Witam Panowie i dzięki za cenne uwagi i nie pisze tego zeby sie podlizać bo temat jest i ważny i na tapecie u nas w redakcji.
Zacznę może od bezstronności i autorytetu. Hm... to bardzo łechcące i pociagajace być autorytetem ale... po pierwsze nim sie nie czuję i nie chcę się czuć. Gorzej!, jak bym miał "zwariować" i traktować się jako autorytet trzeba by zmienić domenę oknonetu na
www.autorytetokienny.pl lub
www.jaterazjuzwiem.pl ewentualnie
www.cichobomowie.pl 
Tak serio, to trudno byc bezstronnym, czy to w ogóle jest możliwe? Jak odpowiedziec na pytanie np. lepszy Fimtec czy Rotox?. Niech lepszy wyjdzie w rynkowym praniu, w ocenie klientów. Kolejna sprawa to nauka. Uczymy się, jesteśmy branżowcami, którzy od paru lat, bywa że z duszą na ramieniu tworzymy coś całkiem nowego. Po pieciu latach, wszystkie te doswiadczenia znajda się w nowym portalu w tym roku. I słusznie poruszana przez Ciebie Darku 13 kwestia granicy miedzy materiałem od autorskim a czystą reklamą zostanie mocniej zarysowana. Choć ja jestem zwolennikem wolności mediów i etyki ustalanej oddolnie przez czytelników. Nie sadze żeby jakiś urzednik był madrzejszy od całej naszej społeczności i mógł ustalić "genialne" zasady etyczne. Wychodze z założenia, że każdy potrafi ocenić co czyta i nie popełni błedu ufania za bardzo czyjemuś autorytetowi i nie zdejmie z siebie odpowiedzialności za decyzje jakie podejmuje (np. Fimtec czy Rotox). Dzieki oknonetowi może byc łatwiej "złapać obrazek" technologii, nie zapomnieć, że jeszcze jest przecież Urban, Wegoma, Elumatec, Aluma i inni, dowiedzieć się co to jest np. serwomotorowy napęd głowic itp. I niech czytelnicy mediów decydują co czytają a czego czytac nie bedą. To nie jest idealne ale najmniej ryzykowne i najbliższe prawdzie.
pozdrawiam

red. nacz. Andrzej Kubicki