Gut morning
Mam pytanko. Jak się rozdaje gratisy? Chodzi mi o to, gdy chciałbym komuś (klientowi) dać prezent za 100 zł (za to że kupił u mnie duzo okien) to jak mam to rozliczyc od strony księgowej? Co sie robi gdy prezent dla jednego klienta przekracza 50zł? Bardzo proszę o podpowiedź?
P.S. Na koniec absurdalny kawał z oknem:
Słyszy facet przez okno: kle blee kle blee kle blee
patrzy a tu bociek żyga żabami
GRATISY
-
Grzegorz K
- Czytelnik

Re: GRATISY
Prawdę mówiąc nie zdarzyło mi się rozdawać gratisów w wymienionej przez Ciebie formie: termometr, koszulka - tak, ale prezenty za 50-100 zł nie!Umberto pisze:Gut morning
Mam pytanko. Jak się rozdaje gratisy? Chodzi mi o to, gdy chciałbym komuś (klientowi) dać prezent za 100 zł (za to że kupił u mnie duzo okien) to jak mam to rozliczyc od strony księgowej? Co sie robi gdy prezent dla jednego klienta przekracza 50zł? Bardzo proszę o podpowiedź?
Klient przede wszystkim kupuje markowy towar i prezentem jest to, że okna funkcjonują tak jak powinny, a my mamy spokój
Profesjonalizm to moja pasja
THX
Dzięki Melvin.
Twoja pomysła jest chyba najlepsza. Dyskutowałem o tym z księgową i doszliśmy do tego samego wniosku. Nie muszę przecież brać od klienta tej złotówki. Nie zbiednieję przez to
Dzięki raz jeszcze
Twoja pomysła jest chyba najlepsza. Dyskutowałem o tym z księgową i doszliśmy do tego samego wniosku. Nie muszę przecież brać od klienta tej złotówki. Nie zbiednieję przez to
Dzięki raz jeszcze
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia