NAJWIĘKSZA FABRYKA W POLSCE
NAJWIĘKSZA FABRYKA W POLSCE
Doszły mnie słuchy, że w Łodzi powstaje produkcja o wydajności 2000 okien!!! dziennie ?!
Czy łodziacy to potwierdzają ?
Pozdrowienia
Czy łodziacy to potwierdzają ?
Pozdrowienia
Jest taka firma Oknoplast ale nie kraków. Mieszcza się w Rąbieniu. ale czy robą 2000 okien dziennie ?! chyba jeszcze nie nie maja do tego maszyn ale ok. 1500 jednostek to chyba tak.
A najlepszą firmą wg mnie jest OKNOPLAST KRAKÓW. To jest firma robi tą samą ilość okien, a moze i więcej. Tylko jest podstawowa równia. W Krakowie na oknie zarabiają dwa razy wiecej. Także im warto pogratulować!!
A w Rąbieniu... wyścg szczurów z Dobropszem. Nawet cena i juz jakość podobna.
Szkoda, że klienci przy podpisywaniu zamówienia, nie wiedzą co tak naprawdę kupują.
A najlepszą firmą wg mnie jest OKNOPLAST KRAKÓW. To jest firma robi tą samą ilość okien, a moze i więcej. Tylko jest podstawowa równia. W Krakowie na oknie zarabiają dwa razy wiecej. Także im warto pogratulować!!
Szkoda, że klienci przy podpisywaniu zamówienia, nie wiedzą co tak naprawdę kupują.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
SLYSZALEM SLYSZALEM BEDZIE TO GIGANT MOGĄCY ROBIĆ OK.2000-2500 OKIEN DZIENNIE. PRASA ŁÓDZKA SZEROKO SIĘ O TYM ROZPISYWAŁA O W/W INWESTYCJI RĄBIENIA W SPECJALNEJ STREFIE EKONOMICZNEJ. TAK TRZYMAĆ PANOWIE. BĄDŹMY WDZIĘCZNI ZA NOWE MIEJSCA PRACY.
ALE NA TYM FORUM PO TAKICH POSTACH MOZNA SĄDZIĆ ŻE OBRACAMY SIĘ W GRONIE SAMYCH ZAZDROŚNIKÓW. BRZYDKO.

ALE NA TYM FORUM PO TAKICH POSTACH MOZNA SĄDZIĆ ŻE OBRACAMY SIĘ W GRONIE SAMYCH ZAZDROŚNIKÓW. BRZYDKO.
do "znawcy": znawcą to ty może jesteś ale napewno nie tej branży ... a jeżeli chodzi o wyścig szczurów to sam byś chciał wziąść w nim udział tylko tym firmom do pięt nie dorastasz ... zastanów się co piszesz i jakich słów używasz "znawco" ... to nie Twoje podwórko, tylko wśród ludzi jesteśZNAWCA pisze:Jest taka firma Oknoplast ale nie kraków. Mieszcza się w Rąbieniu. ale czy robą 2000 okien dziennie ?! chyba jeszcze nie nie maja do tego maszyn ale ok. 1500 jednostek to chyba tak.
do "edmunda". Wydaje mi sie, że to ty masz ochote na wyścig szurów. ( znalazłeś juz nazwę dla swojego super profilu). Nie wiesz na co mam ochote i nigdy nie bedziesz wiedział. Powiem ci tylko jedno- JA proponuje okna dla ludzi, w przeciwieństwie do 80% handlarzy oknami. No ale dzieki temu masz duże szanse na osiagniecie jakiegoś godziwego obrotu, bo klientów ci nie zabraknie.Edmund pisze:do "znawcy": znawcą to ty może jesteś ale napewno nie tej branży ... a jeżeli chodzi o wyścig szczurów to sam byś chciał wziąść w nim udział tylko tym firmom do pięt nie dorastasz ... zastanów się co piszesz i jakich słów używasz "znawco" ... to nie Twoje podwórko, tylko wśród ludzi jesteśZNAWCA pisze:Jest taka firma Oknoplast ale nie kraków. Mieszcza się w Rąbieniu. ale czy robą 2000 okien dziennie ?! chyba jeszcze nie nie maja do tego maszyn ale ok. 1500 jednostek to chyba tak.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Cieszę się że jak dotąd nikt nie zaprzecza pochodzeniu tych "okien", coś ze szczurami mają wspólnego.
