znowu padł rekord tym razem 350 złociszów

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

znowu padł rekord tym razem 350 złociszów

Post autor: komarko1 »

oczywiście za o34. kiedy padnie następny na 300 ??:) Szkoda ze tak znakomite oferty (zaznaczam że od kilku firm!! otrzymałem) nie utrzyma isę przez cały rok. Również nie zostaną dotrzymane jedno dwu czy tzrytygodniowe terminy dostaw i przyjazd serwisantów. oczywiście w sezonie 2006.Ale na razie o 34 za 350 , terminy tygodniowe i jeszcze spełnianie dodatkowych życzeń.tak będzie przez luty i marzec ,Miesiące kwiecień maj i czerwiec - wczasy no a potem SEZON!!! no chyba że ktoś nie wytrzyma i nie dotrwa do sezonu . Takie są prawa rynku. Przypominam Koleżankom i kolegom że z racji istnienia niektórych firm (producentów) już kilka lat pojawiają się wtórni klienci chcący wynienić nowe doskonałe okno PCV lub drewno na jeszcze lepsze ale w super cenie (a dobrze im tak - dlaczego szli do konkurencji i pytali o najtańsze okienko, a teraz ani okna ani konkurencji)
A może mały konkurs na gwiazdkę ; wybór firmy-producenta "najlepszego budowniczego wtórnego rynku okien" ??:)) Co wy na to amiast biadolić ??

oknoAD

rumburak
Małomówny
Małomówny

Post autor: rumburak »

nie wiem z czego sie cieszyć. Ceny spadają, jakość spada, zyski też maleją.

Pogoń za niską ceną czasami bokiem "miłym" klientom wychodzi
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

a kto biadoli?
Ostatnio trafiaja mi sie do wyrwania coraz czesciej okna PVC. O Polrocalu nie wspominam gdyz jego kres eksploatacji chyab nastal gdyz nagminnie ida na smietnik. Mam na mysli dobre systemy kupowane na nowe (trzy-cztero letnie) Inwestycje. Taki chlam ludziom powciskali ze glowa mala
I przy okazji pytanie - gdzie utylizuja zdemontowane okna PVC? Bo zaczynam miec z ich nadmiarem klopoty
hmmm.....od 10 lat w branzy
rumburak
Małomówny
Małomówny

Post autor: rumburak »

może wniosek z tego taki, ze PCV nie nadaje sie na okna?
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Panowie na pewno sprzedają okna na całe życie takie dobre bo takie
drogie . Te całe pretensje do producentów o niskie ceny to tak jak
z pretensjami do garbatego że ma dzieci proste .

pozdrawiam MAGGREGOR
szirin
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szirin »

I przy okazji pytanie - gdzie utylizuja zdemontowane okna PVC? Bo zaczynam miec z ich nadmiarem klopoty
Na tym idzie jeszcze pare groszy zarobic. Szyba - sprzedac stluczke za biala lepiej placa, niestety niemam kontaku ;( bo odemnie odbieraja szklarze i sami sobie to gdzies gonia, placa mi 5 zł/m2 oczywiscie za pekniety pakiet i biora sltuczke za free. PCV - zadzwonic do np. Metalplast,Printex,Bereta oni podstawia kosze i sami beda odbierac - placa gotowka :) nigdy niepytalem ich o plastik z uzywanych okien ale to chyba im nieprzeszkadza. o reszcie nie musze mowic bo w wiekszosci to zlom ;). Pozostaje sie tylko troszke pomeczyc z rozkladaniem tego ale i tak sie oplaci ;P .Mozecie dac znac jakie ceny wynegocjowaliscie bo czasami to sa niebo i ziemia

decr
Małomówny
Małomówny

Post autor: decr »

jest już 340 zł
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

A ja wiem że gonia przysłowiowe O 34 po 335 zł. - cena która proponuje obecnie Dobroplast. Tyle ze do tego wkroczył Oknplast Rąbień z cena 362 zł. za te same okienko w Aluplascie IDEAL 4000 ROUNDLINE - czy Oni przeginają z cenami ? Czy wczesniej ktoś zbyt dużo zarabiał ?
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

maggregor pisze:Panowie na pewno sprzedają okna na całe życie takie dobre bo takie
drogie . Te całe pretensje do producentów o niskie ceny to tak jak
z pretensjami do garbatego że ma dzieci proste .

pozdrawiam MAGGREGOR
Nie wiem jak długo zajmuje sie Pan sprzedżą tego produktu. jednak wnioskując z tegoo co Pan pisze - dostatercznie długo by zrozumieć że okna stały sie produktem ogólnodostepnym i nie podlegają reglamentacji. Problem polega na tym że wiekszość forumowiczów a co za tym idzie sprzedawców tego produktu chce wmówić swoim klientom że to okno powinno własnie kosztowac tyle [ile by chcieli]. Ta wojna cenowa to dobra rzecz, bo w koncu dojdziemy do normalności. Nie będziemy naginać na prezesów wiceprezesów i jeszcze kilku wice, wice, wice itd.. Pozostannie kilka firm które wyprodukują dla nas przyzwoitej jakości okna w cenie która zweryfikuje ta branże. Ci którzy myśleli że wszystko co najgorsze maja za soba, bardzo sie mylili - do producentów.
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Czym wy się tak pasjonujecie? Tym, że ceny lecą na pysk? Pewnie za chwilę ten wyścig szczurów skończy się upadkiem kilku "liderów biznesu okiennego".
Jeszcze niedawno niejaki Brokat też myślał, że zawojuje Polskę tanimi oknami...
Prawdą jest to co pisze szczupak, ale należy też pamiętać, że jakoś daewoo swoimi tanimi samochodopodobnymi wyrobami całego świata nie podbiło a jak skończyli to każdy wie. I co dziwne :?: na rynku motoryzacyjnym jest miejsce firmy typu BMW czy Mercedes a także na fiata czy skodę nie mówiąc o "europejskim" chewrolecie.
I proszę nie wyrażać tutaj "fachowych" opini, że wszystkie okna PCV są takie same :!:
fordon
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: fordon »

Święte słowa Lamer. Podsumowałeś krótko i słusznie wszystkie te gadki o cenie. Jest miejsce na rynku na każdy wyrób i w każdej cenie. Trzeba poprostu trafić w potrzebę klienta.
Pozdrawiam
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

Jest jeszcze coś takiego jak odpowiedzialna sprzedaż. Nie jest sztuką sprzedać okno za psie pieniądze. Dobroplast coraz niżej schodzi z cenami myśląc, że cena czyni cuda (tą drogą zaczyna też iść rąbień), ale to tylko pozory. Przez cztery lata współpracowaliśmy z dobropaszem ale to jest totalna porażka. a im niższa cena tym więcej odbiorców i gorsza jakość. Ja dziękuję bardzo. Nie chcę ani Rąbienia ani Dobroplastu nawet za 200 zł za 034.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Cena spada.. ale cena - własnie - czyni cuda. Sami jej chcielismy. Za duza konkurencja? Moze trzeba jakies egzaminy dla sprzedawcow wprowadzic? A moze uswiadamiac klientow? Lub po prostu wyeliminowac producentow ktorzy nie spelniaja norm i nie stosuja sie do przepisow?
Wolny rynek - sam sie ureguluje. Tylko kiedy?
To co sie sprzedaje.. zalezy od nas.
ODPOWIEDZ