Ortis
Ortis
Ortis w Suwałkach - co to jest za firma.
Produkują okna drewniane i pcv, czy są wiargodnymi, jakie maja ceny, bo na stronie sa same ogólne, kto odpowie? Podobno handlują profilami pcv z Chin, i prawdopodobnie kiepskimi bez aprobaty ITB.
Adres: www.ortis.pl
Produkują okna drewniane i pcv, czy są wiargodnymi, jakie maja ceny, bo na stronie sa same ogólne, kto odpowie? Podobno handlują profilami pcv z Chin, i prawdopodobnie kiepskimi bez aprobaty ITB.
Adres: www.ortis.pl
Drogi pchełku? nie ma zastrzezeń do okien drewnianych-chyba nie jesteś w temacie, spójrz na budowy wawy gdzie były duże przetargi na okna z merantii, reklamacje, rekalamcje, rekalamcje. Okna na budowę u Pana K............. okna z super klejonki sosnowej bez kleju, czopy rozchodzą się po 3 tygodniach, bo klej jest (dobry)- wiadomosc z drugiej ręki (od montazystów) Gdzie jest ITB???????
znaczy sie te okna to maja dobre - te z drewna - w kazdym razie mialem taka opinie o nich - Pomimo, pomimo okien na ul. Polnej 3 - ok 500 sztuk - faktycznie czopy bez kleju, rozsychajace sie okna - tam bylem i opisalem te wady - no ale myslalem ze taka WPADKA czegos ich nauczy - ze to tylko niedopatrzenie - wychodzi na to ze pieprza bez umiaru - dobrze wiedziec - dzieki za informacje - wiadomo kogo omijac
-
dociekliwiec
- Małomówny

Firma jak firma, terminy do 4 tygodni - jak dla mnie za długo.
Drewno trochę szybciej nawet potrafią wytworzyć i to całkiem ładne.
W firmie bałagan totalny, nikt nic nie wie.
Gealan S8000 jest niby. Decco też jest na które podobno mają już kwit, podobno powtarzam. Kują teraz na MACO.
Mój koleżka współpracuje jeszcze chyba ztą firmą chociaż strasznie przeklina za terminy.
Chinol jest całkiem biały i pewnie nienajgorszy ale jakość wykonania okien pozostawai trochę do życzenia ...
Drewno trochę szybciej nawet potrafią wytworzyć i to całkiem ładne.
W firmie bałagan totalny, nikt nic nie wie.
Gealan S8000 jest niby. Decco też jest na które podobno mają już kwit, podobno powtarzam. Kują teraz na MACO.
Mój koleżka współpracuje jeszcze chyba ztą firmą chociaż strasznie przeklina za terminy.
Chinol jest całkiem biały i pewnie nienajgorszy ale jakość wykonania okien pozostawai trochę do życzenia ...
Jak zawsze najlepszy 
Bobik, chyb a nie wiesz jakie terminy mają na okna drewniane 4+4 tygodnie, to jest sukces. A co do jakości to popatrz na sam teren Warszawy, reklamacje i jeszcze raz reklamacje, chodzi o meranti, sosnowe okna. A serwisanci są brani z produkcji bo już tych dwu stałych nie daje rady, trzeba się ratować- no nie????. Serwisanci koczują chyba na Chełmżyńskiej w siedzibie DECCO w warunkach uchodzacych za niegodziwe człowieka. DECCO i ORTIS to najprawdopodobniej jedna rodzina.
Koleżka na drewko czekał jedynie 3 tyg. Ładnie zapakowane przyszło.
Nie wiem co dzieje sie w Warszawie ale nie wyglądało tak źle jak piszecie ... to drewko rzecz jasna.
Absolutnie nikogo nie bronię, serwisu chyba wcale nie mają bo nie można się doprosić.
Bałagan tam panuje i tyle. Ale kto ma bałagan ten od niego ginie.
Chłopak sprzadawał im dużo okien do czasu ... aż nie wytrzymał z powodu braku jakiej kolwiek jakości.
Ja osobiście poratowałem się kiedyś z jego stanu magazynowego kilkoma sztukami PCV. Kolor ładny, wszystkie skrzydła do regulacji, szyby nie wyparte podkładkami itp. Ale jak mus to mus. Poszło.
Nie wiem co dzieje sie w Warszawie ale nie wyglądało tak źle jak piszecie ... to drewko rzecz jasna.
Absolutnie nikogo nie bronię, serwisu chyba wcale nie mają bo nie można się doprosić.
Bałagan tam panuje i tyle. Ale kto ma bałagan ten od niego ginie.
Chłopak sprzadawał im dużo okien do czasu ... aż nie wytrzymał z powodu braku jakiej kolwiek jakości.
Ja osobiście poratowałem się kiedyś z jego stanu magazynowego kilkoma sztukami PCV. Kolor ładny, wszystkie skrzydła do regulacji, szyby nie wyparte podkładkami itp. Ale jak mus to mus. Poszło.
Jak zawsze najlepszy 
Posłuchajcie wszyscy na tym forum. Decco i Ortis to jedno. Jakość gorsza od Dobroplastu zero obsługi. Ale to nie dziwne jak zwalnia się tam fachowców z siedmioletnim stażem ( Dyrektor produkcji w Suwałkach - super kompetentny gość) a zajmuje się produkcją i..... z Dęblina. Okna drewniane - o czym wy mówicie zero jakości a PCV czy to Decco czy Gelan - tragedia. Ale procują tam ludzie zarabiający 600 zł na rękę miesięcznie więc co oczekiwać i co 3 miesiące nowi.
Ja dla nich pracowałem i wiem cos na ich temat.
Ja dla nich pracowałem i wiem cos na ich temat.