Chiński system decco -pytanie
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Chiński system decco -pytanie
Czy ktos nim handluje?co o nim mozna powiedzieć?
CHIŃSKI SYSTEM?
-
kasia.decco
- Czytelnik

- Kontakt:
-
zygfryd113
- Czytelnik

Przestańmy sie wypowiadac na temat tego profilu bo nie ma to sensu, jedno jest pewne zanim coś sie sprawdzi musi minąc troche czasu ja wole nie ryzykować wole sprawdzony produkt .Jeśli chodzi o DECCO to żadna rewelacja i mysle że przyzna mi racje wiekszość forumowiczów którzy są na forum od dłuższego czasu a nie rejestruja sie jak grzyby po deszczu z powodu powstania CHINSKO-POLSKIEGO produktu .
Z tego co ja dostałem to cene powinno mnożyć się prze 3.2 - taki współczynnik (podobny cennik stosuje Majewski, ni to w Euro ni to w złotych), czyli 130 * 3,2 to 416, ale o34 mają za ok.350zł
mówimy o 4 komorówce, bo jest jeszcze 5 i 6.
Kto widział aprobatę ?? he, oczywiście, że jest ale w klasie B, czyli ścianki przegród w komorach pozaklasowe lub D.
A teraz najlepsze - magazyn. Jest w niemczech. I na tę chwilę nie jest w stanie obsłużyć dużych producentów. Ekookna ponoć chciały ale Decco dał ceny zaporowe na odczepnego bo na tę chwilę obsługuje małe firmy 1000 okien miesięcznie max, bo dobrze wie, że w sezonie logistycznie się zkicha.
mówimy o 4 komorówce, bo jest jeszcze 5 i 6.
Kto widział aprobatę ?? he, oczywiście, że jest ale w klasie B, czyli ścianki przegród w komorach pozaklasowe lub D.
A teraz najlepsze - magazyn. Jest w niemczech. I na tę chwilę nie jest w stanie obsłużyć dużych producentów. Ekookna ponoć chciały ale Decco dał ceny zaporowe na odczepnego bo na tę chwilę obsługuje małe firmy 1000 okien miesięcznie max, bo dobrze wie, że w sezonie logistycznie się zkicha.
Hej barth, czy jak Ci tam
Przestań s.... ogniem bo aż nie miło się robi czytając te bzdury "magazyn w niemczech" zupełnie Cię pogiełło. Powiem tak CO TY WIESZ O DECCO TY STARA d.... JESTEŚ, a co do EKO-OKNA to słyszałem,że chcieli kupić ten profil za góra 3,15 a najlepiej za 3,00, sądzę, że ten kto da im taką cenę to, sam ukręci sobie bata na szji i będzie to, oznaczało przyzwolenie na odstrzał innych swoich mniejszych firm, na tym terenie. Ten kto da tej firmie podobną to albo pazera lub desperado. NIE OBRAŹ SIĘ BARTH ZA WSTĘP GDYBYŚMY SIĘ SPOTKALI OSOBIŚCIE TO POWIĘDZIAŁ BYM TO SAMO UJMUJĄC TO W ŻART.
Co do reszyt to co słyszałem i fakt.
Pozdrawiam,
Co do reszyt to co słyszałem i fakt.
Pozdrawiam,
z systemem Decco spotałem się z kwietniu 2005r. Także myślę że bardzo wczeście. A chdzi mi o art. 6052 łącznik kątowy 90 st, art. 6054 łącznik rurowy cześć środkowa i kilka profili wzmacniających. Chodzi mi o to że sa to to profile jednokomorowe. W naszych warunkach klienci będą mieli z nimi problemy. Mam nadziej że wiesz o czym pisze. Pozdrawiam cie mario7. Jak chcesz się jeszcze czegoś konkretnego dowiedziec to napisz. Jak będę w stanie ci pomóc to nie ma sprawy.
A co do magazynów to jeden jest na statku kursującym Europa -Chiny, a drugi w warszawie.
Nie daj b.g nałapią rynku to ci co z nimi bedę będa zmykali do Aluplasta tu przynajmniej można pojchac do Poznania i wyżebrać profil w sezonie.
A co do magazynów to jeden jest na statku kursującym Europa -Chiny, a drugi w warszawie.
Nie daj b.g nałapią rynku to ci co z nimi bedę będa zmykali do Aluplasta tu przynajmniej można pojchac do Poznania i wyżebrać profil w sezonie.
mario7 pisze:Do Znawy:
Czy widzialeś kiedykolwiek lącznik kąta zpcv. obawiam się,że nigdy.
Prawdopodobnie nie bylo Ci dane widzieć nawet przekriju decco sądząc po Twoich wypowiedziach na tym forum.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Pchelku odmawiałeś Decco aprobaty, a teraz się dziwisz ich rozwiązaniom technologicznym.
