy odejdą. trzymam kciuki za jedno i drugie 8) .
Na szczęście ja nie mam problemów z szefem (przynajmiej na razie :D ).

P.S. Zamiast BUDVAR Centrum bardziej podoba mi się nazwa "Folwark zwierzęcy" ( http://prace.sciaga.pl/30100.html , http://www.spi.pl/FolwarkZw/plakat.jpg )

Pozdrawiam, Wacek

kasia 111
Czytelnik
Czytelnik

nie ma jak pracować w Budvar Cetrum Sa

Post autor: kasia 111 »

haha to wy nie wiecie że jedn dr.jest od recznków a drugi od dystrybutorów paliwa to fachowcy od okien, uuuuuuuu źle się dzieje w oknach jak ręczniki przejmują wladzę[.. :twisted: ludzie nie pracujcie z nimi chodcie do nas do innych firm dzie sa jeszcze ludzie nie maszynki do robienia forsy.....[/list]
kasia
MT
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

jesteście flustratami

Post autor: MT »

Szanowni Panowie - byli handlowcy BUDVAR Centrum S.A.,

jako były Wasz chlebodawca chciałbym poinformować, ze z Waszą psyche jest nie najlepiej.
Przy tej okazji właścicieli innych firm chciałbym przestrzec przed grupą 4 panów, pracujących wcześniej w mojej firmie, którzy nie rozróżniają pieniędzy własnych od przywłaszczonych.
Potencjalnych przyszłych partnerów chciałbym poinformować, że w mojej firmie nie ma miejsca dla złodziei. W tym zawodzie kariery w mojej firmie nikt nie zrobi. I może w tym tkwi przyczyna, że BUDVAR Centrum S.A. ma się dobrze i osiąga regordowe w historii wyniki.

Pozdrawiam wszystkich, Marek Trzciński
zaskoczony
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zaskoczony »

Witam ,
ooo widzę , że Marek T. mówi o pieniadzach należnych to i ja się dołącze do dyskusji. Oskarża innych a wiem doskonale ,że sam ( firma) zalega należności wobec pracowników , więc jest to chore aby pisać o długach innych a samemu być nieuczciwym wobec pracowników. Panie szanowny pierw to Pan niech wypłaca ustalone kwoty a później oskarża innych bo sam jako firma jest Pan nieuczciwy i wszyscy o tym wiedzą ( no chyba ,że Pan nie wie).

Pozdrawiam i życze sukcesów

P.S.
..tak na marginesie to proszę mi nie mówić kogo mam zatrudniać a kogo nie bo nie jest Pan w tej kwestii władny.
zaskoczony
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zaskoczony »

...aha i jeszcze jedno. Twierdzi Pan ,że bijecie "regordy" - rekordy się piszę ale to nie istotne, tylko że jak mi wiadomo bo głośno o tym jest jak narazie , to nie dotrzymaliście ANI JEDNEGO OD MIN. PÓŁ ROKU terminu dostawy, pozatym okna są w stanie tragicznym , więc idziecie na ilość a nie na jakość . Niech tylko Pan nie tłumaczy to ilością zamówień bo akurat jestem z branży i znam Pana firmę . Poprostu macie tam niebagatela burdelik( przepraszam za słowo), i nie możecie sobie z tym poradzić , więc podejrzewam , iż te rekordy w niedługim czasie sie zminimalizują, bo same słowa negatywne jak narazie słysze na Wasz temat.
MT
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Życzę "Zaskoczonemu" powodzenia.
Marek Trzciński
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

Panie Marku szczerze z głębi serca radze uprawiać politykę kompletnej ignoracji tego typu postów . Uczestnicząc w tej pyskówce tylko przedłuża Pan żywot tego tematu .
Każdy w firmie ma takich "życzliwych" i chodzby im d... miodem smarować to zawsze często z zawiści lub z jakiegoś żalu będą wypisywać te bzdury .
Radze szczerze zignorować te posty tak jak ignoruje (chodz czyta) je wielu właścicieli różnych firm .
Najbardziej niesłużą one przedewszystkim Pana firmie .
Czym szybciej temat zniknie z tapety tym szybciej wszyscy o nim zapomną ...
Nikt takich żalów na tym forum nie bierze poważne jak bo już nie raz "konkurencja" postanowiła zdobyć rynek różnymi "sposobami" często nie czystymi ...
Maxio
fan
Czytelnik
Czytelnik

ile zapłaciłeś maxiowi Panie M.T.

