Niższa cena nie usprawiedliwia ani złej jakości , nieterminowości ,
oszukiwania na wzmocnieniach , okuciach , szybach i nie dotrzymywania
warunków gwarancji wiedzą o tym klięnci detaliczni i skutecznie potrafią
to egzekfować .
Dlatego nie rozumiem dlaczego dealerzy czyli klięnci tylko że więksi
to wszystko tolerują , nie terminowa dostawa to należne odsetki ,
nie takie wzmocnienie lub szyba jak w folderze to w najleprzym wypadku dla producenta to brak zapłaty za okna , nie rozpatrzone reklamacje w
ustawowym terminie to możliwość usunięcia jej poprzez własną firmę
podwykonawczą za przez siebie ustaloną kwotę i obciążenie rachunkiem
producenta .
Jeżli większość sprzedawców zacznie się szanować to to dopiero będzie
prawdziwa weryfikacja producentów .
CZY NISKA CENA USPRAWIEDLIWIA NISKĄ JAKOŚĆ I NIESOLIDNOŚĆ
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Hmmmmm....wiec co? Idealista jestes
Sorki ze tak mowie ale nie wierze w to by nareszcie dealerzy zaczeli tarktowac odpowiednio dostawcow.
Dlaczego nie wierze?
Spojrz wokolo. Gdzie nie rzucisz beretem punkt okienny. Namnozylo sie tego jak gruszek na wierzbie. I co robia? Przede wszystkim konkuruja miedzy soba cena dla klienta. Juz doszlo do tego w Wawie iz zarabiaja na oknie 10-20 zlotych, na montazu zysk jest na poziomie 2-5 zl/mb. Sa tacy wariaci ktorzy nie dosc ze psuja rynek to zrobia wszystko by tylko sie na nim utrzymac - za wszelka cene. Beda kupowac g.... byleby tylko wytrwac miesiac czy dwa dluzej. Nie wiem czy nie maja pomyslu na inny biznes czy licza na jakas radyklana zmiane i boom okniarski
To se ne wrati jak mawial Pan Holik
Lata 90-te nie wroca i z tym trzeba sie pogodzic.
I od takich chcesz wymagac by cokolwiek wymusili na producencie? Wezma byle co za jak najnizsza cene. Sprzedadza wielokrotnie oszukujac (np. wciskajac Gealana jako Salamandra itp przekrety) zamkna swoj kurnik po roku i otworza nowy w innym miejscu. Jest to naganne ale niestety nagminne
Sorki ze tak mowie ale nie wierze w to by nareszcie dealerzy zaczeli tarktowac odpowiednio dostawcow.
Dlaczego nie wierze?
Spojrz wokolo. Gdzie nie rzucisz beretem punkt okienny. Namnozylo sie tego jak gruszek na wierzbie. I co robia? Przede wszystkim konkuruja miedzy soba cena dla klienta. Juz doszlo do tego w Wawie iz zarabiaja na oknie 10-20 zlotych, na montazu zysk jest na poziomie 2-5 zl/mb. Sa tacy wariaci ktorzy nie dosc ze psuja rynek to zrobia wszystko by tylko sie na nim utrzymac - za wszelka cene. Beda kupowac g.... byleby tylko wytrwac miesiac czy dwa dluzej. Nie wiem czy nie maja pomyslu na inny biznes czy licza na jakas radyklana zmiane i boom okniarski
To se ne wrati jak mawial Pan Holik
I od takich chcesz wymagac by cokolwiek wymusili na producencie? Wezma byle co za jak najnizsza cene. Sprzedadza wielokrotnie oszukujac (np. wciskajac Gealana jako Salamandra itp przekrety) zamkna swoj kurnik po roku i otworza nowy w innym miejscu. Jest to naganne ale niestety nagminne
hmmm.....od 10 lat w branzy
Nie idealistą lecz realistą od 11lat sprzedaje okna więc dłużej
ziż zając naprawia pralki i wiem co mówię i większość z tego
co napisałem zdążyłem zastosować i jakoś nikt z dostawców
się nie obraził wręcz przeciwnie rozmawiają zemną jak z klięntem
może nie udają miłości ale czują respekt i dobrze .
pozdrawiam MAGGREGOR
ziż zając naprawia pralki i wiem co mówię i większość z tego
co napisałem zdążyłem zastosować i jakoś nikt z dostawców
się nie obraził wręcz przeciwnie rozmawiają zemną jak z klięntem
może nie udają miłości ale czują respekt i dobrze .
pozdrawiam MAGGREGOR