DEALERZY EKO-OKNA RACIBÓRZ - 3/5 komór

PKP
Czytelnik
Czytelnik

DEALERZY EKO-OKNA RACIBÓRZ - 3/5 komór

Post autor: PKP »

Pytanie do Szanownych Forumowiczów:

1. Co mówicie klientom jak sprzedajecie okna z EKO-OKIEN Racibórz, gdzie w skrzydło ma 5 komór, a rama 3 komory ?

2. Czy taki wyrób można montować, bo to chyba nie ma atestu, aprobaty ?

3. Jakie macie terminy faktycznych dostaw ?

oknoAD

DAVE MUSTAINE
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

3/5 eko okna

Post autor: DAVE MUSTAINE »

Terminy- teoretycznie 3 tygodnie, faktycznie otrzymujesz potwierdzenie że 4 tygodnie, a tak naprawdę okien jak nie ma tak nie ma. Za to pisma o zmniejszaniu rabatow i o podwyzkach cen - owszem, owszem co nie miara. jesli Kłosek placi swoim pracownikom za nieodbieranie telefonów lub jak się który pomylii odbierze - za mijanie się z prawdą - to będą to najbogatsi jegomoście w branży...
A co mówimy klientom że rama 3 a skrzydło 5 ? Że nasze okna są ośmio komorowe...
so far, so good ...so what
w.a75
Małomówny
Małomówny

Post autor: w.a75 »

Pracuję jako handlowiec w firmie EKO-OKNA i mogę w 100% stwierdzić, że nie masz pojęcia o czym piszesz i taka drobna uwaga zanim coś napiszesz sięgnij po słownik ortograficzny.

Artur Wiśniewski

CYT. Arturro Handlowiec Eko-Okien

Mamy tu wzorcowy przykład zachowania konkurencji gdy zaczyna brakować im argumentów....

POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY

-------------------------------------------------------------------------------------
No drogi Arturro co odpowiesz na te pytania
Wydaje wam sie że zawojowaliście już całą Polske ale Cena zaczyna przestawac Czynić Cuda
Terminy zawalane jakość coraz gorsza a o serwisie można zapomnieć i co z tego że podobno robicie 1000 okien dziennie jak niedługo możecie robić 100
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

w.a75
Jeszcze 3 miesiące temu twierdziłeś, że prowadzisz punkt sprzedaży okien...
http://www.forum.oknonet.pl/forum/viewt ... ght=#18586
Ktoś tu ściamnia...
w.a75
Małomówny
Małomówny

lamer pisze:w.a75
Jeszcze 3 miesiące temu twierdziłeś, że prowadzisz punkt sprzedaży okien...
http://www.forum.oknonet.pl/forum/viewt ... ght=#18586
Ktoś tu ściamnia...
Zgadza się i nadal tak twierdze to u góryt o są cytaty Arturro- handlowca Eko-Okien z innych postów jak starał się bronić przed opinią innych
ja nie ściemniam tylko trzeba się wczytać dlatego odkre slilem cyt. kreskami
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Skoro tak to sorry...
Ale naucz się cytować posty! Inaczej wyłowienie o co ci chodzi wykracza poza możliwości przeciętnego czytelnika forum 8)

robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Żle się dzieje w EKO OKNIE :( :twisted: :lol: :oops: :oops: :oops:
PKP
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: PKP »

Na dzień dzisiejszy to faktycznie 7 tygodni !!!

Czekamy, czekamy, okienek nie przywożą.

Już się ,,wali'' nie tylko transport, logistyka

Wszyscy pracują na 2 lub 3 zmiany, a w EKO OKNACH została już tylko jedna zmiana. NIE MA KOMU PRACOWAĆ !!!

