Nieterminowość

rumburak
Małomówny
Małomówny

Nieterminowość

Post autor: rumburak »

Mam pytanie. Jak radzicie sobie z nieterminowością kontrahentów?

oknoAD

robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Jak zawsze w sezonie terminy ulegają zmianie 4-5 tygodni za miesiąc będzie 7 dni jak masz dobrą umowę z odbiorcą to śpisz spokojnie Ja sprzedaje na aluplaście i o dziwo w tym roku nie było kłopotów .
POZDROWIENIA :P :P :P
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

są producenci nieterminowi (bez względu na porę roku) i tacy co terminów dotrzymują (a jak opóżnienie jeden dzień to telefony są tydzień przed dostawa że opóżnienie będzie) Nazw firm nie wymieniam bo ci co długo siedzą w oknach wiedzą że tak jest , a nowym konkurentom adresów nie będę podpowiadał :)
rumburak
Małomówny
Małomówny

Post autor: rumburak »

OK. Załóżmy, że masz tel. od producenta okien że jest problem, bo nie bedzie w terminie. Wyznaczają Ci inny termin - z różnoraką słownością. Jednocześnie termin dostawy i montażu u klienta się opoźnia. Klienta nie interesuje to, że jest sezon i poślizg jest możliwy - chce rekompensaty finansowej, bo tak sie wyedukował. Co robisz?
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

myślę, że bardzo ważna jest odpowiednio szybka reakcja. im wcześniej klient jest poinformowany tym lepiej. to jeżeli chodzi o uczciwe podejście. a w praktyce to musisz odpowiednio skonstruować umowę...
ODPOWIEDZ