OKNA KOLOR

drrobi
Czytelnik
Czytelnik

OKNA KOLOR

Post autor: drrobi »

Witam wszystkich
mam problem chcę wymienić kiepskie okna drewniane (mają 5 lat sa z szyba zespolona ale sa fatalne :? ) na coś o lepszej izolacyjności.
W grę wchodzą tylko okna kolorowe (mahoń) dlatego ze caly blok takie ma. Niestey nie znam sie na temacie.
Moze doradzicie???
1. jaki profil
2. jaki sposob barwienia - barwienie w masie czy moze okleina??
3. moze jakas firma montazowa z warszawy i okolic okolic (Piaseczno)
4. jakie okucia?

Mieszkanie kupilem w zeszlym roku jako docelowe,zime wytrwalem ale teraz powiedzilem koniec. :!:
Chce kupic cos na dlugie lata (pewnie jak kazdy inny :lol: )

pozdrawiam
robert

oknoAD

sinclair
Czytelnik
Czytelnik

.

Post autor: sinclair »

o jejku jejku ... taki zapytań i problemów było już chyba mnustwo albo i jeszcze więcej ... ale jak coś to doradzam (żeby nie było że ktoś tu jest nie uprzejmy) profile firmy Thermoplast (mają kilka punktów w wa-wie)
tylko prosze być na tyle miłym i po dokonaniu transakcji pochwalić się dokonanym zakupem
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maxcusto »

THERMOPLAST KOLOR ODPADA , WIELKA LIPA ŚRODEK BIAŁY I ZDZIERAJĄ
drrobi
Czytelnik
Czytelnik

Kolor

No niestety o kolorowych oknach za duzo nie znalazłem.
Interesuja mnie dobre i trwałe okna w miare w rozsądnej cenie, nie muszę ich kupić najtaniej na rynku ale nie chcę kupić ich najdrożej.
Chciałbym również znaleźć firme która mi je wykona i zamontuje (solidnie).
Z tego co dowiedziałem się o kolorze (jak juz pisałem) to istnieją dwie metody:
- okleina: czyli folia na profil (wg sprzedawcow: super ach och, trwała i takie tam)ale boje sie ze moze zaczac po latach odłazić i rysować się szczególnie jesli profil bedzie biały. Dostałem propozycję na takie okna u przedstawiciela firmy VEKA i z RYVEN.
- okleina PCV zgrzewana z profilem (podobno jakas grubsza) - taka niby duzo trwalsza. Technicznie rozumiem tylko jakos nigdzie nie znalazłem danych na ten temat i obawiam się ze to po prosu folia (klejona na gorąco :wink: ). Moja żona dostała propozycję jakiegos przedstawiciela firmy VEKA (z piaseczna) i teraz głowe mi suszy bo cena atrakcyjna.
- okleina na profil w kolorze j.w ale z ta róznicą ze rysy bedzie mniej widać (oczywiście jezeli profil bedzie zblizony kolorem do okleiny). Dostałem propozycję takie okna w firmie JOCZ.
- No i profil barwiony w masie propozycja z VEKA (podobno nawet 5 komorowe).

Z góry dzieki za pomoc.
robert

PS.Powyzsza kolejność z zachowaniem proponowanych cen (rosnąco :D )
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Saperos »

Polecam Ci profil RYVEN naprawde solidne wykonanie i co najważniejsze solidny producent to teraz staje sie najważniejsze .Lina SILVER Gorąco polecam . Pozdrawiam JACEK. http://www.plastimet.com.pl/html/5K.gif
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

w dobrej cenie okna ALUPLAST 4000 ROUND LUB 2000 ROUND ŁADNE I PROFIL BRĄZ jak się zarysują to nie widać

maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

OKUCIA ROTO NT SĄ DOBRE
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

tak masz racje Roto NT są dobre to nie tajmnica :) Nie chodzą tak ciężko jak Siegenia :lol: .Do tego orginalna klka Roto Silver w standardzie w oknie RYVEN V to znakomity wybór!!!
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

chodziło mi o klamkę:))
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

ale certyfikatu ISO nie widziałem :?:
drrobi
Czytelnik
Czytelnik

certyfikat iso jest na system zarzadzania a nie na produkt. Zarzadzac mogli się nauczyc.

pozdrawiam

ps PROSZE KONIEC DYSKUSJI O ISO. :twisted:

i dzieki za odpowiedzi czekam na jeeeeeeeeeeeeeszcze
sinclair
Czytelnik
Czytelnik

maxcusto pisze:THERMOPLAST KOLOR ODPADA , WIELKA LIPA ŚRODEK BIAŁY I ZDZIERAJĄ
A OD KIEDY TO THERMOPLAST MA BIAŁY RDZEŃ W KOLOROWYCH OKNACH ?? chyba że zaczeli robić jakieś specjalne okna :D
Celtic69
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Celtic69 »

prosze o kontakt 608 785 320. firma z otwocka. profil breugmann. wiecej szczegolow telefonicznie. jutro akurat bede w piasecznie, wiec mozna sie umowic.
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

A OD KIEDY TO THERMOPLAST MA BIAŁY RDZEŃ W KOLOROWYCH OKNACH ?? chyba że zaczeli robić jakieś specjalne okna :D[/quote]

za odpowiednią dopłatą owszem będzie kolor a nawet w clasiku blokada błędnego otwarcia :oops:
sinclair
Czytelnik
Czytelnik

za odpowiednią dopłatą owszem będzie kolor a nawet w clasiku blokada błędnego otwarcia :oops:[/quote]

PS Kolego ... clasica od września wycofali :P a jeśłi masz nie pełne informacje to nie wyskakuj z nimi na forum
johny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: johny »

[quote="maxcusto"]THERMOPLAST KOLOR ODPADA , WIELKA LIPA ŚRODEK BIAŁY I ZDZIERAJĄ[/quote]

W Thermoplaście dopłata za lakierowany środek okna to 5% i nie pisz głupot jeżeli nie jesteś pewien swoich informacji
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

w takim razie zapraszam na http://www.thermoplast.pl/_classic.htm :oops: jakoś jeszcze jest :shock:
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

- możesz wybierać tylko w ALUPLAST, KBE, Schuco, LB Profile, Brugmann, VEKA, Trocal. Kommerling, Panorama, AURA, Salamander, THYSSEN, RYVEN - ewentualnie
drrobi
Czytelnik
Czytelnik

wlasnie czekam na wycene trocal, czy to sensowny system??
Grzegorz K
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Grzegorz K »

drrobi pisze:wlasnie czekam na wycene trocal, czy to sensowny system??
Spróbuj: deceuninck zendow - kolor zewnętrzny, do wyboru mahoń deceuninck foiling lub nowy wzór mahoniu. Obydwa "mahonie" to technologia wtapianej folii. Okna z jednostronnym kolorem nie są barwione w masie.
Jeżeli chodzi o okucie: Roto NT ze stopniowanym uchyłem.
Profesjonalizm to moja pasja
ODPOWIEDZ