SOLIDNOść POMORSKIEJ FABRYKI OKIEN MS
SOLIDNOść POMORSKIEJ FABRYKI OKIEN MS
co sądzicie o MSie? Bardzo się chwalą jaco to oni są super, ale jak zaczynają się reklamację to coś się zaczyna nie kleić....
Przesyłki kurierskie są dobre ale nie za często-koszty.
Możemy prześledzić jedną reklamację (nietypową):
1. 01 .12- zgloszenie rekl.
2. 02.12-weryfikacja, niestety nr.zlecenia niewłaściwy dzwonimy do punktu a właściciel informuje, że w poniedziałek pojedzie do klienta bo u siebie nie ma tego nr.
2. 05.12-wysyła numer, niestety fax nie dochodzi (awaria sieci)
3. 06.12-poszło, treba sprawdzić rozpisać itp, itd....
4. 07,12-08.12 poszlo na produkcję ale co z tego transport na koniec Polski dopiero za tydzień
5.15.12-magazynier przy załadunku zniszczył towar lub zapomniał go załadować, i od nowa............................
Nie chce mi się pisać ale ten kto załatwiał więcej niż dziesięć reklamacji wie jak czasami to wygląda.
TROCHĘ ZROZUMIENIA
Możemy prześledzić jedną reklamację (nietypową):
1. 01 .12- zgloszenie rekl.
2. 02.12-weryfikacja, niestety nr.zlecenia niewłaściwy dzwonimy do punktu a właściciel informuje, że w poniedziałek pojedzie do klienta bo u siebie nie ma tego nr.
2. 05.12-wysyła numer, niestety fax nie dochodzi (awaria sieci)
3. 06.12-poszło, treba sprawdzić rozpisać itp, itd....
4. 07,12-08.12 poszlo na produkcję ale co z tego transport na koniec Polski dopiero za tydzień
5.15.12-magazynier przy załadunku zniszczył towar lub zapomniał go załadować, i od nowa............................
Nie chce mi się pisać ale ten kto załatwiał więcej niż dziesięć reklamacji wie jak czasami to wygląda.
TROCHĘ ZROZUMIENIA
Nieżle się uśmiałem Maniek z Twojego postu. Z takim podejściem jak Twoje , miałem niestety do czynienia dziesiątki razy.Jeżeli ty tak załatwiasz reklamacje , to wcale się nie dziwię , że tak długo one trwają.
A oto mój harmonogram :
01.12 - godz.12 - przyjęcie reklamacji
01.12 - godz.12: 15 - telefon z potwierdzeniem reklamacji do reklamodawcy
01.12 - godz.13 - realizacja reklamacji
01.12 - godz. 16- wysyłka kurierem
Uważasz że to niemożliwe ? MOŻLIWE
Pozdrawiam obrotnych pracowników działu reklamacji.
A oto mój harmonogram :
Nieżle się uśmiałem Maniek z Twojego postu. Z takim podejściem jak Twoje , miałem niestety do czynienia dziesiątki razy.Jeżeli ty tak załatwiasz reklamacje , to wcale się nie dziwię , że tak długo one trwają.
A oto mój harmonogram :

A oto mój harmonogram :
Sprawdź sobie co oznaczają słowa, których używasz... Tak będzie lepiej dla wszystkichMarioZ pisze:Nie rozumiesz LAMER , kto to jest reklamodawca
Pewnie będzie to trudne więc pomogę: http://www.adlab.pl/p.php?p=9
Może lepiej sam wróć do ziemniaków czy może buraków?
Przecież w karcie gwarancyjnej jest wpisany termin jaki ma fabryka na usunięcie usterki (w MS jest to max. 5 tyg.). Ja stawiam serwis jak i całą obsługę w MS za wzór. Myślę że mam prawo do takiej opini po 5 latach wspólnej owocnej współpracy.
Co do konkretnych sytuacji, to ostatnio zgłosiłem brak w jednym oknie docisku zew. Brak zgłosiłem w czwartek, w piątek zadzwoniłem do szefa serwisu z informacją że to pilne, a we wtorek docisk był u mnie.
Trochę mnie dziwi że piszesz na forum o tym problemie, bo wystarczy to samo napisać w mailu do jednego z dwóch Panów którzy są ponad serwisem a jestem przekonany, że odezwą się do ciebie z wolą rozwiązania problemu (zresztą sam kierownik serwisu jest bardzo miły i pomocny).
Co do konkretnych sytuacji, to ostatnio zgłosiłem brak w jednym oknie docisku zew. Brak zgłosiłem w czwartek, w piątek zadzwoniłem do szefa serwisu z informacją że to pilne, a we wtorek docisk był u mnie.
Trochę mnie dziwi że piszesz na forum o tym problemie, bo wystarczy to samo napisać w mailu do jednego z dwóch Panów którzy są ponad serwisem a jestem przekonany, że odezwą się do ciebie z wolą rozwiązania problemu (zresztą sam kierownik serwisu jest bardzo miły i pomocny).
Pozdrawiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Gratuluje i zazdorszcze poparcia w takich sprawach reklamacyjnych. Dobra organizacja pozwala spac spokojnie.
Sa jednak przypadki nie tak jednoznacznie pozwalajace okreslic winnego reklamacji i firma zrzuca sprawe na montazyste (np. zle wyregulowane okno - okucie nie chwytajace dociskow i przez to "luzne" skrzydlo zaczyna sie wypaczac). Winne jest okno? czy montaz a wlasciwie regulacja? Czy producent usunie reklamacje? na wlasny koszt? Czy umyje rece widzac koszty idace w tysiace zlotych?
Czy bedzie firmą przez duże F?
Chcialbym byc pewien ze MS tak sie zachowa, poki co mam o nich dobre zdanie ale tez obserwuje sytuacje takiego typu i czekam na jej final...
Sa jednak przypadki nie tak jednoznacznie pozwalajace okreslic winnego reklamacji i firma zrzuca sprawe na montazyste (np. zle wyregulowane okno - okucie nie chwytajace dociskow i przez to "luzne" skrzydlo zaczyna sie wypaczac). Winne jest okno? czy montaz a wlasciwie regulacja? Czy producent usunie reklamacje? na wlasny koszt? Czy umyje rece widzac koszty idace w tysiace zlotych?
Czy bedzie firmą przez duże F?
Chcialbym byc pewien ze MS tak sie zachowa, poki co mam o nich dobre zdanie ale tez obserwuje sytuacje takiego typu i czekam na jej final...
michalek pisze:dzięki fordon. na taki post czekałem. reklamacyjka już załatwiona oczywiście pozytywnie. nie miałem zamiaru na nikogo naskakiwać tylko liczyłęm na opinie ludzi, którzy już długo z MS współpracują i taką opinię od Ciebie uzyskałem.
pozdrawiam serdecznie i życzę obrotów[/url]
Dzięki i nawzajem
Pozdrawiam