Recykling PCV nie jest niczym nowym, nowe jest tylko podejście że można z recyklatu produkować rzeczy o większej wartości niż do tej pory.
Wg mnie jest to naciąganie zaufania klientów, którzy nie do końca wiedzą że inne firmy produkują całkiem z nowego materiału ponosząc większe nakłady na wyrób. Czy okna z łódzkich śmieci będa trwałe, zobaczymy, na razie są tanie.
Gdyby firma produkująca profile z Łódzkich śmieci była firmą na europejskim poziomie, zwracałaby uwagę na innowacyjność, image, jakość a nie tylko na cenę. Takie podejście pozwala na wniosek że jednak są zaściankową firmą, a już niedługo będą szukać szansy na innych wschodzących rynkach, na rynku w pełni ukształtowanym może braknąc miejsca dla tych co tylko ceną operują.
Recykling PCV nie jest niczym nowym, nowe jest tylko podejście że można z recyklatu produkować rzeczy o większej wartości niż do tej pory.
Wg mnie jest to naciąganie zaufania klientów, którzy nie do końca wiedzą że inne firmy produkują całkiem z nowego materiału ponosząc większe nakłady na wyrób. Czy okna z łódzkich śmieci będa trwałe, zobaczymy, na razie są tanie.
Gdyby firma produkująca profile z Łódzkich śmieci była firmą na europejskim poziomie, zwracałaby uwagę na innowacyjność, image, jakość a nie tylko na cenę. Takie podejście pozwala na wniosek że jednak są zaściankową firmą, a już niedługo będą szukać szansy na innych wschodzących rynkach, na rynku w pełni ukształtowanym może braknąc miejsca dla tych co tylko ceną operują.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Śmiem twierdzić, że Gealan jest bardziej innowacyjny od KBE na którym grzejeszDAREK 13 pisze:Cieszę się że jak dotąd nikt nie zaprzecza pochodzeniu tych "okien", coś ze szczurami mają wspólnego.
PANIE ZNAWCO PLECIESZ PAN BZDURY TRZY POTRZY PARA PIETNASCIE O PARAPET OSIEM. PIERWSZE SŁYSZĘ ŻEBY GEALAN BYŁ MNIEJ INNOWACYJNY OD KBE WRĘCZ PRZECIWNIE. PAŃSKA ZAZDROŚĆ JEST TAK ABSURDALNA ŻE DOPROWADZA PANA DO SZAŁU NA SWOIM PODWÓRKU.DALEJ IDĄC TROPEM NIE MOŻE SIĘ PAN POGODZIĆ ŻE FIRMA TAKA JAK OKNO-PLAST RĄBIEŃ ROŚNIE W SIŁĘ NA NIEMAL WSZYSTKICH RYNKACH EU, STAWIAJĄC W TEJ CHWILI NOWĄ FABRYKĘ A JAKOŚĆ O KTÓREJ PAN WSPOMINA JUŻ CO NAJMNIEJ OD ROKU ZOSTAŁA POTWIERDZONA CERTYFIKATAMI POSZCZEGÓLNYCH KRAJÓW UNII. WNIOSEK -NIE ZABRAŁ SIĘ PAN NA POCIĄG, KTÓRY JUZ DAWNO ODJECHAŁ. WIĘC MOJA RADA NIECH PAN ROZGLĄDA SIĘ CO W ZGIERZU PISZCZY ------------A CO PISZCZY NO MOŻE W LAGUNIE LUB W PANDZIE ROZRZĄD?
DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW ZNAWCA TO GARAŻOWIEC, KTÓRY TYLKO PODJUDZA W KAŻDEJ Z DYSKUSJI.

DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW ZNAWCA TO GARAŻOWIEC, KTÓRY TYLKO PODJUDZA W KAŻDEJ Z DYSKUSJI.
Znawca nie ma Pandy, błędna identyfikacja. Co do jakości Rąbienia to klienci docenieją, mam nadziję że TRAPER z całą swoją uczciwością informuje swoich klientów że: Właśnie zamówiliście Państwo okna produkowane ze śmieci................
Nie z recykatu np. ścinki innych profili, ale ze śmieci.
Tak a propo z parapetów z recyklatu warstwa biała czasami się oddziela od szarej a jak jest u was w oknach, czy montujecie na dyble, czy przewiercacie ościerznice,.....................
Ja bym nie ryzykował.
