PęKNIęCIE SZKłA JEST ZATEM SPOWODOWANE WYLACZNIE ZEWNETRZNYMI, MECHANICZNYMI LUB TERMICZNYMI WPłYWAMI !!!
Powyższe nie jest wadą i nie podlega reklamacji
Narra[/quote]
NIC SIE NIE DZIEJE SAMOISTNIE - zawsze jest jakaś przyczynapchelek pisze:czy szyba moze samoistnie peknac wzdluz granicy cienia - na pograniczu intensywnego nagrzania slonecznego i cienia np. domu lub drzewa
PCV to nie przechłodzony płyn i nie ciało krucheBira pisze:Co to za badziewie sprzedajecie/produkujecie. Równie dobrze można sobie powiedzieć, że pękł profil na zgrzewie bo za często klient otwierał okno i to w zimie/latem (odpowiednie skreślić). Buble wam wciskają i jeszcze nie dają gwarancji. Trzeba tak szybę wyprodukować żeby takich sytuacji nie było. W końcu to element zewnętrzny budynku i producent musi się liczyć z tym że będzie ona poddana skrajnym warunkom atmosferycznym. Jak nie umie to niech się zwija i d...y nie zawraca. Trzeba tępić partaczy.
DziękiDAREK 13 pisze:Jestem farciarzem któremu szyba na razie nie pękła od mrozu, ale slyszałem o takich przypadkach i weim że firmy to wymieniają.
Jeśli miałbym umiejętność wytłmaczenia przyczyn pęknięcia klientowi to miałbym szansę w przyszłości uniknąć niespodziewanych kosztów. A wtym co KNMTG napisał jest logika=pomoc dla mnie.