Może czas przyznać się że nie jesteś z ITB, ale jesteś branżowcem.
Decco jest jakie jest, jeśli rynek bedzie chciał to będą istnieć przemarzać potaniać .....iiiiiii ....itd.
A jeśli rynek zadecyduje inaczej to stracą duuużooo forsy.
Może czas przyznać się że nie jesteś z ITB, ale jesteś branżowcem.
Decco jest jakie jest, jeśli rynek bedzie chciał to będą istnieć przemarzać potaniać .....iiiiiii ....itd.
A jeśli rynek zadecyduje inaczej to stracą duuużooo forsy.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Darek 13 - dzieki za wsparcie. Ja ze swojej strony wiem że najrozmaitsze systemy wchodzące do Polski padaly potem jak muchy - a to z powodu slabych rozwiazan, a to z powodu marnego marketingu bo nie wystarczy tylko profil sprzedac - to i ja bym potrafil - trzeba zapewnic technologiczny nadzor - tak jak to robia inni systemodawcy. Slynny profil smieciowy chcial opanowac polowe Polski i co nie ma go - a ile szkod narobil polskim producentom i odbiorcom. Byly inne systemy o ktorych sladu nie ma - nie tylko z PVC. Trzeba tylko czasu - swiadomosc producentow i odbiorcow rosnie stale - dzieki np. takim "nawiedzonym" internautom jak my co maja czas i chec niesc ten "kaganek oswiaty'
Co do tych slabych rozwiazan jednokomorowych profili to mozna to zawsze zmienic - jak producent zechce - a raczej zostanie zmuszony przez nieustajace reklamacje. A taka jedna reklamacja to czsami i 500 okien. takie cos kladzie kazda firme.
Moge Ci tez powiedziec ze jest teraz powolny trend w druga strone - do Polski wchodza - z tloczeniem w Polsce - coraz lepsze systemy - bo juz chyba po prostu polski przemysl okien odbil sie od dna. Za duzo bylo chyba reklamacji. Pozdrawiam
Co do tych slabych rozwiazan jednokomorowych profili to mozna to zawsze zmienic - jak producent zechce - a raczej zostanie zmuszony przez nieustajace reklamacje. A taka jedna reklamacja to czsami i 500 okien. takie cos kladzie kazda firme.
Moge Ci tez powiedziec ze jest teraz powolny trend w druga strone - do Polski wchodza - z tloczeniem w Polsce - coraz lepsze systemy - bo juz chyba po prostu polski przemysl okien odbil sie od dna. Za duzo bylo chyba reklamacji. Pozdrawiam
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Postaraj sie wypowiadac w swoim imieniu ....w zasadzie nie lubie wypowiedzi na forum ale w Twoim przypadku robie wyjątek.Saperos pisze:Przestańmy sie wypowiadac na temat tego profilu bo nie ma to sensu, jedno jest pewne zanim coś sie sprawdzi musi minąc troche czasu ja wole nie ryzykować wole sprawdzony produkt .Jeśli chodzi o DECCO to żadna rewelacja i mysle że przyzna mi racje wiekszość forumowiczów którzy są na forum od dłuższego czasu a nie rejestruja sie jak grzyby po deszczu z powodu powstania CHINSKO-POLSKIEGO produktu .
-
Pan Starszy
- Czytelnik

Poczekajcie, bo podobnież niedługo rusza naprawdę chiński profil (zaprojektowany przez Niemców dla Niemców poczym odpatrzony przez chińczyków toćka w toćkę) tłoczony w Chinach. Ceny jeszcze dużo niższe od Decco. Oj będzie się działo. Ciekawe ilu z pracowników dotychczasowych dostawców profili znajdzie zatrudnienie u Chińczyków?
jeśli konkurencja zachowa się pzryzwoicie i o 34 będzie kosztowało 550 netto (a nie będzie liczona marza od cen zakupu np 20%) to śpie spokojnie
Na szczęście okna postrzegane są jako produkt (jeszcze) luksusowy,kupowany na całe zycie + 1 dzień wiec nie tylko cena , ale i zaufanie,marka,opinia o firmie decyduje o kupowaniu w tej a nie innej firmie.
Na szczęście okna postrzegane są jako produkt (jeszcze) luksusowy,kupowany na całe zycie + 1 dzień wiec nie tylko cena , ale i zaufanie,marka,opinia o firmie decyduje o kupowaniu w tej a nie innej firmie.