Certyfikaty, plakaty, godła i na ścianie ordery ile to kosztuje powiedz raz bądź szczery.
A swojej mamie byś coś takiego zamontował?
Nie z recykatu np. ścinki innych profili, ale ze śmieci.
Tak a propo z parapetów z recyklatu warstwa biała czasami się oddziela od szarej a jak jest u was w oknach, czy montujecie na dyble, czy przewiercacie ościerznice,.....................
Ja bym nie ryzykował.
Certyfikaty, plakaty, godła i na ścianie ordery ile to kosztuje powiedz raz bądź szczery.
A swojej mamie byś coś takiego zamontował?
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Darek 13 - z jakich śmieci - czyżby MEETH powracał śmieciowy z odpadów butelek PET. No bo z recyklingu - jak sam wiesz - to można profile tłoczyć - ale jest to trudna "jazda" to tłoczenie. Można tłoczyć spodnie warstwy ale nie każdy odpad sie nadaje - jak bedzie zanieczyszczony odpadami uszczelki [a taki bywa] to trudno go zastosować. A bywa czasami brudny od kurzu, pyłu, drobin stali, przemielonych różnych śmieci. Przemielony PVC z odpadów [czysty] jest tak samo dobry jak ten PVC całkiem nowy. To forma ochrony środowiska. Ala ja uważam że recyklat to jest dobry jednak na donniczki i rury - nie do okien. Ale to moje prywatne zdanie. Brak jest jednorodności mieszanki - np różne stabilizatory w różnych odpadach.
"POSZCZEGÓLNE KRAJE UNNI NIE MOGĄ WYDAWAĆ CERTYFIKATÓW NA PRODUKCJE OKIEN W POLSCE BO UNIEMOŻLIWIA TO POLSKIE I UNIJNE PRAWODAWSTWO". Mogą wydawać certyfikaty na gotowe wyroby - ale to kosztuje i jest związane każdoroazowo z badaniami w danym kraju.
To bez sensu.[/list]
"POSZCZEGÓLNE KRAJE UNNI NIE MOGĄ WYDAWAĆ CERTYFIKATÓW NA PRODUKCJE OKIEN W POLSCE BO UNIEMOŻLIWIA TO POLSKIE I UNIJNE PRAWODAWSTWO". Mogą wydawać certyfikaty na gotowe wyroby - ale to kosztuje i jest związane każdoroazowo z badaniami w danym kraju.
To bez sensu.[/list]
do trapera
PANIE TRAPER FIRMA PAWBUD-OKNA NIE WYPOWIADA SIĘ O INNYCH FIRMACH NA FORUM ,A JUŻ W SZCZEGÓLNOŚCI O OKNO-PLASCIE RĄBIEŃ ,COŚ SIĘ PANU W GŁOWIE PORĄBAŁO.DLA MNIE TO FORUM JEST
PRZEZ TAKIEGO GOŚCIA JAK PAN -NIEWIARYGODNE.
POLACY JUŻ TAK MAJĄ , ZE LEPIEJ PISAĆ O KIMŚ JAK O SOBIE
A PISZCZY TO PANU W USZACH, A NIE W LAGUNIE
NIE LOGUJEMY SIĘ JAKO ZNAWCA.
PRZEZ TAKIEGO GOŚCIA JAK PAN -NIEWIARYGODNE.
POLACY JUŻ TAK MAJĄ , ZE LEPIEJ PISAĆ O KIMŚ JAK O SOBIE
A PISZCZY TO PANU W USZACH, A NIE W LAGUNIE
NIE LOGUJEMY SIĘ JAKO ZNAWCA.
Zgadzam się z Panem Pchelkiem, ale w oknach z IQ recyklat znajdziemy w ościerznicach i skrzydłach.
Po co wiadomo.
Aby zapewnić jakąś poprawność technologiczną MPO uruchomiło sortownie. Podobno jest to pierwsza inwestycja na której coś zarabiają.
Po co wiadomo.
Aby zapewnić jakąś poprawność technologiczną MPO uruchomiło sortownie. Podobno jest to pierwsza inwestycja na której coś zarabiają.
[quote="Ostrowski"]Czytam te wypocinki i stwierdzam, że bzdura bzdurę goni. Znam niemalże wszystkie firmy produkujące okna na terenie woj. łódzkiego. Wszystkie tutaj wymienione znam bardzo dobrze. Nie będę ich oceniał ale zwrócę Panom uwagę, że zazdrość jest złym doradcą.[/quote
Czytam te wypocinki i stwierdzam, że bzdura bzdurę goni.]
