podwyżki...

fantomas_
Czytelnik
Czytelnik

podwyżki...

Post autor: fantomas_ »

Wobec drakońskiech podwyżek na szkło czy ktoś zamierza podnieść ceny na stolarkę PVC ??? - mamy trzy miesiące do końca... Dziś podpisałem notę o 4% na + ... nie ukrywam że odebrałem wiele telefonów z pogrózkami... - co planujecie moi mili??? EURO spada , szyby LECĄ w górę, a co z oknami PVC... Nadal na zarżnięcie... , kupa nerwów , rodzina zaniedbana , brak kasy na inwestycje , brak czasu dla siebie - swoich marzeń...??? - POWOLI ZACZYNAM WARIOWAĆ !!! - POMOCY !!!

oknoAD

facet
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: facet »

To nie wariuj tylko podnieś ceny. Wszyscy powinni to zrobić - "wszyscy zdrowo myślący". Przecież klienci i tak to zapłacą, bo jeśli chcą kupić to muszą kupić. Może w końcu jakaś kasa na koniec roku zostanie.
Pozdrawiam
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

fantomas - wyluzuj. Wez sobie kilka dni wolnego ;) ceny podnies tak bys utrzymal i jakosc i zysk, spoko - wytrwasz :)))) a jak bedzie ciezko cos wymyslisz w miejsce okien - spoko
A mimo wszystko znajdz czas dla rodziny - ja juz powoli przewartosciowalem wszystko
Praca, kasa, a pies to j...... Rodzina i zycie najwazniejsze
Moj synek czesto dzwoni do mnie i pyta sie kiedy wroce do domu.
hmmm.....od 10 lat w branzy
DAVE MUSTAINE
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: DAVE MUSTAINE »

Panie Havranek, to se ne vrati... odpowiadam sobie kiedy tęsknię za czasami, kiedy ze sprzedazy okien na jeden domek / jako handlowiec na prowizji / mogłem spędzić z rodziną dwutygodniowe wczasy nad morzem, co prawda Bałtyckim, ale zawszeć to coś... Moi mili, rynek okien w Polsce się zeszmacił, i bynajmniej stwierdzeniem tym nie odkryłem dynamitu. Kiedyś o oknach można było opowiadac klientom godzinami, a ci słuchali i podziwiali wiedzę, a stwierdzenie " tanie okna " było odbierane z niesmakiem i pogardą dla tego który takie okna proponował. ''Tanie" to z ang. cheap, a cheap to nic innego jak '' kiepski " / vide zespół rockowy Cheap Trick - z wolnego tłumaczenia Kiepski Żart / . Jednak kto inny był wówczas klientem - nawobogaccy, architekci, lekarze, biznesmeni...Wówczas zakup okien PVC był luksusem,a dzisiaj potrzebą..
Emeryci, rozbitkowie budżetu, renciści dla których słowo TANIE brzmi jak głos Ojca redaktora dla słuchaczy RM. Dlatego nie ma szansy na to by podwyższać cenę. Jakie argumenty ? Tylko CENA, CENA i pier.......a cena. Moja rodzina też mnie nie widzi,zapier.....m od świtu do zmierzchu byle na opłaty i min. potrzeb zyciowych, a sprzedaje nie mało / 70-80.000 na miesiąc / Dlatego ogłaszam konkurs na pomysł lepszego zajęcia dla zdegenerowanych okniarzy takich jak ja...Kto mi cos doradzi, tylko bez głupich takich jak " podnieś ceny " albo " popraw jakość obsługi "... Pozdrawiam tych co dotrwali do końca tych wywodów... Dzisiaj sprzedaż okien to tak jak całowanie lwa w d... - przyjemność wątpliwa, ryzyko ogromne... DAVE, 15 lat w branży, a może w bryndzy...
so far, so good ...so what
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: podwyżki...

Post autor: KNMTG »

fantomas_ pisze:Wobec drakońskiech podwyżek na szkło czy ktoś zamierza podnieść ceny na stolarkę PVC ??? - mamy trzy miesiące do końca... Dziś podpisałem notę o 4% na + ... nie ukrywam że odebrałem wiele telefonów z pogrózkami... - co planujecie moi mili??? EURO spada , szyby LECĄ w górę, a co z oknami PVC... Nadal na zarżnięcie... , kupa nerwów , rodzina zaniedbana , brak kasy na inwestycje , brak czasu dla siebie - swoich marzeń...??? - POWOLI ZACZYNAM WARIOWAĆ !!! - POMOCY !!!
...dźwigaj cyfry do góry a koszta tnij - wszyscy to robią :roll:

...trzymaj się ramy i majtek mamy :lol:
jawaryn :)
ODPOWIEDZ