OKNA ALUPLAST 4000 ROUND
OKNA ALUPLAST 4000 ROUND
CZY KTOŚ WIE JAKI MAJĄ WSPÓŁCZYNNIK PRZENIKLIWOŚCI CIEPŁA
JAKO GOTOWY PRODUKT Z SZYBĄ U=1,1 LUB U=0,66
Re: OKNA ALUPLAST 4000 ROUND
maxcusto pisze:CZY KTOŚ WIE JAKI MAJĄ WSPÓŁCZYNNIK PRZENIKLIWOŚCI CIEPŁA
a co się maxcusto tak tych szyb uczepiłeś
pozdrawiam
Re: OKNA ALUPLAST 4000 ROUND
a nie łaska to zajżeć do aprobaty? tam jest wszystko ładnie opisanemaxcusto pisze:CZY KTOŚ WIE JAKI MAJĄ WSPÓŁCZYNNIK PRZENIKLIWOŚCI CIEPŁA
maxcusto zajrzyj do aprobaty tam sa podane wspolczynniki U dla ram i jest wzorek - dla kazdego okna bedzie to inny wspolczynnik
Liczy sie tak -powierzchnia ramy [skrzydlo+ oscieznica] x U ramy dodac powierzchnia szyby x U szyby dodac obwod szyby x U liniowe [bo w obliczeniach uwzglednia sie przenikanie ciepla przez ramke szyby na obwodzie czyli tak zwane U liniowe]
jak to policzysz to dzielisz wynik przez powierzchnie okna i masz U dla calego okna
Liczy sie tak -powierzchnia ramy [skrzydlo+ oscieznica] x U ramy dodac powierzchnia szyby x U szyby dodac obwod szyby x U liniowe [bo w obliczeniach uwzglednia sie przenikanie ciepla przez ramke szyby na obwodzie czyli tak zwane U liniowe]
jak to policzysz to dzielisz wynik przez powierzchnie okna i masz U dla calego okna
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

-
dociekliwiec
- Małomówny

Mam mały arkusz do liczenia współczynników dla całego okna - trzeba tylko podac parametry profili, wymiar okna i ........ sam
liczy
.
Liczy dla okien jedno, dwu i trzyskrzydłowych oraz dla fix-ów
.
Jeżeli trzeba - nie ma sprawy mogę e-mailem przesłac.
Liczy dla okien jedno, dwu i trzyskrzydłowych oraz dla fix-ów
Jeżeli trzeba - nie ma sprawy mogę e-mailem przesłac.
Ostatnio zmieniony wt lis 08, 2005 12:14 pm przez dociekliwiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dociekliwiec
- Małomówny