NIESOLIDNOŚĆ W OKNO-PLAST RĄBIEŃ

Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

NIESOLIDNOŚĆ W OKNO-PLAST RĄBIEŃ

Post autor: Saperos »

CZY TO JEST "FIRMA" KTÓRA NIE POTRAFI OKREŚLIĆ KIEDY BĘDĄ DOSTARCZONE OKNA ZA KTÓRE MIESIĄĆ WCZEŚNIEJ OTRZYMALI PIENIĄDZE NAWET "GŁÓWNI" HANDLOWCY TELEFONÓW NIE POTRAFIĄ ODBIERAĆ A JESZCZE KILKA MIESIĘCY TEMU SAMI DZWONILI
SZANUJMY SIE !!!

oknoAD

yorgus
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: yorgus »

To nic nowego teraz cieżko o solidną i terminową firme.Dla porównania Brokat kiedys "Gazela biznesu" teraz ledwo co okna na tira zrobią szkoda gadac.Poprostu selekcja i to jak najszybciej niech wykończy tych nie solidnych bo pozniej my jako ostatnie ogniwo do klienta mamy przechlapane.
Pozdrawiam
facet
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: facet »

są jeszcze solidne solidne firmy i mimo że terminy są coraz dłuższe dobry partner mówi o tym szczere zamiast opowiadać bajki - klient też to musi zrozumieć przecież mógł zamówić okna wcześniej np. w lipcu. :D
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Faktycznie jeżeli chodzi o Rąbień to całkowicie im się w głowach porąbało
Wywołali sraczkę walcząc ceną ale zapomnieli o wystarczająco dużym
nocniku. Sraczka skończy się z początkiem roku ale smród zostanie
Teraz nie odbierają telefonów rozmowa z jaśnie szanownym prezesem
jest nie możliwa bo on nie zajmuje się takimi pierdołami jak terminy
bo jest zajęty liczeniem pięniędzy ktore tacy idioci jak między innymi
ja wpłacili .Myślę jednak że już w styczni sytłacja może się odwrócić
i większość z nas nie będzie chciała żadnego z nich nawet kopnąć
w ich opuchniętą du......ę.

pozdrawiam MAGGREGOR
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

ZDADZAM SIĘ I POPIERAM. W ZIME PEWNIE SAM PAN PREZES BĘDZIĘ SIE KŁANIAŁ W PAS I WTEDY NALEŻY GO POTRAKTOWAĆ TAK JAK ON DZISIAJ TRAKTUJE SWOICH CHLEBODAWCÓW.
wiarygodny
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wiarygodny »

Okno-Plast Rąbień
Jak w większości firm produkujących okna tak i u nas termin realizacji zamówień to max 4 tygodnie. Jeżeli ktoś nie dostaje okien to powód napewno jest mu znany-nie zapłacone faktury.
Do pana magregora: Prawdą jest, iż kontakt dla pana z Prezesem jest utrudniony ale z zupełnie innego powodu. (Po takiej kulturze wypowiedzi jaką pan zaprezentował na forum myśle, iż mało kto chce z panem rozmawiać).
Do pana Szczupaka: Przypominam panu, iż w pana macierzystej firmie Eko-Okna Racibórz termin realizacji sięga (lub sięgał) 8 tygodni. A kontakt z nimi był zupełnie nie realny.

KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

Jestem małym producentem również mającym problemy z obsługą zleceń od klientów, choć mam ich tyle co rok temu. Problem polega na tym że jeszcze 2,5 miesiąca temu wszystkie Szczupaki, Makgregory itp zapowiadali rychły upadek całej branży. Teraz wszyscy psioczą na producentów okien , drzwi, bram, blachy dachowej itd. Przecież my producenci mamy swoje moce produkcyjne i się nie przeskoczy tematu.
Za 3 tygodnie wszystko wróci do normy, tj Rabień i Eko przyjadą do mojego dielera dacą 3,5 złotego taniej na o34 i nikt nie wspomni już ani sraczki ani nocnika tylko mnie oleje.
facet
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: facet »

KAT pisze:Za 3 tygodnie wszystko wróci do normy, tj Rabień i Eko przyjadą do mojego dielera dacą 3,5 złotego taniej na o34 i nikt nie wspomni już ani sraczki ani nocnika tylko mnie oleje.
Właśnie czy za 3,50 złotego warto przechodzić ??????? za chwilę znowu będziecie psy wieszać na tych świetnych producentach bo wam okien w terminie nie będą robić.
adask
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: adask »

KAT I FACET BRAWO !!!!
sepso
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sepso »