Czytam te wypocinki i stwierdzam, że bzdura bzdurę goni.]
Czy to takie zle ze okna produkowane będą z odpadów ? Myślę że mało kto z nas zna dokładnie technologię ich produkcji ( mówię o profilach ), być może technologia jest na tyle sprawdzona że nie stanowi wiekszego problemu produkowanie, ekstrudowanie profili do okien. Pamiętajmy, ze w USA 80% plastików w samochodach pochodzi właśnie z recyclingu. A swetry ? Nawet te po 600 - 800zł. ( np. Carlo Colucci ) zrobione są z włuczki syntetycznej produkowanej z butelek pcv, tak samo jak polar. Warto więc dać szansę, jeśl okaże się że to bubel to pewnie rynek sam to zweryfikuje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zgadzam się ale nim zabierzesz głos odwiedż stronę www.mpolodz.pl i zobaczysz że u nas też swetry mogą z PET robić. Potem poczytaj temat od początku i zaprzecz pchelkowi że PCV po recyklingu to się głównie nadaje na "No bo z recyklingu - jak sam wiesz - to można profile tłoczyć - ale jest to trudna "jazda" to tłoczenie. Można tłoczyć spodnie warstwy ale nie każdy odpad sie nadaje - jak bedzie zanieczyszczony odpadami uszczelki [a taki bywa] to trudno go zastosować. A bywa czasami brudny od kurzu, pyłu, drobin stali, przemielonych różnych śmieci. Przemielony PVC z odpadów [czysty] jest tak samo dobry jak ten PVC całkiem nowy. To forma ochrony środowiska. Ala ja uważam że recyklat to jest dobry jednak na donniczki i rury - nie do okien." i już będziesz coś wiedział.raf-pol pisze:Czy to takie zle ze okna produkowane będą z odpadów ? Myślę że mało kto z nas zna dokładnie technologię ich produkcji ( mówię o profilach ), być może technologia jest na tyle sprawdzona że nie stanowi wiekszego problemu produkowanie, ekstrudowanie profili do okien. Pamiętajmy, ze w USA 80% plastików w samochodach pochodzi właśnie z recyclingu. A swetry ? Nawet te po 600 - 800zł. ( np. Carlo Colucci ) zrobione są z włuczki syntetycznej produkowanej z butelek pcv, tak samo jak polar. Warto więc dać szansę, jeśl okaże się że to bubel to pewnie rynek sam to zweryfikuje.
Pozdrawiam
INFORMACJE NA TEMAT RECYKLINGU-
http://www.rewindo.de/poster.pdf
http://www.gealan.de/unternehmen/umwelt ... slauf.html (GEALAN)
http://www.gealan.de/unternehmen/umwelt ... slauf.html (VEKA)
http://www.veka.de/homepage/divers/de/r ... g_film.htm (VEKA)
http://www.veka.de/homepage/divers/de/r ... =recycling (VEKA)
DLA NIEDOWIARKÓW.

http://www.rewindo.de/poster.pdf
http://www.gealan.de/unternehmen/umwelt ... slauf.html (GEALAN)
http://www.gealan.de/unternehmen/umwelt ... slauf.html (VEKA)
http://www.veka.de/homepage/divers/de/r ... g_film.htm (VEKA)
http://www.veka.de/homepage/divers/de/r ... =recycling (VEKA)
DLA NIEDOWIARKÓW.
...recykled jest wszędzie i będzie w jeszcze większych ilościach. Nie mamy na to większego wpływu. Co do okien z profili typu recykled - nie ma reklamacji na okna a więc wszystko o`k - nie pękają okna w strefie zgrzewu, nie wyginają się pod wpływem zmian temperatury. Szkło też jest produkowane ze stłuczki w 40-45% co pozwala na obniżenie temperatury topnienia masy wsadowej a przez to i nizszą cenę sprzedaży.
Wydaje mi się, że problem leży w mentalności Polaków - okno na zachodzie jest traktowane jako produkt typu cegła, dachówka - ma spełniać funkcje jakie mu są przeznaczone a nie odgrywać dzieło sztuki.