Czy profil z przemiału i te okolicznośći są warte troszkę niższej ceny ?
w.a75
Małomówny
Małomówny

EKO-OKNA zmieniły pezesa, który chce uratować imie firmy
Zastanawiam się czy nie za późno... ale p. Kłosek i tak ma 60% udziału
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

PODOBNO 400 jednostek na dobe ( a taka miała być potęga ??? )
sepso
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sepso »

Na chwile obecną produkujemy 650 okien/24h (tylko a może aż).
Termin realizacji 3-4 tygodnie.
Pozdrawiam osoby o wybitnych zdolnościach do przekłamania treści.
[/b]
sepso
Arturro
Czytelnik
Czytelnik

Do w.a75

Post autor: Arturro »

Do w.a75
Zacytowałeś moje wypowiedzi z dnia 21 i 27 lipiec czyli miesiąc po ukazaniu się na forum. Mam nadzieję że jeśli zechcesz mnie jeszcze kiedyś cytować zrobisz to bardziej udolnie niż obecnie. Mijanie się z prawdą jest słabością nad którą należy bezustannie pracować, a przed Tobą w.a75 jeszcze daleka droga

pozdrawiam
Artur Wiśniewski
EKO-OKNA
marwie21
Czytelnik
Czytelnik

okna, które leczą - oby jak najszybciej

Post autor: marwie21 »

Zanim napisze o d.... Marynie, stwierdze oczywistość czyli, ze polski rynek producentów okien jest CHORY, gdyż nie dosyć, że syf w Polsce sprzedają to psują krew eksporterom solidnych okien.

Jak można Gówno sprzedawać zagranicę ??? W czechach i niemczech boją się już okien made in poland - delearzy muszą ukrywać to, że produkt jest z polski.

MAM NADZIEJĘ, ŻE PRODUCENCI BARACHŁA WYMRĄ JAK NAJSZYBCIEJ

Powrót do "d.... maryny"

S3000 - okno już po wyprodukowaniu jest "brudne", z winy systemu 3000 (beznadziejna mieszanka PCW) i nie wyczyści się tego, gdyż tak to wygląda od "zawsze" i może być tylko gorzej:)

Recycling, he he - może to chroni środowisko - tylko że któraś z rzędu ekstruzja powoduje, że ten "szary plastik" wewnątrz profila może i jest sztywniejszy, ale jego własności plastyczne odbiegają bardzo od powierzchni białej - jest kruchy. Wiadomo co się dzieje jak materiały o różnych własnościach są ze sobią połączne, w szczególności że okno pracuje i cały czas jest wystawione na różne siły, ściskanie,naprężanie itp. oraz warunki atmosferyczne.

Więc jak firma trzyma profil na zewnątrz w temperaturach poniżej pokojowej możliwe są uszkodzenia podczas cięcia (stąd na rogach często można zaobserwoć w przepadku okleiny poszarpane brzegi)

Na najciekawszym efektem jest częste wypływanie szarej substacji w miejscu zgrzewu, niektórzy malują to markerami albo farbą :)

a 5 komór w S3000 to chyba wszyscy wiedzą, że to projekt Rąbienia - w zasadzie pomysł świetny, aby wejść w przetargi, gdzie jedynym kryterium SIWZa jest 5K.....

Może na Zachodzie Gealan jest poważany - w Polsce z racji zAluplastowania się systemu, nie. Mimo, że jest to niemiecki producent to nie pilnuje Producentów Okien tak jak robi to VEKA, przez co kupując VEKĘ nie masz obaw, że kupujesz Gówno.

Z gelana to chyba tylko bracia Berntrad robią dobre okna, ale w 90% idzie to w świat. Ale robią na prestiżowym profilu S7000

Generalnie jestem zdania, że najpoważniejsze firmy powinny mieć własne badania na okna, a nie poslugiwać się ITB producenta profila, który tylko wpisuje ją na listę firm robiących okna z tego profila, lub jeszcze lepiej firmy ktore posługują się tylko papierkiem na profil a nie na całe okno.

Poza tym szybki serwis i telefon to nie wszystko..... Podziwiam czeski rynek producentów - może, dlatego oni już wyprzedzili Portugalie, a w traktowaniu pracowników są już prawie w I lidze, a my wciąż w 3cim świecie polskich murzynów.
price and deadlines are not matter if your flexibility allows you to fulfill all of your customer's dreams
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Saperos »

I ZNOWU MARWIE21 PISZE TOSAMO ALE GOŚCIU
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