Szanowny Panie Wiarygodny !
Jeszcze nie tak dawno pozyskiwaliście klientów z mitem waszej nieomylności i nie skrywaną radością wynikającą z kłopotów Eko-Okien.
Role szybko się odwracają drogi Panie . Teraz to Oknoplast ma problemy.
Moja rada jako człowieka po tegorocznych przejściach jest prosta.
Prosze skulić pod siebie ogon i informować o wszystkich problemach swch własnych klientów. To dzięki nim mamy prace , to Oni utrzymują takie duże fabryki jak nasze i wreszcie to Oni mają problemy z naszej tylko bezprzecznej winy.
Pozdrawiam serdecznie
Sebastian Baca
EKO-OKNA.
sepso
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Szanowny panie wiarygodny trochę przyzwoitości przecież to forum
czytają inni wasi dealerzy kturzy wiedzą że zapłata za okna w
waszej firmie może nastąpić najpóżniej przed zdjęciem okien z samochodu a jeżeli chodzi o te cztery tygodnie to już zwykła kpina i
w to chyba nawet pan nie wierzy moje wypowiedzi są czasami ostre i
ironiczne ale zawsze prawdziwe .
Jak pan widzi potrafię być kulturalny ale znam paru inteligęntnych
chamów którzy bardzo grzecznie kłamią patrząc prosto w oczy i nawet
im krawat nie drgnie.

pozdrawiam MAGGREGOR
Real
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Real »

Nie znam solidniejszej firmy od Techniki Okiennej z Elbląga. Pomimo zawirowań finansowych z mojej strony okna docierają jak w zegarku.
Nie jest to reklama , lecz wyraz zdziwienia na ostatnie posty dotyczące nieregularności dostaw z różnych innych firm. Obecne terminy to 14 dni +/- 0 dni.
pomocnik
Małomówny
Małomówny

Post autor: pomocnik »

A kolory (np mahoń, złoty dąb) też w 14 dni? Czy tylko białe.
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Maggregor!
Ta sraczka to przerodziła sie chyba w niezłe zatwardzenie !
Lewatywa w Rąbieniu miała by jakiś sens:) Ale jak ma ktoś "RĄBIĘTŃE" podejście do sprawy to nawet to nie pomoże.
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kiler »

TERMINY DOSTAW W SEZONIE - czyli temat stary jak świat.
Panowie klienci (dealerzy) oprócz dobrych chęci producenta do dotrzymywania terminów w sezonie potrzebne jest jeszcze kilka innych czynników jak np. utrzymywanie ciągłosci dostaw przez poddostawców czyli profili , okuć , szkła i itd.
Czy już wszyscy zapomnieli jakie były problemy z aluplastem dwa lata temu?
Co może zrobić producent jeśli nie ma choć jednego elementu okucia ( np zawiasu) albo dostawca szkła przesunie mu dostawę o dwa dni ?
Może znacie jakiś złoty środek na te problemy ?
Zobaczcie jak planują produkcje firmy niemieckie , tam wykonanie zlecenia jest planowane na dany tydzień a nie na dzień a niestety w takim kraju jak Polska tak sie nie da bo tu wszyscy chcą na już. A potem się zaczyna plucie na forum i wyzywanie ,że prezes nie chce telefonu odebrać a handlowiec nie zadzwonił ale im tak samo zależy na dotrzymaniu terminu jak wam (oni też na tym tracą) , więc zamiast bić pianę spróbujcie zrozumieć ,że oni robią co mogą i wasze krzyki napewno nie przyspieszą terminów.
arka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: arka »

Co do terminów realizacji okien ,to sami dealerzy są temu winni dając termin realizacji 2 -tygodnie + - 0 dnia,o godz.13.Nie próbują klientowi wytłumaczyć,że jest sezon,że moce produkcyjne fabryk są wykorzystane w 100%.W tak trudnym okresie jakim jest sezon zdarzają się pomyłki ludzkie ( żle wydrukowane zlecenie ,nie ten profil przyjechał ,nie te szyby itd.) Nie wspominając o awari maszyn .Dealerzy powiedząco to mnie obchodzi,to problem producenta .Podsumowując dawajcie w tym okresie termin 2 tydodnie + - tydzień .
Oto kilka przykładów ,kiedy dealerzy dzwonią do fabryki chcąc przyspieszyć produkcję okien.
-Żona klienta umiera i chce nacieszyć się oknami
-Żona klienta rodzi
-Docieplają budynek i klient płaci za przestuj
-Klient wziął urlop
-Kient wyjeżdza do(Ameryki,Angli,Włoch itd.)
-Klient ma wesele i goście muszą zobaczyć ,że ma nowe okna
-Klient wyrwał okna
-Klien miał włamanie i zdewastowali mu stare okna

Wszystkiego nie da się zapamiętać
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Myśle że dwa tygodnie to przesada ale ja dwałem 4 tygodnie i co ? I okien nie było.
Real
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Real »

pomocnik pisze:A kolory (np mahoń, złoty dąb) też w 14 dni? Czy tylko białe.
Tak , Technika Okienna z Elbląga wykonuje je w 14 dni.

