Jakie okna PCV - warszawa
Jakie okna PCV - warszawa
Witam wszystkich,
Poczytałem sobie informacje na niniejszym forum i jestem przynajmniej pewny, że PCV.
Gorzej z tym, z której firmy (w Warszawie).
Jest to mieszkanie w bloku starego budownictwa (7 okien 90x120, a właściwie 3xpojedyncze + 1xpoczwórne).
W tej chwili rozpatruję trzy firmy :
1. OKNO-PLAST Kraków
2. Thermoplast
3. Sokółka
Według mnie mają one następujące zalety / wady
ad. 1. Dobrze wyglądają, szara uszczelka za darmo, są dosyć wąskie
(co jest z jednej strony zaletą - więcej światła, z drugiej wadą - a co jak nie są sztywne?)
Ale ktoś tu pisał, że veka zeszła na psy, że mają wielu kontrahentów i nie dbają o jakość itd.
Czy dotyczy to też tej firmy?
ad 2. Najlepsza obsługa techniczna podczas wyceny - wyjaśniono mi wszystko,
ale jakoś nie mogę nic wyczytać o tej firmie na forum. Czy ktoś może
wie z jakich profili oni korzystają - czy robią własne?
Okna mniej się podobają, chociaż....
ad. 3. sokółka, czyli profile aluplastu.
Ktoś mi powiedział (jakiś sprzedawca), że wszystko tylko nie
aluplast, bo się rozszerza za bardzo podczas upałów.
Czy ktoś może to potwierdzić lub zdementować?
-----------------------
Są to oczywiście wątpliwości, które były już krytykowane na forum.
Właściwie to chciałbym tylko wiedzieć, która firma nie obniża na tyle ceny, że robi
to kosztem jakości.
Ponadto wszelkie inne sugestie (inne firmy, inne profile) mile widziane.
Poczytałem sobie informacje na niniejszym forum i jestem przynajmniej pewny, że PCV.
Gorzej z tym, z której firmy (w Warszawie).
Jest to mieszkanie w bloku starego budownictwa (7 okien 90x120, a właściwie 3xpojedyncze + 1xpoczwórne).
W tej chwili rozpatruję trzy firmy :
1. OKNO-PLAST Kraków
2. Thermoplast
3. Sokółka
Według mnie mają one następujące zalety / wady
ad. 1. Dobrze wyglądają, szara uszczelka za darmo, są dosyć wąskie
(co jest z jednej strony zaletą - więcej światła, z drugiej wadą - a co jak nie są sztywne?)
Ale ktoś tu pisał, że veka zeszła na psy, że mają wielu kontrahentów i nie dbają o jakość itd.
Czy dotyczy to też tej firmy?
ad 2. Najlepsza obsługa techniczna podczas wyceny - wyjaśniono mi wszystko,
ale jakoś nie mogę nic wyczytać o tej firmie na forum. Czy ktoś może
Okna mniej się podobają, chociaż....
ad. 3. sokółka, czyli profile aluplastu.
Ktoś mi powiedział (jakiś sprzedawca), że wszystko tylko nie
aluplast, bo się rozszerza za bardzo podczas upałów.
Czy ktoś może to potwierdzić lub zdementować?
-----------------------
Są to oczywiście wątpliwości, które były już krytykowane na forum.
Właściwie to chciałbym tylko wiedzieć, która firma nie obniża na tyle ceny, że robi
to kosztem jakości.
Ponadto wszelkie inne sugestie (inne firmy, inne profile) mile widziane.
-
Grzegorz K
- Czytelnik

