Doświadczenia z AVATNGARDE
Doświadczenia z AVATNGARDE
Witam, zwracam się do osób sprzedających i montujących AVANTGARDE, potrzebuje opini na temat nowego produktu Dobroplastu, czy ktoś może coś napisać jakie jest jedo zdanie, czy jest dużo reklamacji.
Proszę o opinie osoby które faktycznie maja doczynienia z tymi oknami.
Ronald
Proszę o opinie osoby które faktycznie maja doczynienia z tymi oknami.
Ronald
Avantgarde to superowy system aluminiowo-pvc firmy Kommerling. Ja bym podał Dobroplast do sądu za wykorzystanie nazwy, oraz że tak kaszaniasty swój produkt zerżnęli z Eurofutura Kommerling'a (na początku Kaczyński chciał produkować na Kommerling'u-ale dla niego to stanowczo za drogi system- i bardzo dobrze się stało bo rozpieprzyłby najlepszą markę w Europie wśród profili swoją niekompetencją)
jeżeli chodzi o załątwienie reklamacji to nie potrafią dorobić skrzydła nawet jak podasz im gotowy wymiar. można u nich osiwieć przy uporczywych reklamacjach mimo, że serwisanci czasami się starają. no i w sezonie zdarza się, że w poniedziałek zadzwonią że jedzie transport i okna dostajesz za tydzień. super
Ja mogę sie wypowiedzieć jako klient, nie jako dealer czy montażysta. Byłem przez chwile w rozterce czy w ogóle sie wypowiadać jako red. oknonetowy ale mój głos też cos może pokazać.
Nie będę się rozwodził na temat jakości obsługi i montażu ( była wysoka) bo można się spodziewać, że firma na potrzeby oknonetu postarała specjalnie( przy okazji pozdrowienia dla miłej ekipy). Natomiast bardziej mnie interesował produkt. I tu miła niespodzianka. W mojej subiektywnej ocenie profil prezentuje sie na prawdę dobrze. Najbardziej spodobał mi sie przekrój ( kształt) 5 komorowego profilu. Jest to cos na kształt soft line ale bez przesady, z ładną listwą przyszybową. Ogólnie duże skrzydła bardzo sztywne i budzące zaufanie. Jak dla mnie to zwojują tym systemem kawałek rynku. A propos rynku to kończę niedługo artykuł-panel, wypowiedzi znanych postaci z branży ( z pośród systemodawców i producentów) na temat tłoczni Dobroplastu i ewentualnych efektów dla rynku własnie. Bardzo ciekawe wypowiedzi...
pozdrawiam
Andrzej Kubicki
Nie będę się rozwodził na temat jakości obsługi i montażu ( była wysoka) bo można się spodziewać, że firma na potrzeby oknonetu postarała specjalnie( przy okazji pozdrowienia dla miłej ekipy). Natomiast bardziej mnie interesował produkt. I tu miła niespodzianka. W mojej subiektywnej ocenie profil prezentuje sie na prawdę dobrze. Najbardziej spodobał mi sie przekrój ( kształt) 5 komorowego profilu. Jest to cos na kształt soft line ale bez przesady, z ładną listwą przyszybową. Ogólnie duże skrzydła bardzo sztywne i budzące zaufanie. Jak dla mnie to zwojują tym systemem kawałek rynku. A propos rynku to kończę niedługo artykuł-panel, wypowiedzi znanych postaci z branży ( z pośród systemodawców i producentów) na temat tłoczni Dobroplastu i ewentualnych efektów dla rynku własnie. Bardzo ciekawe wypowiedzi...
pozdrawiam
Andrzej Kubicki
UWAGA!
Ponieważ po moim poście (wcześniej na pewno również inwigilowali nicki) Panowie z Dobroplasta zainteresowali się moim IP i znaleźli adres (sami lub z czyjąś pomocą) z którego został wysłany post.
Chcę jednak podkreślić, że forum jest anonimowe i nie interesuje mnie to, że Panowie z Dobroplasta próbujecie lokalizować IP. Jest wolność wypowiedzi a Wasze działania świadczą o tym, że się czegoś obawiacie szpiegując.
Dodam, że znam dobrze jakość Dobroplastu i mam wielu znajomych i kolegów, którzy tam pracowali i kiedy przejrzeli na oczy nie chcą znać tejże firmy.
Pozdrowienia dla inwigilatorów z Dobroplastu.
PS: Wasze zachowanie jest co najmniej śmieszne.
Ponieważ po moim poście (wcześniej na pewno również inwigilowali nicki) Panowie z Dobroplasta zainteresowali się moim IP i znaleźli adres (sami lub z czyjąś pomocą) z którego został wysłany post.
Chcę jednak podkreślić, że forum jest anonimowe i nie interesuje mnie to, że Panowie z Dobroplasta próbujecie lokalizować IP. Jest wolność wypowiedzi a Wasze działania świadczą o tym, że się czegoś obawiacie szpiegując.
Dodam, że znam dobrze jakość Dobroplastu i mam wielu znajomych i kolegów, którzy tam pracowali i kiedy przejrzeli na oczy nie chcą znać tejże firmy.
Pozdrowienia dla inwigilatorów z Dobroplastu.
PS: Wasze zachowanie jest co najmniej śmieszne.
-
bruce willis
- Czytelnik