"tylko solidni przetrwają!!!!"
ale ja sie nie znam
Małomówny
Małomówny

Post autor: ale ja sie nie znam »

[quote="arka"]Co do terminów realizacji okien ,to sami dealerzy są temu winni dając termin realizacji 2 -tygodnie + - 0 dnia,o godz.13.Nie próbują klientowi wytłumaczyć,że jest sezon,że moce produkcyjne fabryk są wykorzystane w 100%.W tak trudnym okresie jakim jest sezon zdarzają się pomyłki ludzkie ( żle wydrukowane zlecenie ,nie ten profil przyjechał ,nie te szyby itd.) Nie wspominając o awari maszyn .Dealerzy powiedząco to mnie obchodzi,to problem producenta .Podsumowując dawajcie w tym okresie termin 2 tydodnie + - tydzień .

To jest mądre podsumowanie, Panowie dealerzy - lecicie tam gdzie najtaniej to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że za kilka złoty niektorzy z Was dali by sobie tyłek na sucho ogolić - też można jakoś wytłumaczyć, ale dlaczego walczycie o klienta kusząc go chorymi jak na okoliczności terminami - tego nikt rozsądny nie jest w stanie pojąć...Sami podcinacie gałąź na której siedzicie.... A na końcu wszyscy są beee tylko Wy jestescie cacy no bo przecież termin na umowie jest a Wasz niesolidny dostawca zawalił wiec - kopać go i domagać się rabatów za spóźnienia...Bo w tym akurat jesteście mistrzami...
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: SAPER OKNA »

Człowieku! Ja mam zapłacone wszystkie faktury, a w dniu, w którym pisałeś tą bajkę, jakiś Rafał K. poinformował mnie o terminie transportu 5,5 tygodnia! Gdy prosiłem o fakturę na termin jednorazowo, wypiął się, ze w tym roku nie stosuja takich rozliczeń. Więc w tym roku u nich już nic nie zamawiam! A w przyszłym...?
A w ogóle to polecam nowy profil Avantgarde! Rąbień pójdzie się rąbać!
Zawsze otwarty na współpracę na uczciwych zasadach - Wrocław i okolice.
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

Panie Sebastianie, co się zmieniło w EKO-OKNA? Przestałem zamawiać, bo takie podwyżki u Was poleciały, że głowa boli. Ale ze wszystkich Gealanowców, jesteście najlepsi! O jakości mówię, bo o cenach wolę nie mówić- chyba że coś się zminiło. Proszę dac znać 504057137.
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

wiarygodny pisze:Okno-Plast Rąbień
Jak w większości firm produkujących okna tak i u nas termin realizacji zamówień to max 4 tygodnie. Jeżeli ktoś nie dostaje okien to powód napewno jest mu znany-nie zapłacone faktury.
Do pana magregora: Prawdą jest, iż kontakt dla pana z Prezesem jest utrudniony ale z zupełnie innego powodu. (Po takiej kulturze wypowiedzi jaką pan zaprezentował na forum myśle, iż mało kto chce z panem rozmawiać).
Do pana Szczupaka: Przypominam panu, iż w pana macierzystej firmie Eko-Okna Racibórz termin realizacji sięga (lub sięgał) 8 tygodni. A kontakt z nimi był zupełnie nie realny.
Człowieku! Ja mam zapłacone wszystkie faktury, a w dniu, w którym pisałeś tą bajkę, jakiś Rafał K. poinformował mnie o terminie transportu 5,5 tygodnia! Gdy prosiłem o fakturę na termin jednorazowo, wypiął się, ze w tym roku nie stosuja takich rozliczeń. Więc w tym roku u nich już nic nie zamawiam! A w przyszłym...?
A w ogóle to polecam nowy profil Avantgarde! Rąbień pójdzie się rąbać!
traper
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: traper »

