ceny okuć
na cenę profili to wpływa w większym stopniu cena granulatu, ropa to co najwyżej transport, a cena granulatu to chyba raczej spadła
, cena stali spada, a tu wszędzie podwyżki, czyżby wszyscy poddostawcy chcą skorzystać z ostatniego sezonu związanego z odpisem podatkowym? rok temu(a może dwa podwyżka szkła była tłumaczona wzrostem wartości ęuro, dziś gdy wartość euro spadła, ceny znów wzrastają jak co roku na sezon... taka tradycja
)
z tego co się orientuję, to do wytworzenia jakiegokolwiek pcv właśnie ropa jest niezbędna:). jeśli ona drożeje w okresie półrocznym lub rocznym o jakieś 15-20%, to nic dziwnego, że cena granulatu czy w efekcie profilu jest też wyższa. zarabiać musi każdy i żaden z dostawców, i nas, drodzy forumowicze nie pracuje w Caritasie. kwestia wyższych kosztów transportowych, to osobny temat i chyba jest to rzecz oczywista. finalnie zapłaci za to klient, ale czy jest to powód do smutku....? drożeje wszystko i jest to najnormalniejsza rzecz pod słońcem. mnie to akurat nie przeraża i nie mam zamiaru sprzedawać droższego towaru w zakupie za tą samą cenę. podniosłem ceny już jakiś czas temu i szlag mnie nie trafił, sprzedaż na bardzo przyzwoitym poziomie czyli da się. ciekaw jestem jak to u was wygląda?tomi pisze:na cenę profili to wpływa w większym stopniu cena granulatu, ropa to co najwyżej transport, a cena granulatu to chyba raczej spadła, cena stali spada, a tu wszędzie podwyżki, czyżby wszyscy poddostawcy chcą skorzystać z ostatniego sezonu związanego z odpisem podatkowym? rok temu(a może dwa podwyżka szkła była tłumaczona wzrostem wartości ęuro, dziś gdy wartość euro spadła, ceny znów wzrastają jak co roku na sezon... taka tradycja
)
pozdrawiam