Zam.okna w firmie SCMB ktora jest przedstawicielem Pol-skone

Riko
Czytelnik
Czytelnik

Zam.okna w firmie SCMB ktora jest przedstawicielem Pol-skone

Post autor: Riko »

Prowadze sprzedaz okien na terenie Szwecji , okien produkowanych w polsce mam podpisane kontrakty z bardzo solidnymi firmami.
Niestety ta firma nie produkuje okien okraglych obrotowych o ktore pyta wielu moich klijetow, chcac zadowolic rynek zaczolem szukac okien. Znalazlem duza Firme Pol-skone i wtedy popelnilem blad ale ta firma to jeszcze nie wszystko . Znalazlem Przedstawiciela w Szczecinie firme SCMB.
Zamowilem pierwsze dwa okna - okragle obrotowe i zaczela sie polska "klapa" ( Tak jak Kaczynski i reszta - polski sejm ) data odbioru zaczela sie zmieniac , przesowac moj klijet zaczynal sie denerwowac i ja tez.
I nagl sa !!!!! ( super) zamowilem Transport DHL , przyjechaly i nagle szok klijet czeka a okna to smieci -- jakosc wykonania zerowa jak u Jozka z Napierstkowa zle wymalowane, krzywo przykrecone zawiasy, klamik przykrecone zlymi srubami ,farba odchodzaca po otwarciu okna naprawde katastrofa . Ale to nie wszystko wysylajac okna do Szwecj Firma SCMB wrzucila je na samochod bez specjalnego zabezpieczenia owiniete tylko folia z czterema kawalkami kartonu (mam zdjecia) i klijet zostal zalatwiony . Okna przyjechaly uszkodzone. Po rozmowie z Firma SCMB
postanowilem napisac ten list oraz zglosic Firme do banku nierzetelnych firm . Co myslici o tych Firmach i tej sprawie , moge opisac to bardziej szczegolowi i dodac troche zdjec .
Ostatnio zmieniony czw paź 27, 2005 2:54 pm przez Riko, łącznie zmieniany 2 razy.

oknoAD

Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Dziwię się, że psioczysz na Pana Kaczyńskiego kiedi ci z podstawowym wykształceniem poparają Go w 100% :lol:
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Dopiero co pytałeś o solidność SCMB tak jakbyś chciał zacząć z nimi współpracę i nawet nie poczekałeś na opinie innych. Skoro w 1 dzień dostarczyli okrągłe okna to nie dziw się ich jakości :lol: :lol: :lol:
Riko
Czytelnik
Czytelnik

Narazie mam dwie odpowiedzi.
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Jakoś w tym forum/viewtopic.php?t=5484 wątku nie widzę...
Za to nie rozumiem jak można zamówić okna w firmie typu SCMB. No ale w Castoramie, Praktikerze itp też ludzie kupują. A później się dziwią, że jakość taka a serwis śmaki...
pvc
Małomówny
Małomówny

Re: Zam.okna w firmie SCMB ktora jest przedstawicielem Pol-s

Post autor: pvc »

Riko pisze:Prowadze sprzedaz okien na terenie Szwecji , okien produkowanych w polsce mam podpisane kontrakty z bardzo solidnymi firmami.
Niestety ta firma nie produkuje okien okraglych obrotowych o ktore pyta wielu moich klijetow, chcac zadowolic rynek zaczolem szukac okien. Znalazlem duza Firme Pol-skone i wtedy popelnilem blad ale ta firma to jeszcze nie wszystko . Znalazlem Przedstawiciela w Szczecinie firme SCMB.
Zamowilem pierwsze dwa okna - okragle obrotowe i zaczela sie polska "klapa" ( Tak jak Kaczynski i reszta - polski sejm ) data odbioru zaczela sie zmieniac , przesowac moj klijet zaczynal sie denerwowac i ja tez.
I nagl sa !!!!! ( super) zamowilem Transport DHL , przyjechaly i nagle szok klijet czeka a okna to smieci -- jakosc wykonania zerowa jak u Jozka z Napierstkowa zle wymalowane, krzywo przykrecone zawiasy, klamik przykrecone zlymi srubami ,farba odchodzaca po otwarciu okna naprawde katastrofa . Ale to nie wszystko wysylajac okna do Szwecj Firma SCMB wrzucila je na samochod bez specjalnego zabezpieczenia owiniete tylko folia z czterema kawalkami kartonu (mam zdjecia) i klijet zostal zalatwiony . Okna przyjechaly uszkodzone. Po rozmowie z Firma SCMB
postanowilem napisac ten list oraz zglosic Firme do banku nierzetelnych firm . Co myslici o tych Firmach i tej sprawie , moge opisac to bardziej szczegolowi i dodac troche zdjec .