sepso pisze:Szanowny Panie Wiarygodny !
Jeszcze nie tak dawno pozyskiwaliście klientów z mitem waszej nieomylności i nie skrywaną radością wynikającą z kłopotów Eko-Okien.
Role szybko się odwracają drogi Panie . Teraz to Oknoplast ma problemy.
Moja rada jako człowieka po tegorocznych przejściach jest prosta.
Prosze skulić pod siebie ogon i informować o wszystkich problemach swch własnych klientów. To dzięki nim mamy prace , to Oni utrzymują takie duże fabryki jak nasze i wreszcie to Oni mają problemy z naszej tylko bezprzecznej winy.
Pozdrawiam serdecznie
Sebastian Baca
EKO-OKNA.
SZANOWNY PANIE .
CIEKAWE SĄ PANA INSYNUACJĘ O PROBLEMACH OKNO-PLAST RĄBIEŃ
WYDAJE MI SIĘ, A NAWET JESTEM PEWIEN ŻE POWINIEN PAN ZAJĄĆ SIE PROBLEMAMI NA SWOIM PODWÓRKU NP. PROBLEMAMI KADROWYMI, ORAZ OPOWIADANIEM BAJEK PRZEZ HANDLOWCÓW ILE TO OKIEN MOŻECIE WYPRODUKOWAĆ. TAKICH PRZYKŁADÓW W PAŃSKIEJ FIRMIE MOŻNA BY MNOŻYĆ I MNOŻYĆ. WIĘC NIECH WAĆ PAN SKOŃCZY I SWYCH RAD NAM OSZCZĘDŹ!!!!
Kazek
Czytelnik
Czytelnik

Do traper

Post autor: Kazek »

Do traper
Jak to jest z Tobą traper?
W Twoich wypowiedziach zabierasz zdanie jako osoba z poza firmy OKNO-PLAST Rąbień, tutaj natomiast piszesz aby sepso oszczędził wam czyli firmie OKNO-PLAST Rąbień swych rad.
Współpracowałem z wami i powiem tylko tyle, słuchaj rad osób mądrzejszych od siebie.
Kazek
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Ech Panowie.
Przeklinacie i obrazacie sie na ludzi. Czy 20 zl na oknie jest warte licznych telefonow, nerw, klotni?
Zacznijcie sprzedawac okna a nie tylko najnizsza cene. To potrafi kazdy madry na bazarku z warzywami..
sepso
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sepso »

Szanowny Panie Traper!
Czytanie tekstu z zrozumieniem w dużym stopniu ułatwia wyciąganie właściwych wniosków - to podstawa nauczania początkowego w szkole podstawowej.
Polecam więc wnikliwe czytanie postów i analityczne opinie dotyczące adekwatnego tematu.
Jako pracownik odważnej firmy Pan rówież powinien być osobą o tym przymiocie charakteru. Nie pozostane więc odosobniony w tym by wreszcie po męsku przedstawił się Pan wszystkim uczestnikom forum.
Ten gest z pewnością to krok, który nada naszej dyskusji merytorycznej podstawy.

Z pozdrowieniem
Sebastian Baca
EKO-OKNA
sepso
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Re: Do traper

Post autor: Spahis »

Kazek pisze:Do traper
Jak to jest z Tobą traper?
W Twoich wypowiedziach zabierasz zdanie jako osoba z poza firmy OKNO-PLAST Rąbień, tutaj natomiast piszesz aby sepso oszczędził wam czyli firmie OKNO-PLAST Rąbień swych rad.
Współpracowałem z wami i powiem tylko tyle, słuchaj rad osób mądrzejszych od siebie.
TRAPER to jest pracownik z Rabienia (prawdopodobnie dyrektor handlowy albo współwłaściciel) - próbuje stosować strategie Dr Jekyll & Mr Hyde ale mu się nie udaje, ale ... trening czyni mistrza !!! :wink:
Kazek
Czytelnik
Czytelnik

Do Traper

Jeszcze ten temat nie wygasł na forum, a już pojawił się następny, NAJWIĘKSZA FABRYKA W POLSCE, gdzie traper rozpisuje się o cudownych właściwościach firmy OKNOPLAST Rąbień. Traper, to co uprawiasz na tym forum jest żenujące, a także sprawia że przez takie wypowiedzi jak Twoje staje się niewiarygodne.
Kazek
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

A mysłałem że się coś poprawi!!! Dodzwonić sie cieżko!!! A TRAPER zachwala ALE CO!!! Jakie tam 4 tygodnie ? na dostawe .
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