Bardziej zwraca się uwagę na terminowość dostaw, montażu i z tym się polscy producenci, dealerzy muszą liczyć, że będzie to z czasem wiodący aspekt wiarygodności na rynku a przede wszystkim sukcesu biznesowego.
GEALAN bardzo dobrze się sprzedaje na rynkach UE - obok Kommerlinga i Schuco to wiodący profil we Francji.
A co do O-P Rąbień - firma zawsze należała do grupy producentów o najniższych cenach sprzedaży okien. Czy to" grzejąc" na Gealanie czy wcześniej na Aluplaście. Z cenami zakupu to różnie bywało ale generalnie nisko mają bo płacą CASHEM za profil, okucie czy szkło.
Całego kraju nie zawojują tak jak D...t czy ktoś tam inny.
Ja uważam, że powinni być wzorem dla innych szczególnie jeśli chodzi o ZOBOWIĄZANIA i organizację produkcji oraz sprzedaży.
Pozdrawiam
P.S. ...firmy generujące duży obrót inaczej rozkładają sobie koszta. Bardzo ma to duży wpływ na cenę końcową wyrobu.
Wydaje mi się, że problem leży w mentalności Polaków - okno na zachodzie jest traktowane jako produkt typu cegła, dachówka - ma spełniać funkcje jakie mu są przeznaczone a nie odgrywać dzieło sztuki.
Bardziej zwraca się uwagę na terminowość dostaw, montażu i z tym się polscy producenci, dealerzy muszą liczyć, że będzie to z czasem wiodący aspekt wiarygodności na rynku a przede wszystkim sukcesu biznesowego.
GEALAN bardzo dobrze się sprzedaje na rynkach UE - obok Kommerlinga i Schuco to wiodący profil we Francji.
A co do O-P Rąbień - firma zawsze należała do grupy producentów o najniższych cenach sprzedaży okien. Czy to" grzejąc" na Gealanie czy wcześniej na Aluplaście. Z cenami zakupu to różnie bywało ale generalnie nisko mają bo płacą CASHEM za profil, okucie czy szkło.
Całego kraju nie zawojują tak jak D...t czy ktoś tam inny.
Ja uważam, że powinni być wzorem dla innych szczególnie jeśli chodzi o ZOBOWIĄZANIA i organizację produkcji oraz sprzedaży.
Pozdrawiam
P.S. ...firmy generujące duży obrót inaczej rozkładają sobie koszta. Bardzo ma to duży wpływ na cenę końcową wyrobu.
jawaryn 
Jasne nie ma też różnicy czy kupujemy dwuletni samochód od dealera, lub pierwszego wlaściciela czy też jak niedawno bywało "lekko puknietego" składaka. Właściwie to wszystko jedno czy ślubna obrączka to złoto czy tombak. W życiu liczą się uczucia tak tak jasne.
Z tą różnicą że samochód mniej lub bardziej kupujemy świadomie, a w oknach zataja się fakt pochodzenia składników.
W moim odczuciu większość dealerów którzy to sprzedają i jedna firma o której się nie pisze na tym forum naciągają klientów.
Nawet nie potrafiąc zauważyć że bardzo często klienci kierują się nie tylko ceną, powtórze nie potrafią zauważyć że nie za każdym razem decyduje tylko cena!!!!!
Z tą różnicą że samochód mniej lub bardziej kupujemy świadomie, a w oknach zataja się fakt pochodzenia składników.
W moim odczuciu większość dealerów którzy to sprzedają i jedna firma o której się nie pisze na tym forum naciągają klientów.
Nawet nie potrafiąc zauważyć że bardzo często klienci kierują się nie tylko ceną, powtórze nie potrafią zauważyć że nie za każdym razem decyduje tylko cena!!!!!
DAREK 13 - czy masz potwierdzenie/dowody, że wyroby typu recykled są gorsze, mniej trwałe etc.. ?
Rozumiem, że zaprzeczasz kompetencjom inżynierów, którzy opracowali odpowiednią technologię i ją wdrożyli np. do produkcji profili pvc czy zderzaków samochodowych lub innych produktów szeroko spotykanych w życiu codziennym.
Uwziąłeś się jak nie powiem co na ten recykled.
Rozumiem, że zaprzeczasz kompetencjom inżynierów, którzy opracowali odpowiednią technologię i ją wdrożyli np. do produkcji profili pvc czy zderzaków samochodowych lub innych produktów szeroko spotykanych w życiu codziennym.
