Doświadczenia z AVATNGARDE

ronald
Małomówny
Małomówny

Doświadczenia z AVATNGARDE

Post autor: ronald »

Witam, zwracam się do osób sprzedających i montujących AVANTGARDE, potrzebuje opini na temat nowego produktu Dobroplastu, czy ktoś może coś napisać jakie jest jedo zdanie, czy jest dużo reklamacji.
Proszę o opinie osoby które faktycznie maja doczynienia z tymi oknami.

Ronald

oknoAD

ja ja
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ja ja »

Avantgarde to superowy system aluminiowo-pvc firmy Kommerling. Ja bym podał Dobroplast do sądu za wykorzystanie nazwy, oraz że tak kaszaniasty swój produkt zerżnęli z Eurofutura Kommerling'a (na początku Kaczyński chciał produkować na Kommerling'u-ale dla niego to stanowczo za drogi system- i bardzo dobrze się stało bo rozpieprzyłby najlepszą markę w Europie wśród profili swoją niekompetencją)
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

jeżeli chodzi o załątwienie reklamacji to nie potrafią dorobić skrzydła nawet jak podasz im gotowy wymiar. można u nich osiwieć przy uporczywych reklamacjach mimo, że serwisanci czasami się starają. no i w sezonie zdarza się, że w poniedziałek zadzwonią że jedzie transport i okna dostajesz za tydzień. super
Ironista
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Ironista »

reklame uśmiechnietej rodzinki też zgapili - z Deceunincka
andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

Ja mogę sie wypowiedzieć jako klient, nie jako dealer czy montażysta. Byłem przez chwile w rozterce czy w ogóle sie wypowiadać jako red. oknonetowy ale mój głos też cos może pokazać.
Nie będę się rozwodził na temat jakości obsługi i montażu ( była wysoka) bo można się spodziewać, że firma na potrzeby oknonetu postarała specjalnie( przy okazji pozdrowienia dla miłej ekipy). Natomiast bardziej mnie interesował produkt. I tu miła niespodzianka. W mojej subiektywnej ocenie profil prezentuje sie na prawdę dobrze. Najbardziej spodobał mi sie przekrój ( kształt) 5 komorowego profilu. Jest to cos na kształt soft line ale bez przesady, z ładną listwą przyszybową. Ogólnie duże skrzydła bardzo sztywne i budzące zaufanie. Jak dla mnie to zwojują tym systemem kawałek rynku. A propos rynku to kończę niedługo artykuł-panel, wypowiedzi znanych postaci z branży ( z pośród systemodawców i producentów) na temat tłoczni Dobroplastu i ewentualnych efektów dla rynku własnie. Bardzo ciekawe wypowiedzi...
pozdrawiam
Andrzej Kubicki
ja ja
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ja ja »

UWAGA!

Ponieważ po moim poście (wcześniej na pewno również inwigilowali nicki) Panowie z Dobroplasta zainteresowali się moim IP i znaleźli adres (sami lub z czyjąś pomocą) z którego został wysłany post.

Chcę jednak podkreślić, że forum jest anonimowe i nie interesuje mnie to, że Panowie z Dobroplasta próbujecie lokalizować IP. Jest wolność wypowiedzi a Wasze działania świadczą o tym, że się czegoś obawiacie szpiegując.

Dodam, że znam dobrze jakość Dobroplastu i mam wielu znajomych i kolegów, którzy tam pracowali i kiedy przejrzeli na oczy nie chcą znać tejże firmy.

Pozdrowienia dla inwigilatorów z Dobroplastu.

PS: Wasze zachowanie jest co najmniej śmieszne.

Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Dzięki ja. ja. Utwierdzasz mnie w przekonaniu że dobrze robię ,
choć słyszałem że kogoś zamienił krakowski OKNOPLAST na Dobroplast.
ronald
Małomówny
Małomówny

Post autor: ronald »

[quote="Tanatos"]

... nawet małapa potrafi powiedzieć dam taniej ale przekonać zaletami oferowanego produktu już nie...

Nie dlatego pytam o ten "produkt", aby ceny obniżać w detalu, tylko interesuje mnie marża na poziomie 80-100%.
Ceny detaliczne mam z 2003r mimo że coraz taniej kupuję :lol: :wink: .

ronald
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Inwigilacja?
Tendencyjne artykóły.

Czyżby Pan prezes JK miał rację.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
bruce willis
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: bruce willis »

tylko jeden "argument" - cena ( oczywiście jak można to nazwać argumentem )
przy narzucie 5-7 zł na oknie nie ma mowy o reklamacji

CENA JEST NAJŁATWIEJSZYM I NAJPROSTSZYM ARGUMENTEM HANDLOWCA/PRODUCENTA , resztę dopowiedzcie sobie sami drodzy Państwo.

