GRATISY

Umberto
Rozgadany
Rozgadany

GRATISY

Post autor: Umberto »

Gut morning
Mam pytanko. Jak się rozdaje gratisy? Chodzi mi o to, gdy chciałbym komuś (klientowi) dać prezent za 100 zł (za to że kupił u mnie duzo okien) to jak mam to rozliczyc od strony księgowej? Co sie robi gdy prezent dla jednego klienta przekracza 50zł? Bardzo proszę o podpowiedź?

P.S. Na koniec absurdalny kawał z oknem:
Słyszy facet przez okno: kle blee kle blee kle blee
patrzy a tu bociek żyga żabami
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia

oknoAD

Grzegorz K
Czytelnik
Czytelnik

Re: GRATISY

Post autor: Grzegorz K »

Umberto pisze:Gut morning
Mam pytanko. Jak się rozdaje gratisy? Chodzi mi o to, gdy chciałbym komuś (klientowi) dać prezent za 100 zł (za to że kupił u mnie duzo okien) to jak mam to rozliczyc od strony księgowej? Co sie robi gdy prezent dla jednego klienta przekracza 50zł? Bardzo proszę o podpowiedź?
Prawdę mówiąc nie zdarzyło mi się rozdawać gratisów w wymienionej przez Ciebie formie: termometr, koszulka - tak, ale prezenty za 50-100 zł nie!
Klient przede wszystkim kupuje markowy towar i prezentem jest to, że okna funkcjonują tak jak powinny, a my mamy spokój :wink:
Profesjonalizm to moja pasja
melvin
Małomówny
Małomówny

Post autor: melvin »

witam

Umberto, najlepiej jak każdy gratis sprzedasz klientowi za symboliczną złotówkę. w tej kwocie fakturujesz to klientowi i bedzie po problemie. ja w ten sposób księguje takie rzeczy i nie ma jakichś kłopotów. nawet US na kontroli się nie przyczepił.:)

pozdrawiam
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

THX

Post autor: Umberto »

Dzięki Melvin.
Twoja pomysła jest chyba najlepsza. Dyskutowałem o tym z księgową i doszliśmy do tego samego wniosku. Nie muszę przecież brać od klienta tej złotówki. Nie zbiednieję przez to :)
Dzięki raz jeszcze
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
ODPOWIEDZ