Uwziąłeś się jak nie powiem co na ten recykled.
Uwziołem się na prawdziwe złote obrączki, prawdziwą rodzinę, prawdziwe święta i ..........
Choć można bez obrączki, po co komu rodzina - to niemodne, po co komu święta przeca wystarczczy ryba z puszki po co tyle cyrku z tą choinką , karpiem i wolnym miejscem przy stole itd.
Ale Ja wole, takie zasady.
Wzieło się to pewnie z tego że na początku kariery w latach wczesnych 90 sprzedawałem dobra ekskluzywne. No łatwo nie było.
Drogie markowe portfele, paski, pióra wieczne, biżuterie, kosmetyki i proszę zaufajcie mi jest róznica pomiędzy Opium Yves Sant Laurent, a Kobako firmy Coty też dość długo działającą. Ale można też kupić Pollena EWA.
Choć można bez obrączki, po co komu rodzina - to niemodne, po co komu święta przeca wystarczczy ryba z puszki po co tyle cyrku z tą choinką , karpiem i wolnym miejscem przy stole itd.
Ale Ja wole, takie zasady.
Wzieło się to pewnie z tego że na początku kariery w latach wczesnych 90 sprzedawałem dobra ekskluzywne. No łatwo nie było.
Drogie markowe portfele, paski, pióra wieczne, biżuterie, kosmetyki i proszę zaufajcie mi jest róznica pomiędzy Opium Yves Sant Laurent, a Kobako firmy Coty też dość długo działającą. Ale można też kupić Pollena EWA.
Zaczełem ten post ale skręcił na boczny tor.
Chodziło o żal, że nawet najwięksi i najlepsi, w takich jak teraz terminach zaczynają tak dopracowywać produkt, że wstyd sprzedawać.
Że skręciliśmy na kierunek dla mnie obcy. Piszemy o czymś czego nigdy nie sprzedwałem i nie sprzedam.
Raczej zmienię zajęcie.
Chodziło o żal, że nawet najwięksi i najlepsi, w takich jak teraz terminach zaczynają tak dopracowywać produkt, że wstyd sprzedawać.
Że skręciliśmy na kierunek dla mnie obcy. Piszemy o czymś czego nigdy nie sprzedwałem i nie sprzedam.
Raczej zmienię zajęcie.
Masz rację nudy i tak naprawdę chodziło o innego producenta, takiego co lubi wybory i wyborczą oraz to forum.Spahis pisze:...nudno się zrobiło - dlatego podciągamlamer pisze:Sam zacząłeś post a teraz tylko sztucznie podbijasz wątek...
Po za tym nabierał ludzi na okna - w nawiązaniu do ulotek i tekstu z Gazety Wyborczej.
Pomimo że czuję się fachowcem, nie opuszcza mnie uczucie że mnie tez nabrał, a ja swoich klientów.
Teraz nawet handlowca nie mają, a niby tonajwiększa......ble, ble ,bele
-
michajlowski
- Czytelnik

-
marnypopis
- Czytelnik

No i dodatkowo od 1 grudnia straszą zmianą okucia na MACO - ciekawe czy prawda - Jeżeli tak to będzie duża rewolucjia - mam na myśli firmy kujące na tym okuciu. Roto ma Dobroplast a Maco będzie miało OknoplastPrezes pisze:panowie ,jeżeli nie pasuje wam gelan to trudno.
już wkrótce oknoplast rąbień będzie robił na aluplaście 5k.
i co wy na to robaczki.
Pożyjemy zobaczymy, póki co widziałem faks od MACO do jednego z wiodących dystrybutorów okuć z zawiadomieniem o podwyżcze ceny.
To sam zobaczyłem, podwyżka o 7 % i tam dalej ble , ble, bla.......
Dużo to czy mało??
A co mnie TO obchodzi, Ja kupuję gotowy wyrób i on ma być po pierwsze kompletny, po drugie ma dać mi zarobić, po trzecie ma być dopracowany (bez wad), a jk przy tym będzie tani to fajnie.
To sam zobaczyłem, podwyżka o 7 % i tam dalej ble , ble, bla.......
Dużo to czy mało??
A co mnie TO obchodzi, Ja kupuję gotowy wyrób i on ma być po pierwsze kompletny, po drugie ma dać mi zarobić, po trzecie ma być dopracowany (bez wad), a jk przy tym będzie tani to fajnie.