Post autor: fan »

pewnie ten Maxiu to jest Filp albo Flap!!!
dostał premie od M.T. i go wspiera!!
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Przez takich FANÓW to forum wygląda jak śmietnik.
Ciekaw jestem za co cię wywalili? Za to że byłeś pracowity, uczciwy, lojalny i w ogóle bez skazy?
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

dobrze zrobiliście - ja też z tej firmy zostałem oskarżony i opluty - to ich stała metoda - a co do kombinacji to mam całą teczkę dowodów niecnej działalności - np. sprzedaż okien dwukomorowych jako 5-komorowe
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

:shock:
MT
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Sznowni Panowie,
z tymi wszystkimi dowodami proszę udajcie się do prokuratury. Zapewne nie będzie to Wasza pierwsza wizyta. W końcu z czegoś się wzięły wasze wyroki.
Słoneczka na niebie życzy Wam Wasz były chlebodawca, Marek Trzciński
maxio
Ekspert
Ekspert

Re: ile zapłaciłeś maxiowi Panie M.T.

Post autor: maxio »

fan pisze:pewnie ten Maxiu to jest Filp albo Flap!!!
dostał premie od M.T. i go wspiera!!
Tak sobie tłumacz :) .
Nie pracowałem i nawet nigdy nie poznałem MT .
Poprostu stoje z boku i obserwuje te wywody i żale wiecznie pokrzywdzonych.
To forum nie jest od tego żeby się nawzajem opluwać . Chcesz podyskutuj o okuciach , profilach nawet o firmach ale w kontekscie produktów jakie oferują i czy warto podjąć z nimi współprace .
Reszta to robienie śmietnika z tego forum ...

Kogo interesuja twoje przejścia z Budvarem tak szczerze ?
Maxio
bumelant_
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: bumelant_ »

Fakt okucia sa skopane niesamowicie,nawet jak poinformowano opiekuna,zadnej poprawy niebylo,poprostu olewaja ludzi,ze niewspomne o klientach ktorym przysylaja okna z 2-4 tyg. opoznieniem,za co opierd... zbieraja pozniej montazysci gdy jada na montaz
R.J
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

Panie MT ! Mija Pan się z prawdą i to nie poraz pierwszy. Nie pozbył się Pan tylko kilku handlowców co to niby mieli jakieś grzeszki na sumieniu.A co Pan powie o jednej z dwóch pracownic działu marketingu zwolnionej 11 lipca ? A co Pan powie na sytuacje kiedy w podstępny sposób chciał Pan przejąć wszystkich handlowców z ABM ?
ronald
Małomówny
Małomówny

Post autor: ronald »

Szanowny Panie Marku, kiedyś miałem zaszczyt osobiście Pana poznać, uważałem i nadal uważam pana za człowieka bardzo inteligentnego, rozważnego, podejmującego trafne decyzje, lecz to co w ostatnim czasie słyszę o Pańskiej firmie, a zwłaszcza co wyrabiają te dwa cymbały przez Pana zatrudnione, to moim skromnym zdaniem może Panu bardzo zaszkodzić.
Poza tym życzę powodzenia - Ronald.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

pchelek pisze: - a co do kombinacji to mam całą teczkę dowodów niecnej działalności - np. sprzedaż okien dwukomorowych jako 5-komorowe
Pchełek - jeśli miałeś takie dowody i nie reagowałeś dopuki nie dostaleś kopa to jesteś równie duży .... (zastąpiono słowem "łobóz") i współwinny przęstepstwa i oszustwa klientów. (grzech zaniedbania :) wiec nie lej krokodylich łeż - trafuiłeś na wiekszego od siebie kozaka - a takie są prawa dzungli
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

Wielce Czcigodny Panie MT ! Czemu Pan milczy ?
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

olał to - i myśle ze miał rację. Psy szczekają, karawana...itp. Zmienily te zale coś?? nic. Dowiedzieliśmy się tylko że kilku handlowców oszukiwało klientów sprzedajac profil 3 zamiast 5 komorowego (poprzednie posty) Natomiast nic twórczego nie wynikło - szkoda klawiatury
johny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: johny »