Z EKO OKNA WSPÓŁPRACUJEMY JUŻ ŁADNYCH KILKA LAT I MOGĘ ŚMIAŁO NAPISAĆ, ŻE JEST TO JEDNA Z NAJLEPSZYCH FABRYK W KRAJU (JEST TO OCZYWIŚCIE MOJA SUBIEKTYWNA OCENA). OCZYWIŚCIE JAK KAŻDY MAJĄ CHWILE SŁABOŚCI ALE UCZĄ SIĘ NA BŁĘDACH. NIE SPOTKAŁEM SIĘ NIGDY Z TAK DOBRYM SERWISEM (I TAK KOMPETENTYMI SERWISANTAMI). OSOBIŚCIE UWAŻAM ŻE JAK KAŻDEGO I ICH MOŻNA SIĘ CZEGOŚ UCZEPIĆ. ALE DLA MNIE JEST TO SZUKANIE DZIURY W CAŁYM
ŻYCZĘ WSZYSTKIM POWOWDZENIA W SPRZEDAŻY I KRÓTKICH TERMINÓW
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

A COŚ TY TAK Z TYMI EKO-OKNAMI WYSKOCZYŁ:)
Kazek
Czytelnik
Czytelnik

Chyba mu się posty pomyliły.
A wracając do Rąbienia to podobno przestają produkować na Gealanie i przechodzą na Aluplast.
Wiadomo coś na ten temat?
Kazek
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

A wracając do Rąbienia to podobno przestają produkować na Gealanie i przechodzą na Aluplast.
Wiadomo coś na ten temat?[/quote]

Jasne, że wiadomo. Od 1 grudnia mozna zamawiać tylko Aluplasta ID 4000 lub ID4000RL. Po dobrych cenach.:)

Rezygnują z Gealana. Ja zamawiałem od nich, ciekawe, co z kontynuacjami?

Pozdro dla branżowców!
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Rąbień już chyba robił na Aluplaście - pamiętam, że jak przeszli na Gealana to psioczyli mocno na Aluplasta :lol:
To jakaś ironia losu i brak konsekwencji w działaniu 8)
Na pewno dostali nizszą cenę co przerzuci się na cenę za O34.
Ja stawiam na 350 - 360 za sztukę dla dealera za 5 k.
Ciekawe co z Dobroplastem - jaka będzie odpowiedź ?! :idea:
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

Uuuuuu... Dobroplast się okazuje ma fajny profil, nawet w dobrych cenach:) Może zejdą jeszcze z ceny :wink: Terminy 14 dni max:)
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

dobroplast to porażka

Post autor: michalek »

SAPER OKNA pisze:Uuuuuu... Dobroplast się okazuje ma fajny profil, nawet w dobrych cenach:) Może zejdą jeszcze z ceny :wink: Terminy 14 dni max:)
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Myślę, że będzie WOJNA - Rąbień zaniży ceny na rynku i zniszcy DRUTEX !!!
RĄBIEŃ od rąbanki :lol:
SAPER OKNA
Czytelnik
Czytelnik

[quote="Spahis"]Myślę, że będzie WOJNA - Rąbień zaniży ceny na rynku i zniszcy DRUTEX !!!
RĄBIEŃ od rąbanki :lol:[/quote]

DRUTEX WŁAŚNIE OBNIŻYŁ CENY O 3%. CIEKAWE, CO NA TO JESZCZE DOBROPLAST? MOŻE 5% :wink:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

DOBROPLAST daje odpowiedź - 350 za O34.
Będzie się działo :shock:
Kazek
Czytelnik
Czytelnik

DOBROPLAST daje "lustrzane odbicie".
Okno O34 za 340.
Oczywiście netto.
Kazek
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Coś mi się wydaje że Dobroplast daje 320 netto . Co na to Rąbień. Pilnie czekam na odpowiedż .
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Mam Oferte z Zambrowa nie ma takich cen Jest promocja od 1 .12.2005 do 11.12.2005 a cena :?: :?: :?:
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Rąbień wczoraj wieczowem odpowiedzial idał 310. Panowie wam też radzę negocjować .
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

ALUPLAST wycofał się z negocjacji w Rąbieniu - przycisnęli go klienci ALUPLASTA.
Słyszałem dzisiaj od jednego producenta na Gealanie, któremu handlowiec Gealana nadał, że szykują podwyżkę dla Okno-Plastu Rąbień bo cała ta akcja utwierdziła ich w przekonaniu o słabości konkurencji profilowej.
Myślę, że chłopcy z Okno-Plastu powinni się martwić o swoją sieć sprzedaży :!: :!: :!:
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

może Rąbień dogada się z dobroplastem ?? Profil Avantgafde niezły i w dobrej cenie,obie firmy walczą ceną, okna na roto może i lepsze ale na maco mniej porysowane - oj dzialo by się wtedy -tylko nie mówcie że wyKRAkałem
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Wieść niesie, że Rąbień ma problemy z płatnościami poddostawcom - przeinwestowali ?!
Jestem ciekaw jaka jest prawda ?
ODPOWIEDZ