Pozdarawiam i licze na szczerość a nie autoreklamę!
okna do ślicznego domku
okna do ślicznego domku
Mam pytanko do szanownych Panów specjalistów od okien! Zadam Wam trudne pytanie (zorientowałam się, że jesteście głównie z branży): gdybyscie budowali dom dla siebie, którego producenta okien drewnianych polecilibyście sobie, biorąc pod uwagę oczywiście, że mają być dobrej klasy i rozsądne cenowo?
))
kryteria: estetycznie wykończone, dobre drewno, dobre lakiery, dobry montaż i serwis - za dużo tego dobrego?
wiem, że nie można poznać wszystkich form produkujacych okna drewniane ale WY macie najlepsze rozeznanie w temacie
od dłuższego czasu pzryglądam się i rozmawiam z pzredstawicielami i każdy zachwala swojego a ja biedna mam juz metlik w głowie
dlatego tu jestem
wiem, że nie można poznać wszystkich form produkujacych okna drewniane ale WY macie najlepsze rozeznanie w temacie
od dłuższego czasu pzryglądam się i rozmawiam z pzredstawicielami i każdy zachwala swojego a ja biedna mam juz metlik w głowie
dlatego tu jestem
nie do końca na temat : czy jesteś gościem który ma czas za kilka lat konserwować okienka (albo kogoś zatrudnić?) i powtarzać to tak co 3 lata ? Jeśli tak to polecam dużych producentów (nie podaję nazwy - kryptoreklama) Jeśli jesteś wygodny weż PCV - zanim zaczną się psuć zdążysz wybudowaqć i zmienić miejsce zamieszkania tak z tzry razy (no chyba że docelowo do końca życia budujesz domek)
Widzisz borówa zawsze znajdzie się facet co nie przeczyta pytania i spróbuje udowodnić wyzszość Świąt Wielkiej Nocy od Świąt Bożego Narodzenia.
Ale wracając do twojego pierwszego pytania. Nikt nie zna wszystkich firm drewnianych, ale na pewno zna jaklieś lepsze i gorsze.
Szukaj firm blisko miejsca zamieszkania. Jezeli stolarka jest indywidualna, to raczej mnijszej niż wielkiej.
Zwróć uwagę na okucie, żadnych wynalazków. Z okuć do drewna Sigenia, Roto, ewentualnie Maco w pewnych wykonaniach.
Lakiery renomowane typu Gori, Sikens z odpowiednią technologią malowania.
No i na koniec pora roku w której produkowane są okna. Wydaje mi się iż jest to czynnik nie doceniany, a w naszej rzeczywistości według moich obserwacji wpływający na późniejszą trwałość okien drewnianych.
Co do konieczności malowania to nie demonizuj tego czynnika.
Okna drewniane posiadają tak wiele innych zalet iż jest to tylko jeden z wielu warunków który powinien wpływać na wybór.
Gdzie masz budowę.
Ale wracając do twojego pierwszego pytania. Nikt nie zna wszystkich firm drewnianych, ale na pewno zna jaklieś lepsze i gorsze.
Szukaj firm blisko miejsca zamieszkania. Jezeli stolarka jest indywidualna, to raczej mnijszej niż wielkiej.
Zwróć uwagę na okucie, żadnych wynalazków. Z okuć do drewna Sigenia, Roto, ewentualnie Maco w pewnych wykonaniach.
No i na koniec pora roku w której produkowane są okna. Wydaje mi się iż jest to czynnik nie doceniany, a w naszej rzeczywistości według moich obserwacji wpływający na późniejszą trwałość okien drewnianych.
Okna drewniane posiadają tak wiele innych zalet iż jest to tylko jeden z wielu warunków który powinien wpływać na wybór.
Gdzie masz budowę.
polecam producentów lokalnych produkujących okna z najlepszych "podzespołów", używających dobrego drewna i dobrych lakierów. Czyli producent lokalny nie równa się dziadek co ma piłe i frezarke samoróbkę w stodole. Podejrzewam, że wszędzie da się takich znaleść
P.S. argumenty że warto załadać PCV bo są trwałe są absurdalne.[/i]
P.S. argumenty że warto załadać PCV bo są trwałe są absurdalne.[/i]
Ostatnio zmieniony czw sty 19, 2006 11:14 am przez rumburak, łącznie zmieniany 1 raz.
polecam producentów lokalnych produkujących okna z najlepszych "podzespołów", używających dobrego drewna i dobrych lakierów. Czyli producent lokalny nie równa się dziadek co ma piłę i frezarkę samoróbkę w stodole. Podejrzewam, że wszędzie da się takich znaleźć
P.S. argumenty że warto zakładać PCV bo są trwałe są absurdalne.
http://www.superdrew.pl/ POLECAM
Gościu1 pisze:Widzisz borówa zawsze znajdzie się facet co nie przeczyta pytania i spróbuje udowodnić wyzszość Świąt Wielkiej Nocy od Świąt Bożego Narodzenia.
Gdzie masz budowę.
Gościu1: Nie muszę ukrywać, iż budowa domu ma miejsce w Krakowie. Dzięki za wskazówki. Mam nadzieję, że będę umiałą je wykorzystać.