tylko jeden "argument" - cena ( oczywiście jak można to nazwać argumentem )
przy narzucie 5-7 zł na oknie nie ma mowy o reklamacji
CENA JEST NAJŁATWIEJSZYM I NAJPROSTSZYM ARGUMENTEM HANDLOWCA/PRODUCENTA , resztę dopowiedzcie sobie sami drodzy Państwo.
A czy profil "ładny " ? Względne pojęcie.
pozdrawiam
przy narzucie 5-7 zł na oknie nie ma mowy o reklamacji
CENA JEST NAJŁATWIEJSZYM I NAJPROSTSZYM ARGUMENTEM HANDLOWCA/PRODUCENTA , resztę dopowiedzcie sobie sami drodzy Państwo.
A czy profil "ładny " ? Względne pojęcie.
pozdrawiam
-
dragard1951
- Małomówny

-
dragard1951
- Małomówny

http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=6078&start
Nie wiem dlaczego tak wszyscy zajmują się tym Dobroplastemniech sobie tam działają w tej swojej wsi. Każdy producent i partner handlowy o tym mówi a po co tylko wszyscy za darmo reklamujecie. Wiadomo, że każde psioczenie na konkurencję ma skutek odwrotny i nikt mi nie powie, że to jest dobre! I tak w dalszym ciągu jest dużo szaleńców, którzy dziś z nami współpracują a tam zamówienia wysyłają. Także dajcie spokój a te Forum wreszcie odpocznie od Waszych postów. Pozdrawiam prawdziwych ułanów okiennych dla których liczy się jakość i termin, a nie bubel bez obsługi i wszystkiego dookoła.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
JA JA - ABSOLUTNIE nie zgadzam się z Tobą. O jakiej anonimowości mówisz?? To że nie podpisujesz sie imieniem i nazwiskiem? To nie zwalnia z ODPOWIEDZIALNOŚCI za słowa. Nie zachowuj sie jak dziecko, bądz powazny i przedstawiaj tylko fakty, a zapewniam Cie ze nie bedziesz sie musial obawiac ani szperaczy IP ani osobistej wizyty prawnika, np. z Dobroplastu.Ponieważ po moim poście (wcześniej na pewno również inwigilowali nicki) Panowie z Dobroplasta zainteresowali się moim IP i znaleźli adres (sami lub z czyjąś pomocą) z którego został wysłany post.
Nie sprzedaje tego produktu, nie dopuszczam do siebie takiej mysli, nie wzbudzaja mojej sympatii, ale o Avangardzie wielu moich szacownych znajomych wypowiada sie pozytywnie.
-
Artur Nizio
- Czytelnik

A ja ostatnio spotkałem człowieka który zamówił na początku kwietnia okna w Dobroplascie i jakieś 2 tygodnie temu otrzymał je w końcu. 
No ale przedstawiciel (p. Tomasz) biega i krzyczy że dostawa w tydzień.
Zbrzydły mi już te artykuły na ten temat bo zamawiałem tam okna i wiem czym to grozi.
PS Nikt nie musi mnie namierzac, imie i nazwisko jest moim nickiem a telefon moge podac każdej zainteresowanej oknami osobie.
No ale przedstawiciel (p. Tomasz) biega i krzyczy że dostawa w tydzień.
Zbrzydły mi już te artykuły na ten temat bo zamawiałem tam okna i wiem czym to grozi.
PS Nikt nie musi mnie namierzac, imie i nazwisko jest moim nickiem a telefon moge podac każdej zainteresowanej oknami osobie.