LÓD NA DOLNYCH BRZEGACH OKNA
LÓD NA DOLNYCH BRZEGACH OKNA
W LIPCU UB. ROKU KUPILEM DREWNIANE OKNA Z SZYBAMI ZESPOLONYMI KLIMAPLUS N1,1 W STYCZNIU TEGO ROKU PRZY TEM. ZEW. - 20 , - 25 O C W MIESZKANIU GDZIE TEM JEST STALA 21 , 22 C POKAZA; SIE LÓD OD STRONY MIESZKANIA W DOLNYCH RAMACH OKIEN W CALEJ DLUGOSCI OKNA SA USZCZELNIONE SYLIKONEM CO SADZICIE O TYM CZY JEST TO NORMALNE??? PROSZE O ODPOWIEDZI
-
bruce willis
- Czytelnik

Nie zgadzam się że monter zawinił.
Najpierw trzeba to zobaczyć a potem rozsądzać.
Mam okna z godłem "TP", z szybą 2,8. Zamontowano je u mnie ok 8 lat temu. Pierwszy raz tej zimy miałem lód na szybie. Nawet zdjęcia zrobiłem.
Każdy produkt ma określone parametry i pracuje, funkcjonuje prawidłowo w określonych warunkach. Tej zimy mrozy były długie i wyjątkowo silne.
Pytanie do Panów forujących neomylne opinie o wadliwym montażu:
A wasze samochody zapalały i jeździły bez problemów.
Bo jednemu redaktorowi co ma auto renomowanej marki i tankuje w renomowanych stacjach paliwo zamarzło, po czym w ogólnopolskiej audycji słuchacze zgłaszali dużo podobnych przypadków.
Panowie to powinien być sygnał do oferowania jeszcze cieplejszych, nieprzemarzających okien za adekwatna cenę = okazja do zarobku.
Najpierw trzeba to zobaczyć a potem rozsądzać.
Mam okna z godłem "TP", z szybą 2,8. Zamontowano je u mnie ok 8 lat temu. Pierwszy raz tej zimy miałem lód na szybie. Nawet zdjęcia zrobiłem.
Każdy produkt ma określone parametry i pracuje, funkcjonuje prawidłowo w określonych warunkach. Tej zimy mrozy były długie i wyjątkowo silne.
Pytanie do Panów forujących neomylne opinie o wadliwym montażu:
A wasze samochody zapalały i jeździły bez problemów.
Bo jednemu redaktorowi co ma auto renomowanej marki i tankuje w renomowanych stacjach paliwo zamarzło, po czym w ogólnopolskiej audycji słuchacze zgłaszali dużo podobnych przypadków.
Panowie to powinien być sygnał do oferowania jeszcze cieplejszych, nieprzemarzających okien za adekwatna cenę = okazja do zarobku.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
-
bruce willis
- Czytelnik

sprostowanie dla Darka numer uno chyba
a nie 13
piszesz że na szybie i ja się z tym zgadzam ma prawo być lód na szybie przy takiej temperaturze i przy takim współczynniku szyby , ale kolego jak się wczytasz w wiądące pytanie WINNERA to on kupił DREWNIANE OKNA !!!! a jak wiemy jest to zdecydowanie cieplejszy materiał od pcv ( klejonka trójwarstwowa itd ) i jak on pisze w DOLNYCH RAMACH OKIEN.
Tak więc domniemywam, iż dolna cześć ościeżnicy wraz parapetami przy styku z murem zostały niepoprawnie lub niedokładnie uszczelnione i stąd te przymarzanie. Woda podciekła przyszedł dziadek mróz i przymroził.
A więc szczęśliwa 13 : czytaj,analizuj i pisz
a propos paliwa ,to sami wiemy ile ma oktanów może 90 max.
piszesz że na szybie i ja się z tym zgadzam ma prawo być lód na szybie przy takiej temperaturze i przy takim współczynniku szyby , ale kolego jak się wczytasz w wiądące pytanie WINNERA to on kupił DREWNIANE OKNA !!!! a jak wiemy jest to zdecydowanie cieplejszy materiał od pcv ( klejonka trójwarstwowa itd ) i jak on pisze w DOLNYCH RAMACH OKIEN.
Tak więc domniemywam, iż dolna cześć ościeżnicy wraz parapetami przy styku z murem zostały niepoprawnie lub niedokładnie uszczelnione i stąd te przymarzanie. Woda podciekła przyszedł dziadek mróz i przymroził.
A więc szczęśliwa 13 : czytaj,analizuj i pisz
a propos paliwa ,to sami wiemy ile ma oktanów może 90 max.