Jeżleli zajmujesz się sprzedażą okien drewnianych to napisz jakich firm na mój adres [email protected]
Rumburak, juz zauważyłeś, że budowa ma miejsce w Krakowie. Czy znasz którąś z firm z tego terenu godną polecenia?rumburak pisze:polecam producentów lokalnych produkujących okna z najlepszych "podzespołów", używających dobrego drewna i dobrych lakierów. Czyli producent lokalny nie równa się dziadek co ma piłę i frezarkę samoróbkę w stodole. Podejrzewam, że wszędzie da się takich znaleźć
Pozdrawiam
Witam Saperos? Dlaczego akurat superdrew[/b]?Saperos pisze:http://www.superdrew.pl/ POLECAM
Moim zdaniem bardzo ciężko jest połączyć dobrą klasę okien drewnianych i rozsądną cenę, oczywiście dla każdego rozsądna cena będzie oznaczała inny zakres finansowy. Jeżeli śliczny domek zlokalizowany jest w Krakowie to ja polecam Ci firmę GEORGE z Marcinkowic k/ Nowego Sącza jakość oferowanych przez tą firmę okien jest najwyższa, a cena cóż sprawdź sama.
www.george-okna.pl
www.george-okna.pl
Kazek
" AND 4" - odpowiedź na twoje pytanie, może się zdziwisz.
Nie sprzedaję zadnych okien, ale wydaje mi się iż trochę się na nich znam.
Pracowałem z kilkoma producentami, dla kilku producentów, i u kilku producentów. I plastikowych i drewnianych.
Teraz jestem w produkcie można powiedzieć okiennym, ale takim o sprzedaży którego niektórzy mogą tylko marzyć.
Co do ciebie "borówa" pewnie się niedługo odezwę.
Pozdrowienia dla wszystkich okniarzy i plastikowców i drewniarzy.
Nie sprzedaję zadnych okien, ale wydaje mi się iż trochę się na nich znam.
Pracowałem z kilkoma producentami, dla kilku producentów, i u kilku producentów. I plastikowych i drewnianych.
Teraz jestem w produkcie można powiedzieć okiennym, ale takim o sprzedaży którego niektórzy mogą tylko marzyć.
Co do ciebie "borówa" pewnie się niedługo odezwę.
Pozdrowienia dla wszystkich okniarzy i plastikowców i drewniarzy.
Re: okna do ślicznego domku
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2006 9:00 pm przez przem1978, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam forumowiczów.
Dlaczego polecacie koledzy koniecznie firmę lokalną? Ja handluję w woj. mazowieckim więc czuję się bezstronny.
Polecam firmę MS ze Słupska. Firma ta sprzedaje do wielu krajów UE a nawet do USA i nie słyszałem by kiedykolwiek miała problemy z zapewnieniem dostawy czy serwisu. Do mnie też nie mają blisko, a nie mam z nimi żadnych problemów. Dlatego uważam argument o lokalnych producentach za bezpodstawny. Wręcz przeciwnie. Przeczytałem powyżej:
Odwiedź najbliższego dealera ( www.ms.pl ) bo to nic nie kosztuje a zapewniam że warto.
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru (nawet jeśli nie MS
)
Dlaczego polecacie koledzy koniecznie firmę lokalną? Ja handluję w woj. mazowieckim więc czuję się bezstronny.
Polecam firmę MS ze Słupska. Firma ta sprzedaje do wielu krajów UE a nawet do USA i nie słyszałem by kiedykolwiek miała problemy z zapewnieniem dostawy czy serwisu. Do mnie też nie mają blisko, a nie mam z nimi żadnych problemów. Dlatego uważam argument o lokalnych producentach za bezpodstawny. Wręcz przeciwnie. Przeczytałem powyżej:
Firma MS jako duży (czyt. bogaty) producent posiada halę produkcyjną w której wilgotność jest monitorowana i regulowana komputerowo, więc w nosie mają co się dzieje na dworze.No i na koniec pora roku w której produkowane są okna. Wydaje mi się iż jest to czynnik nie doceniany, a w naszej rzeczywistości według moich obserwacji wpływający na późniejszą trwałość okien drewnianych.
Odwiedź najbliższego dealera ( www.ms.pl ) bo to nic nie kosztuje a zapewniam że warto.
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru (nawet jeśli nie MS
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

PREZES80
jest jeden argument o ktorym zapomniales
Producent lokalny swoje podatki zostawia w Twoim regionie. Taki maly patriotyzm lokalny
A swrod lokalnych wytworcow naprawde zdarzaja sie perelki. Jest wiele malych firm bijacych na glowe dbaloscia o szczegoly wykonczenia molochy.
Nie nalezy generalizowac ze im wieksze tym lepsze a im mniejsze tym dokladniejsze
Mowimy oczywiscie o stolarce
jest jeden argument o ktorym zapomniales
Producent lokalny swoje podatki zostawia w Twoim regionie. Taki maly patriotyzm lokalny
A swrod lokalnych wytworcow naprawde zdarzaja sie perelki. Jest wiele malych firm bijacych na glowe dbaloscia o szczegoly wykonczenia molochy.
Nie nalezy generalizowac ze im wieksze tym lepsze a im mniejsze tym dokladniejsze
Mowimy oczywiscie o stolarce
hmmm.....od 10 lat w branzy