Szanowny Panie Riko ,

moim skromnym zdaniem nastąpiło pewnego rodzaju nieporozumienie .
Otoż zamówił Pan polskie okna (tak jak Pan to wielokrotnie podkreslił) dla szwedzkiego Klijeta . Słowo"klijet" oznacza w języku polskim "burak" , tak więc wspomniana szczecińska firma była przekonana , iż wysyła okna szwedzkim burakom i z tego też powodu zostały one wyprodukowane według "buraczanych" standardów .
Poza tym eksporter biorąc pod uwagę fakt , że jest Pan półanalfabetą ( przesówać i Co. ) piszącym "w Polsce" z małej litery oraz wycierającym sobie gębę naszym Prezydentem i Sejmem RP , postanowił wysłać Panu produkt jakościowo dostosowany do niveau Pańskiej osoby (firmy?)

Tak na marginesie . Zanim zgłosi Pan firmę SCMB do "banku nierzetelnych" powinien się Pan zgłosić osobiście do banku niepiśmiennych businessmanów .

P.S. Naszemu przysłowiowemu polskiemu Józkowi z Napierstkowa do pięt Pan nie dorasta .

Riko
Czytelnik
Czytelnik

Interesujace wnioski .Ciekawy kometarz.
Riko
Czytelnik
Czytelnik

pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

Riko pisze:Interesujace wnioski .Ciekawy kometarz.

Komentarz drogi Panie , komentarz ! ( a swoją drogą dlaczego nie interesójące fnioski ?)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

RIKO - z mojego doświadczenia to radzę Ci nie zadawać się w stolarce otworowej (a szczególnie drewnianej) z dużymi firmami w okresie sezonowego szczytu. Powód jest prozaiczny - są nie elastyczne, brak dobrej komunikacji wewnątrz firmy (problem zapodany ginie w strukturze organizacyjnej), odpowiedzialność jest rozmyta + kilka elementów . Przyczyn jest kilka ale podstawowy to brak kompetencji i doświadczenia w zarządzaniu wśród polskiego menagement ale NIE JEST TO JEDYNY PROBLEM. Są perełki wśród firm np. ADAMS w pvc ale jest ich nie wiele.
Polecam Ci współpracę z zakładami produkcyjnymi, które w DREWNIE produkują do 600 okien na miesiąc z dobrym oprzyrządowaniem i sprawdzoną opinią na rynku. Wspomniana ilość pozwala przede wszystkim na tzw. nadzór właścicielski w firmie czego wynikiem jest min. bardzo dobra jakośc, terminowość - najważniejsze elementy w przypadku EXPORTU na zachód. Nawet DRUTEX "zlekka" poległ w tym roku na exporcie i wrócił do rozwijania sprzedaży w Polsce - zadaje się z marketami budowlanymi.

Z drugiej strony to pamiętaj, że polskie okna są najtańsze w Europie a nie wiem czy nie na świecie co jest bardzo poważnym argumentem dla końcowego Klienta - głównym powodem są niskie koszta tzw. robocizny i myślę, że będą one jeszcze długo tak niskie.

Kończąc pragnę Cię pocieszyć i nie załamuj się jak stracisz tego deala - zawsze jest następny my Friend.

:roll:
jawaryn :)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Zam.okna w firmie SCMB ktora jest przedstawicielem Pol-s

Post autor: KNMTG »

pvc pisze:
Riko pisze:Prowadze sprzedaz okien na terenie Szwecji , okien produkowanych w polsce mam podpisane kontrakty z bardzo solidnymi firmami.

Szanowny Panie Riko ,

moim skromnym zdaniem nastąpiło pewnego rodzaju nieporozumienie .
Otoż zamówił Pan polskie okna (tak jak Pan to wielokrotnie podkreslił) dla szwedzkiego Klijeta . Słowo"klijet" oznacza w języku polskim "burak" , tak więc wspomniana szczecińska firma była przekonana , iż wysyła okna szwedzkim burakom i z tego też powodu zostały one wyprodukowane według "buraczanych" standardów .
Poza tym eksporter biorąc pod uwagę fakt , że jest Pan półanalfabetą ( przesówać i Co. ) piszącym "w Polsce" z małej litery oraz wycierającym sobie gębę naszym Prezydentem i Sejmem RP , postanowił wysłać Panu produkt jakościowo dostosowany do niveau Pańskiej osoby (firmy?)

Tak na marginesie . Zanim zgłosi Pan firmę SCMB do "banku nierzetelnych" powinien się Pan zgłosić osobiście do banku niepiśmiennych businessmanów .

P.S. Naszemu przysłowiowemu polskiemu Józkowi z Napierstkowa do pięt Pan nie dorasta .

...od razu półanalfabeta a może jest dyslektykiem.

Wiesz, że 70% milionerów w USA nie ma wyższego wykształcenia a właściciele jednej z największych firm w Polsce nie mają nawet średniego wykształcenia.

PVC rozumiem Twój zmysł estety ale bądź bardziej wyrozumiały - to jest branża budowlana.

Narra
jawaryn :)
ODPOWIEDZ