Panowie dajcie sobie wreszcie spokój - "broń zostawiamy w szatni"
I.C
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: I.C »

c:
Ostatnio zmieniony wt sie 16, 2005 11:20 am przez I.C, łącznie zmieniany 3 razy.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

komarko - sprawa dotyczyła okien w szpitalu w Zduńskiej Woli - była sprawa sądowa pan ... udowadniał [bezskutecznie] że profil trójkomorowy który tam zastosowano jest pięciokomorowy - tylko że on inaczej liczył komory - komory zewnętrze - ta od zewnątrz i ta od wewnątrz są podzielone poprzeczką i on je policzył jako po dwie co mu razem dało 5 komór. ja do tego ręki nie przyłożylem -
szkoda że nie można tu zamieścić ksero reklamowki - "produkujemy okna z profili polskich i z profili niemieckich - na okna z profili polskich dajemy rok gwarancji a na okna z profili niemieckich 10 lat - z tym że pan ... nie produkował okien z profili polskich o zwiększonej sztywności niespotykanej w innych systemach nie wspomnę, tak samo o trwałości okuć 1,8 raza większej niż pozostałe okucia
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

pchełek - sorki za podejrzenie o takie Twoje postępowanie - ale jak sprawa JUŻ byla to po sprawie. Jeśli nie - to złóż się z kolegami na ogłoszenie w prasie i radiu że taka to a taka firma wprowadzała swoich klientow w błąd - kilkadziesiat spraw z powództwa cywilnego murowane. Myślę że to byłaby słodka zemsta... :)
Jakub Durczak
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jakub Durczak »

uczciwych w tej branży ze świecą szukać....każdy ma coś na sumeniu...a jak hu.... firma to się odczepić i niech sami sobie radzą...a obrzucanie się błotem na forum jest poniżej godności...
astone
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: astone »

Kupiłem kilka razy okna z Budwaru, bo mieli dobre terminy, ale nie byłem zadowolony z wykończenia. A jeśli to co piszecie powyżej jest prawdą to cienko
astone
maks78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maks78 »

i co dalej bo słyszałem że generał odszedł :idea:
ronald
Małomówny
Małomówny

maks78 pisze:i co dalej bo słyszałem że generał odszedł :idea:
Nie, generał nie odszedł, ponoć wyjeb..... go.

ronald
traper
Czytelnik
Czytelnik

BUDVAR

Post autor: traper »

POWEIM WAM JEDNO CHŁOPAKI TAK CZY TAK BUDVAR JEST KIEROWANY NAJLEPIEJ JAK TYLKO SIĘ DA. Z CHLEBODAWCĄ TAKIM JAK PAN M.T. TRZEBA SIĘ LICZYĆ I NA NIC WASZE SMUTKI I OPLUWANIE NA ŁAMACH OKNONETU TEJ FIRMY. JESTEŚCIE ZA MALI ABY IM ZASZKODZIĆ. A BUDVAR BYŁ JEST I BĘDZIE POMIMO ŻE Z NIMI NIE WSPÓŁPRACUJĘ I NIC MNIE Z NIMI NIE ŁĄCZY UWAŻAM ŻE TO SUPER FIRMA. POZDRAWIAM PANA MT.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

pan MT NIE JEST W SENACIE :D :D :D - to dobra wiadomosc
ronald
Małomówny
Małomówny

pchelek pisze:pan MT NIE JEST W SENACIE :D :D :D - to dobra wiadomosc
To jest nadzieja na poprawę w firmie.

Ronald
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

traper skoro z nimi nie wspólpracujesz i nic Cię z nimi nie łączy to skąd wiesz, że to taka super firma. Może zacznij współpracę to zmienisz zdanie :lol:
traper
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: traper »

Bira pisze:traper skoro z nimi nie wspólpracujesz i nic Cię z nimi nie łączy to skąd wiesz, że to taka super firma. Może zacznij współpracę to zmienisz zdanie :lol:
Nie współpracuję bo jestem silnie związany z ich konkurencją ale śledzę poczynania tej firmy a fakty mówią same za siebie. Są dobrzy ale bardzo dziwię się że dają się tak opluwać na łamach oknonetu.
:lol: //pozdrawiam// :lol:
maks78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maks78 »

doszły mnie słuchy, że coraz to więcej osób opuszcza pokład firmy Budvar, czyżby okręt zaczynał tonąć? Piszcie jak wiecie więcej. :? :?
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Nim gruby schudnie, chudy zdechnie.

Martw się o siebie, a będziesz w niebie.

Umiesz liczyć - licz na siebie,

nie umiesz - to licz na przyjaciół.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Doszły mnie słuchy że PZU cienko przędzie ................

Ale zaraz potem korekta, "mają tak wielki portfel, że tylko dzięki temu ciągną".

TZN wpływy bierzące zaspokajają rozchody..........

I o to chodzi w uproszczeniu.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

:twisted: :roll: :wink: :mrgreen:
ODPOWIEDZ