PANIE MARWI21 MOŻNA SIĘ DOWIEDZIEĆ CZYM SIĘ PAN ZAJMUJE ZAWODOWO. MAM NADZIEJĘ ŻE NIE PRACUJE PAN W VECE ANI W OKNOPLAŚCIE KRAKÓW BO BY MI RĘCE OPADŁY
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Panie MARWI21 - jest Pan znawcą na forum jakich mało (wszystko co robia producenci jest złe lub jeszcze gorzej) to może w swojej wiedzy napisze Pan coś pozytywnego typu "Producent taki siaki na profilu entym to dla mnie wzór nad wzory" lub "Kupujcie chłopaki tylko okna ze wzmocnieniem z firmy kogucik" bo jak na razie Pana wybitnie wysoka aktywność ( tak chyba zaraz po nowym roku ?) nie jest podyktowana traumatycznymi przeżyciami typu utrata pracy , a narzekania spowodowane sa jedynie depresją z powodu mniej słonecznych dni??
pozdrawiam
marwie21
Czytelnik
Czytelnik

re: Słoneczko świeci w rytmie cza-cza

Post autor: marwie21 »

Komarko1: o co chodzi ? fakt, jest tylko jeden jest niewiele firm robiących dobrze :) i wsio - a co do polecania konkretnych firm - nie będę, bo to nie ma sensu. Trzeba do każdej firmy podchodzić indywidualnie.
A z jakością to jest różnie, ale wiąże się ona głównie z ceną i z papierami. Jak ktoś robił/robi np. jakąś Katedre, Uczelnię, Ministerstwo to musiał je mieć, co nie znaczy, że transport i kontakt będzie na wysokim poziomie.
W Gorzowie jest taka firma, która się nie promuje, a robi ok.

A tak poza tym to nie mam żadnych Traumatycznych przeżyć oprócz jednego jak pomieszałem słodkie wino z gorzałką - to dopiero było traumatyczne przeżycie...

Pozdrawiam cześć i czołem, kluski z rosołem

w Vece nie pracuje, a tym bardziej w oknoplastach ani w jednym ani drugim... jestem architektem w Niemczech mam chwilkę urlopu w Polsze, więc się nudzę ale za tydzień stąd znów spadam. CU
price and deadlines are not matter if your flexibility allows you to fulfill all of your customer's dreams
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

"Co mogę napisać o S3000 to napiszę. W domu bym tego nie chciał. Znam ten profil z autopsji, bo musiałem wymyślić jak to promować. "
Tak własne dziecko kalać - Marwi to nie najlepiej świadczy
Poza tym jak już piszesz o eko to napisz o rąbieniu (więcej robi na gealanie) i innych producentach. I na czym ta praca polega że zimą trzeba uciekać do domu bo rece marzną i w nogi zimno ??? Acha doczytałem (wybacz ale nie podpisałeś sie Jan Kowalski - inżynier ale jakiś M ? lat 21?) Ja nie wystepuję anonimoowo wiec tylko czasami zdarza mi się pleść głupoty , a o firmach (konkurencji) zle pisać nie wypada :) Pozdrawiam i życzę sukcesów w nowej ojczyżnie
HANYS
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: HANYS »

Do "Komarko1" i jemu podobnym - zarzucasz innym ze powiązani są,. to z veką czxy Bóg wie z czym. Jednak śledządz Twoje posty można wywnioskowac jeedynie że to właśnie tylkoTy jsteś powiązany i to ine tylko z konkretnym systemodawcą, a producentem - tzn. Eko Oknami. Ciekaw jestem tylko jednego. Dlaczego mnie olaliście w sezonie [nie tylko mne] - nie jestem "kozakiem", ale brałem z eko przyzwoite ilości [40 - 60 szt./tygodniowo]. Jednak kiedy przyszła jesień to czas realizacji okazał saie nieokreślony, a teraz P. Baca ma tupet sam zadzwonić i jak gdyby nigdy nic oświadczyć że termin i jakośźć jest OK. [No rtabat 54 %]. Panie Sebastianie jeżeli było coś nie tak, to należało po prtostu zadzwonić, a Wy potraktowaliście mnie jak chama. Byliście drugim producentem, który poczęstował mnie dobrą cena. Byliście bo teraz ja Was wszystkich z buta - sami mnie tego nauczyliście. Jeżeli chcesz wiedziec kto jest moim obecnym dostawcą to przyjedz do mojego biura raz na jakiś czas, bo gość który reprezentuje obecnego mojego dostawce odbiera telefony - czy jest dobrze czy żle. Żeby nie było watpliwosci ten pioerwszy dostwca to IR PLAST. - kolejny raz dostałem ich oferę - 7 dni . Śmiechu warte. Może nie znaja sie na kalendasrzu, bo jak z nim handlowałem to ledwo sie wyrabiali w siedem miesiecy. CZEKAM NA ODPOWIEDŻ od super tanich z terminem jak sie komuś przypomni. No i zawze mozecie sie posiłkować w Dobroplaście - tanio.