Proponuję okna firmy TECHNIKA OKIENNA z Elbląga, a dokładniej okna z 3-kom.MODA, profil deceuninck Zendow. Profil dosyć sztywny, szerokość 70 mm z szarą uszczelką standard. Z tego co wiem producent pracuje
nad ujednoliceniem wysokiej klasy dla swoich produktów pod nazwą: AVANTE. Więcej na temat
nad ujednoliceniem wysokiej klasy dla swoich produktów pod nazwą: AVANTE. Więcej na temat
Profesjonalizm to moja pasja
jakie okna
W 100% podzielam zdanie Grzegorza K. Przez lata sprzedaży okien cenię przedewszystkim Deceunick Zendow. Posiadam w ofercie również vekę i aluplasta. Thermoplast odpadał ze względów o których na forum nie będę pisał. Wspólpracuję z człowiekiem który pracował w Thermoplaście i jego zdanie na ten temat jest jednoznaczne.
Deceunick oferuje również system Mondial o szerokości 6 cm i stand. wys.12 cm. Zendow ma 7 cm i obniżoną wysokość do 11 cm. Zendow z okuciami Winkhaus lub Roto to bardzo dobre rozwiązanie. Polecam i zapraszam.
Deceunick oferuje również system Mondial o szerokości 6 cm i stand. wys.12 cm. Zendow ma 7 cm i obniżoną wysokość do 11 cm. Zendow z okuciami Winkhaus lub Roto to bardzo dobre rozwiązanie. Polecam i zapraszam.
Polecam firmę MS ze Słupska. Więcej informacji na www.ms.pl Jestem przedstawicielem tej firmy i zapraszam do współpracy. Więcej informacji i kontakt z nami na www.fordon.com.pl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
DAVE MUSTAINE
- Czytelnik

- Kontakt:
Troche wiadomosci o firmie Thermoplast
Mysle ze na forum nie czesto poruszany jest temat Thermoplasu co zdaje sie jest komplementem gdyz widocznie firma nie ma klopotów z swoimi klientami .
Thermoplast jest to firma finansowana przez Szwajcara a prowadzona przez austryjaków , istnieja przeszlo 15 lat , wiec wieksza tradycje w polsce ma chyba tylko Okfens.
A dla wszystkich tych którzy nie maja duzo pieniedzy a chcieliby kupic ladne okna polecam 5-kom Aluplast 4000 Roundline , ewentualnie jeszcze lepsze rozwiazanie Aluplast 6000 ( 6 komór )
Thermoplast jest to firma finansowana przez Szwajcara a prowadzona przez austryjaków , istnieja przeszlo 15 lat , wiec wieksza tradycje w polsce ma chyba tylko Okfens.
Thermoplast sam tloczy swoje profile okienne i na przeciagu lat sami skonstruowali nowe systemy okienne ( maja wlasnych konstuktorów , oraz park maszynowy do wykonania glowic ekstruzyjnych ) takie jak Prestige , Royal , Baron . Warto nadmienic iz Royal jest pierwszym polskim systemem 5 - komorowym . Wszystkie systemy okienne Thermoplastu sa z uszczelnieniem srodkowym( trzy uczczelki ) , co uwazam za najlepsze rozwiazanie techniczne w stolarce ( choc malo popularne ze wzgledu na troszke utrudnione mycie okien ) . Oprócz profili okienych wykonuja równiez z PCV profile meblowe, katowniki , maskownice itp.Czy ktoś może
Panie Biggero jesli rzeczywiscie jest Pan klientem nie ograniczonym finansowo i szuka Pan jakosci i niepowtarzalnych okien to zachecam do Thermoplastu poniewaz ma pan w tej cenie full wypas okucie Winkhausa i niepowtarzalny wyglad okien . Dla przykladu na profilach na których wytwarza okna Okno-Plast pracuje setki firm i firemek w Polsce , wiec trudno kupujac ich okna byc oryginalnym .Właściwie to chciałbym tylko wiedzieć, która firma nie obniża na tyle ceny, że robi
to kosztem jakości.
A dla wszystkich tych którzy nie maja duzo pieniedzy a chcieliby kupic ladne okna polecam 5-kom Aluplast 4000 Roundline , ewentualnie jeszcze lepsze rozwiazanie Aluplast 6000 ( 6 komór )
Dalej szukam
Na razie dziękuję za wszystkie wypowiedzi.
Oczywiście dalsze także mile widziane.
Wybór się krystalizuje, a przede wszystkim wiem jakie konkretnie profile
(tzn. perfectline, nie softline) dla danych firm, co było napisane powyżej.
To na pewno zawsze pomoże - jedna zmienna jest wyeliminowana.
Wybór prawdopodobnie dokona się w środę.
pozdrawiam i dziękuję!
pozdrawiam i dziękuję!
-
Grzegorz K
- Czytelnik

Re: Dalej szukam
Jestem ciekaw jakiego wyboru dokonał Biggero?biggero pisze:Na razie dziękuję za wszystkie wypowiedzi.
pozdrawiam i dziękuję!
Profesjonalizm to moja pasja