--------- okna drewniane ---------

drrobi
Czytelnik
Czytelnik

--------- okna drewniane ---------

Post autor: drrobi »

Zwiedzając w dniu dzisiejszym rozne "salony" dochodze do wniosku ze wmiare sensowene kolorowe okna (potrzebuje brazowych-"mahoniowych") kosztuja prawie tyle samo co okna drewniane.
Co sądzicie o oknach drewnianych na co zwócić uwagę??
I co sądzicie o oknach drewnianych z firmy NATURA a co o oknach z firmy STOLBUD WŁOSZCZOWA. :?:

oknoAD

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Nawet bardzo sensowne okna PCV w 2-stronnym kolorze powinny być znacznie tańsze od drewnianych. Jeżeli tak nie jest to albo ktoś cię naciąga na cholernie drogie PCV albo wciska badziewne drewno :lol:
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

popieram przedmówcę
weż PCV - one albo działają i jest ok, albo są do wyrzucenia// w przeciwieństwie do drewnianych które : konserwujesz,naprawiasz,konserwujesz,naprawiasz,konserwujesz i jeszcze raz konserwujesz a jak zrobisz konserwację to naprawiasz (na przestrzeni 20 lat żywotności okna)
pozdrawiam
johny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: johny »

Czuję, że szykuje się nam długa dyskusja pt. "Okna PVC i drewniane - które wybrać?" :?
Grzegorz K
Czytelnik
Czytelnik

Re: --------- okna drewniane ---------

Post autor: Grzegorz K »

drrobi pisze:I co sądzicie o oknach drewnianych z firmy NATURA a co o oknach z firmy STOLBUD WŁOSZCZOWA. :?:
Okien z firmy NATURA nie znam ale STOLBUD Włoszczowa dokładnie i nie chodzi tu reklamę stolbudowskiej marki. Znam opinie klientów zadowolonych z okien drewnianych, niezależnie: malowanych kryjąco czy też lazurowanych. Okna wykonane z solidnej klejonki sosnowej bądź z meranti w systemie WS6000, styl SOFT-LINE z możliwościa dodatkowego okapnika na skrzydło.
Zalecam wizytę w najbliższym punkcie handlowym ze stolarką STOLBUD Włoszczowa
Profesjonalizm to moja pasja
ronald
Małomówny
Małomówny

Post autor: ronald »

Kupując okna drewniane, będziesz miał w przyszłości dużo pracy i problemów z tym związanych w przeciwieństwie do PCV w okleinie.
PCV jest zdecydowanie trwalsze, brak malowania, nie jest narażone na zmianę wilgotności i pęcznienie itd.
Wiem o tym, bo sam mam w domu drewno i PCV dlatego też, odkąd je zamontowałem (drewno) to przestałem nim handlować, ponieważ nie chcę moim klientom robić świnstwa żeby mieli takie problemy jak ja.

ronald

astone
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: astone »

WŁOSZCZOWA? Zapomnij o tym badziewiu. moi rodzice kupili okna drewniane stolbudu 5 lat temu (kilka miesiący póżniej trafiłem do tej branży) i MUSZĘ im je teraz wymienić. Strasznie się wypaczają i wogule wyglądają fatalnie pomimo konserwacji. Szczerze nie polecam
astone
JK
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: JK »

Jeśli mówimy o dobrze wykonanych oknach z drewna oraz PCV, to i jedne i drugie będą klientowi służyć długo.
Problem z oknami generalnie zaczyna się dopiero po zamontowaniu. Regułą w Polsce jest, że tynki i wylewki klienci robią po montażu okien. I tu zaczyna się robić problem z oknami drewnianymi. Po pierwsze tynkarze zachlapują zaprawą ramy i skrzydła i później zdzierają szpachelkami tynk (czyli uszkadzają powierzchnię lakieru). Po drugie para musi jakąś drogą wyjść z domu, najłatwiem ma przez ramy i skrzydła okien drewnianych.
Tych problemów nie ma z oknami PCV.

Także twierdzenie ogólne że okna PCV są cacy, a okna z drewna be nie należy do najbardziej rozsądnych. Jeśli pracujesz już jakiś czas w branży to wiesz że i jedne i drugie można zrobić dobrze i źle.

Pozdrawiam
Grzegorz K
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Grzegorz K »

astone pisze:WŁOSZCZOWA? Zapomnij o tym badziewiu. moi rodzice kupili okna drewniane stolbudu 5 lat temu (kilka miesiący póżniej trafiłem do tej branży) i MUSZĘ im je teraz wymienić. Strasznie się wypaczają i wogule wyglądają fatalnie pomimo konserwacji. Szczerze nie polecam
Może piszesz o oknach zespolonych - faktycznie badziewie. Wyżej w swoim poście wspomniałem o oknach jednoramowych, a to jest zdecydowana różnica!
Profesjonalizm to moja pasja
rpracki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: rpracki »

Witam, z doświadczenia poleciłbym firmę Natura chociaż pracuję w konkurencji, nie Włoszczowa:), Natura- okucia Roto Nt, w standardzie okapnik na ramie i na skrzydle itp.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