może sprzedaje veke za rogiem - co najgorsze drozej. Hm na pewno nie trociny.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Czyżby to znowu marwi2001 jako hanys??
odpowiadam tobie hanysie i innym ciekawskim. Jestem powiązany z ekooknami w ten sposób że odbieram od nich okna od ponad 4 lat i oceniam firmę przez te lata jakie z nimi pracowałem. Podobnie oceniam inne firmy z którymi pracowałem i jesli mnie nie okradlin (jak zrobiła to śp.Rekta - biorąc zaliczki i nie realizując zleceń) to staram się w tych firmach znależć dobre strony albo nie piszę wcale. Wynika to z tego że dzieki producentom (takim sobie czy lepszym) zarabiam ja , jak i osoby u mnie pracujące. Oczywiście branża okienna nie jest lekka ale nikt nie powiedział że taka będzie.
Natomiast co jest w całej sprawie istotne to to:
klient który nadał sobie nick marwi,hanys czy też zbyszko z bogdańca może pisać co mu ślina na jezyk przyniesie. W momencie kiedy pisze że firma xyz jest nieładna powinien zwyczajnie się ujawnić - inaczej jest jego postępowanie jest zwyczajnym kurestwem (nawet jeśli pisze o konkurencji której nie lubi) Poza tym zakładanie nowego nicka żeby bronić marwiego to takie trochę żenujące
PS marwi - wymień firmy które tobie pasują - bo jeszcze tego nie zrobiłeś to samo dotyczy hanysa - z miłą chęcią skorzystam z podpowiedzi kolegi która to firma jest dobrym partnerem handlowym Sadzę że forum ma służyć poprawie sytuacji okiennej i ułatwiać pracę , a nie stać się ścianą płączu. Pozdrawiam.[/u]
sebek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sebek »

Witam Serdecznie Szanowny Panie Gienku ( Vel Hanysie ) !

Prowadzenie rejestru rozmów jak się okazuje czemuś służy.

Sfera handlowa dużej firmy nie zawsze jest tak jasna i prosta do zrozumienia jakby się to Panu mogło wydawać ?
Musieliśmy zaryzykować mało popularnymi decyzjami w ubiegłym roku , które z pewnością kosztowały nas utrate dobrych klientów ( w tym i Pana).
Decyzje te jednak pozwoliły nam na rozpoczęcie procesu budowy "czegoś" nowego w obsłudze klienta.
Mam nadzieje , że będzie to widoczne w tym roku - chętnie z Panem w roli głównej. Jeżeli jednak dalej będzie Pan odbierał Veke z poczuciem samozadowolenia to gratuluje. Właśnie w takiej sytuacji możemy mówić o pozytywnym zakończeniu i chyba też zawodowej satysfakcji Panie Gienku.

Jeszcze raz dziękuje Panu za wszystkie krytyczne uwagi ,które poprawią obsługe klienta w naszej Firmie.

Życząc wszystkiego dobrego
Sebastian Baca
Eko-Okna
marekk1
Czytelnik
Czytelnik

WITAM WSZYSTKICH

Post autor: marekk1 »

Jedne co można zauważyc w nowym roku w wiekszości firmy to że jest mniej pracy a to bardzo widać na OKNONECIE . Jak tego typu ludzie jak HANYS siedzą przy komputerze i tworzą sobie historyjki zamiast pozyskiwac klientów
to co mozna więcej powiedzieć. Proszę sobie zobaczć ile jest nowych postów w jednym dniu w styczniu a ile było w pażdzierniku , to tylko świadczy o tym że firmy nie walczyły o klienta tylko walcza na internecie .A tak jeżeli chodzi o upusty to czy warto zmienieć dostawcę za lepszy upust typu 2 % ? To jestem pod wrażeniem jakie wy robicie obroty. Rozumiem że przynajmniej 500 tyś na zakupie okien bo to jest wtedy 10 tyś. Wynika z tego że jestem słabym handlowcem ponieważ jestem w stanie zrobic tylko 100-200 tys obrotu
ODPOWIEDZ