Jakość SZYB

Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Jakość SZYB

Post autor: Spahis »

Jestem producentem na PCV. 2 lata współpracowałem z pewną firmą z Kielc - producent wkładów izolacyjnych. Od 2 miesięcy dostarczali do mnie coraz gorsze szyby. W tej chwili nie uznają reklamacji typu zabrudzenia i rysy czy swoje pomyłki rozmiarowe. Oczywiście nie kupuję już od nich a pisze ku przestrodze - płacę rzetelnie ale już komu innemu. :twisted:

oknoAD

KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

A DO MNIE PRZYJEŻDZAJĄ I CHALĄ SIĘ JAKOŚCIĄ NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE-CHCĄ MI SPRZEDAWAĆ.EFFE.........CZY JAKOŚ TAK
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

...CTOR
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kiler »

Oj panu dyrektorowi Marcowi chyba coś się pogorszyło bo polityka firmy odnośnie reklamacji jest fatalna pomijam fakt innych jego "wyskoków" . Współpracowałem z nimi dwa lata ale nigdy tak źle nie było i dlatego się pożegnaliśmy (pewnie na zawsze).
Jakub Durczak
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jakub Durczak »

to jeszcze tak można funkcjonować na rynku????
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

...do d..y z nimi :twisted:

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Spahis pisze:...do d..y z nimi :twisted:
...nie przeginaj :evil:
jawaryn :)
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Ciekawy jestem kto pierwszy wpadnie na pomysł żądania od firm szklarskich zwrotu kosztów wymiany szkła ??? Wydaje mi się że najwyższy czas domagać się podpisywania umowy określającej te kwestie bo póki co to jest wolna amerykanka , masz producencie nowa szybę i się odwal a dealerzy płaczą bo muszą ją sami wymienić (przeważnie za darmo) .Tylko jak inaczej zrobić żeby w miesiącu wymienić np. 100 szyb w 100 różnych miejscach w całej Polsce ?
Może ktoś z kolegów ma już taką umowę ?
ale ja sie nie znam
Małomówny
Małomówny

Post autor: ale ja sie nie znam »

kiler pisze:Ciekawy jestem kto pierwszy wpadnie na pomysł żądania od firm szklarskich zwrotu kosztów wymiany szkła ??? Wydaje mi się że najwyższy czas domagać się podpisywania umowy określającej te kwestie bo póki co to jest wolna amerykanka , masz producencie nowa szybę i się odwal a dealerzy płaczą bo muszą ją sami wymienić (przeważnie za darmo) .Tylko jak inaczej zrobić żeby w miesiącu wymienić np. 100 szyb w 100 różnych miejscach w całej Polsce ?
Może ktoś z kolegów ma już taką umowę ?
przeczytaj sobie kolego ogólne warunki dostaw swojego szklarza tam bedziesz miał jasno tą kwestię opisaną....
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Oczywiście że bardzo chętnie bym sobie przeczytał ogólne warunki sprzedaży tylko gdzie je mogę znaleźć ?(bo do tej pory żaden z moich dostawców mi ich nie pokazywał). Ale z tego co wiem to ogólne warunki mogą obowiązywać jeśli są zatwierdzone przez strony (np. jako załącznik do umowy) bo w innym przypadku to można sobie nimi d...e wytrzeć.
ale ja sie nie znam
Małomówny
Małomówny

Post autor: ale ja sie nie znam »

hmm to jest tak, że większość szklarzy każdą ofertę kończy zdaniem o ogólnych warunkach sprzedaży a jezeli chcesz je przeczytac... wydaje mi się, że warto poprosić swojego dostawcę o powyższe...Jestem przekonany, że nie będzie z tym problemu, natomiast inną sprawą jest co jest tam zapisane :lol:
kiler
Czytelnik
Czytelnik

KATEGORIA : Ciekawostki
Miałem taki przypadek z IGP Skierniewice , zgosiłem reklamacje i wszystko ładnie , pięknie, przywieźli a potem wystawili mi fakturę ,bo oni mają w ogólnych warunkach ,że odbiorca musi im oddać te reklamowane szyby. I OK nie ma problemu ,tylko że ja prosiłem sie przez kilka miesięcy o odebranie ich odemnie a oni zwyczajnie mnie olali. Oczywiście fakturę im odesłałem a teraz przysłali mi wezwanie do zapłaty z groźbą ,że jeśli nie zapłacę to podadzą mnie do sądu (w życiu tego nie wygrają). Wydaje mi się ,że ktoś z IGP (mimo ostrzeżeń w mediach) najadł się wołowiny z szalonej krowy i tak mu zostało.
ODPOWIEDZ