Co zrobić z oszołomem?

tasia
Czytelnik
Czytelnik

Co zrobić z oszołomem?

Post autor: tasia »

Od jakiegoś czasu Pan Artur L. (chyba) zabawia się kosztem firm, które na rynku istnieją od jakiegoś czasu, dokładnie sprawa wygląda tak, że Pan Artur z firmy Eko... ze Szczecina rejestruje sobie aliasy w domence wirtualnie.pl przekierowane na jego stronę internetową. Dzieje się tak jak widzę ze stronami np. Fakro czy Welet. Nie wiem czy ten człowiek nie zna prawa czy po prostu jeszcze nikt się jemu do d.... nie dobrał. A może to ja nie znam prawa i dobrych obyczajów wytłumaczcie mi jak to jest, że człowiek kosztem innych firm urządza soebie charce i nikt nie jest w stanie usidlić go.

oknoAD

pvc
Małomówny
Małomówny

Re: Co zrobić z oszołomem?

Post autor: pvc »

tasia pisze:Od jakiegoś czasu Pan Artur L. (chyba) zabawia się kosztem firm, które na rynku istnieją od jakiegoś czasu, dokładnie sprawa wygląda tak, że Pan Artur z firmy Eko... ze Szczecina rejestruje sobie aliasy w domence wirtualnie.pl przekierowane na jego stronę internetową. Dzieje się tak jak widzę ze stronami np. Fakro czy Welet. Nie wiem czy ten człowiek nie zna prawa czy po prostu jeszcze nikt się jemu do d.... nie dobrał. A może to ja nie znam prawa i dobrych obyczajów wytłumaczcie mi jak to jest, że człowiek kosztem innych firm urządza soebie charce i nikt nie jest w stanie usidlić go.

Rejestrowane przez tego Pana subdomeny (alisy) w domenie wirtualnie.pl nie mają najmniejszego sensu . Ponieważ domena podstawowa (w tym wypadku www.wirtualnie.pl) nie posiada praktycznie żadnego potencjału jeżeli chodzi o odwiedziny unikalne (tzw. unique lub Type Ins) odwiedzalność tych sub-adresów jest marginalna , tak więc ich rejestracja mija się z celem .
Subdomeny mają sens tylko i wyłącznie w wypadku , gdy dane adresy (domeny) są bardzo znane i często wykorzystywane przez internautów , jak to ma miejsce w wypadku : www.poczta.onet.pl , sympatia.onet.pl , forum.gazeta.pl , czat.interia.pl , online.citibank.pl itd.itd.
Wiekszą i wymierną korzyść mogło by temu Panu przynieść odpowiednie pozycjonowanie (SuMA-optymalizacja) jego własnej strony w znanych polskich wyszukiwarkach i zdobycie wysokiego PR w ich rankingach .

Pozdrawiam
Theo
ODPOWIEDZ