A czy profil "ładny " ? Względne pojęcie.
pozdrawiam
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

DOBROPLAST to bardzo pożyteczna firma szczególnie przydatna
w negocjacjach cenowych z innymi producentami okien
działa jak broń niekonwecjonalna sieje strach i skłania do ustępstw
lecz nikt rozsądny jej nie używa .

pozdrawiam MAGGREGOR
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

maggregor od dzisiaj wpisuję Cię na listę twórców złotych myśli
Jak będziesz w okolicach Legnicy masz u mnie browara
JK
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: JK »

DAREK 13 pisze:Inwigilacja?
Tendencyjne artykuły.

Czyżby Pan prezes JK miał rację.
Witam Pana Darka,

mam wielką nadzieję, że tym JK nie miałeś na myśli mojej osoby. Jeśli tak, to będę zmuszony zmienić nicka 8) :lol:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

nie zgadzam się tak do końca z komarko 1 i maggregorem. jeżeli ktoś handlował z dobrolastem doskonale wie co to jest. i coraz więcej przedstawicieli stawia swoją ofertę jak dokłądne przeciwieństwo tej firmy. tak więc działa to w dwie strone. cena to jedno ale...
dragard1951
Małomówny
Małomówny

Post autor: dragard1951 »

A propos rynku to kończę niedługo artykuł-panel, wypowiedzi znanych postaci z branży ( z pośród systemodawców i producentów) na temat tłoczni Dobroplastu i ewentualnych efektów dla rynku własnie. Bardzo ciekawe wypowiedzi...
pozdrawiam
Andrzej Kubicki
Już skończone?

Pozdrawiam
andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

dragard1951
Małomówny
Małomówny

Post autor: dragard1951 »

Widocznie przeoczyłem. Dziękuję.

Pozdrawiam
mart2
Czytelnik
Czytelnik

http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=6078&start

Post autor: mart2 »

Nie wiem dlaczego tak wszyscy zajmują się tym Dobroplastemniech sobie tam działają w tej swojej wsi. Każdy producent i partner handlowy o tym mówi a po co tylko wszyscy za darmo reklamujecie. Wiadomo, że każde psioczenie na konkurencję ma skutek odwrotny i nikt mi nie powie, że to jest dobre! I tak w dalszym ciągu jest dużo szaleńców, którzy dziś z nami współpracują a tam zamówienia wysyłają. Także dajcie spokój a te Forum wreszcie odpocznie od Waszych postów. Pozdrawiam prawdziwych ułanów okiennych dla których liczy się jakość i termin, a nie bubel bez obsługi i wszystkiego dookoła.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Ponieważ po moim poście (wcześniej na pewno również inwigilowali nicki) Panowie z Dobroplasta zainteresowali się moim IP i znaleźli adres (sami lub z czyjąś pomocą) z którego został wysłany post.

Chcę jednak podkreślić, że forum jest anonimowe i nie interesuje mnie to, że Panowie z Dobroplasta próbujecie lokalizować IP. Jest wolność wypowiedzi a Wasze działania świadczą o tym, że się czegoś obawiacie szpiegując.
JA JA - ABSOLUTNIE nie zgadzam się z Tobą. O jakiej anonimowości mówisz?? To że nie podpisujesz sie imieniem i nazwiskiem? To nie zwalnia z ODPOWIEDZIALNOŚCI za słowa. Nie zachowuj sie jak dziecko, bądz powazny i przedstawiaj tylko fakty, a zapewniam Cie ze nie bedziesz sie musial obawiac ani szperaczy IP ani osobistej wizyty prawnika, np. z Dobroplastu.
Nie sprzedaje tego produktu, nie dopuszczam do siebie takiej mysli, nie wzbudzaja mojej sympatii, ale o Avangardzie wielu moich szacownych znajomych wypowiada sie pozytywnie.
Aga
Czytelnik
Czytelnik

:)

Post autor: Aga »

Avangarda to takie młode dziecko i nikt nie wie co z tego wyrośnie!!!

Może będzię super , a może całkiem do niczego. Na dzień dzisiejszy nikt tego nie wie!

Poczekamy 5, 10 lat wtedy pogdamy??!!
Artur Nizio
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Artur Nizio »

A ja ostatnio spotkałem człowieka który zamówił na początku kwietnia okna w Dobroplascie i jakieś 2 tygodnie temu otrzymał je w końcu. :D
No ale przedstawiciel (p. Tomasz) biega i krzyczy że dostawa w tydzień. :lol:
Zbrzydły mi już te artykuły na ten temat bo zamawiałem tam okna i wiem czym to grozi.
PS Nikt nie musi mnie namierzac, imie i nazwisko jest moim nickiem a telefon moge podac każdej zainteresowanej oknami osobie.
ODPOWIEDZ