wynagrodzenia montażystów
-
dociekliwiec
- Małomówny

Ostatnio zauważam takie zatrudnianie pracowników.
1. Na staż - nie wiem dokładnie ile wynagrodzenie, ale dość małe
2. zdobywanie zawodu pod okiem mistrza - czyli też niewielkie pieniadze (słyszałem nawet, że za 240 zł miesięcznie 50-55 godzin tyg.)
3. "na próbę" na okres 3m-cy za grosze.
Po takim zatrudnieniu wykonuje się demontaż+montaż+obróbkę tynkarską po 18-20 zł za mbo.
Może i dobry sposób na wyrabianie marki
.
1. Na staż - nie wiem dokładnie ile wynagrodzenie, ale dość małe
2. zdobywanie zawodu pod okiem mistrza - czyli też niewielkie pieniadze (słyszałem nawet, że za 240 zł miesięcznie 50-55 godzin tyg.)
3. "na próbę" na okres 3m-cy za grosze.
Po takim zatrudnieniu wykonuje się demontaż+montaż+obróbkę tynkarską po 18-20 zł za mbo.
Może i dobry sposób na wyrabianie marki
P.S.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.
Chłopie 18-20 zł za mbo to jest bardzo dobra stawka dla montera. Przy takiej stawce powinien mieć swoją firmę, narzędzia, somochód i pomocnika. Cena dotyczy kompleksowej usługi z materiałem montera.
Jeśli płacisz monterowi więcej to przepłacasz HA! HA!HA!
A jeśli sam montujesz za wyższą stawkę to zazdroszczę.
A może jesteś zdania iż sprzedający okna nie musi zarabiać na sprzedawanym z nimi montażem.
Jeśli płacisz monterowi więcej to przepłacasz HA! HA!HA!
A jeśli sam montujesz za wyższą stawkę to zazdroszczę.
A może jesteś zdania iż sprzedający okna nie musi zarabiać na sprzedawanym z nimi montażem.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
-
dociekliwiec
- Małomówny

Panie DAREK 13 ale nie o to mi chodziło z tą ceną 18-20zł.
Firma bierze od Klienta po 18-20zł za mbo. Pomijam tu montaże w blokach z tzw "wielkiej płyty" bo tam rzeczywiście przy nawet takiej stawce można wyj na swoim, ale nie w domkach jednorodzinnych przy oknach skrzynkowych i robieniu całych glefów.
Firma bierze od Klienta po 18-20zł za mbo. Pomijam tu montaże w blokach z tzw "wielkiej płyty" bo tam rzeczywiście przy nawet takiej stawce można wyj na swoim, ale nie w domkach jednorodzinnych przy oknach skrzynkowych i robieniu całych glefów.
P.S.
Jeśli idzie o ceny dla klienta nie wyobrażam sobie tak niskich.
W tej chwili podpisałem umowę na inwestycję sam montaż 28 zł mbo minus 5% rabatu.
Znałem kilka małych firm, które liczyły na gotowo 25 zł mbo, ale już ich nie ma. Powód nie wystarczało na pokrycie kosztów dystrybucji.
Wg mnie minimalna cena dla klienta detalicznego to 35 zł, a za skrzynki 50 zł.
Znam firmy które biorą więcej.
W tej chwili podpisałem umowę na inwestycję sam montaż 28 zł mbo minus 5% rabatu.
Znałem kilka małych firm, które liczyły na gotowo 25 zł mbo, ale już ich nie ma. Powód nie wystarczało na pokrycie kosztów dystrybucji.
Wg mnie minimalna cena dla klienta detalicznego to 35 zł, a za skrzynki 50 zł.
Znam firmy które biorą więcej.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
W marcu na moje ogloszenie "zlece montaze okien profesjonalnej grupie" mialem kilkadziesiat telefonow. Pomijajac poocnikow glazurnika, murarza, stazyste od konkurecji trafilo do mnie kilka osob dobrze przygotowanych.
A ceny ktorych oczekiwali za prace w bylym miescie wojewodzkim o 20-25zl/mb za wymiane i 8-12 za stan surowy.
Nie szukalem "zbicia" ceny ktora place obecnie, a potrzebowalem dobrych, pewnych ludzi... ale chyba sie nie udalo..
I tak pozostaje przy starej sprawdzonej grupie ktora przyjezdza 70km.
A ceny ktorych oczekiwali za prace w bylym miescie wojewodzkim o 20-25zl/mb za wymiane i 8-12 za stan surowy.
Nie szukalem "zbicia" ceny ktora place obecnie, a potrzebowalem dobrych, pewnych ludzi... ale chyba sie nie udalo..
I tak pozostaje przy starej sprawdzonej grupie ktora przyjezdza 70km.
Życzę Panu macgregor żeby wreszcie zaczeło mu się udawać sprzedawać za godziwe pieniądze, płacić dobrze swoim ludzią i żeby jeszcze Panu po zapłaceniu podatków coś zostalo.
Zanim napisze Pan o kimś "wyzyskiwacz" niech wpierw zrobi Pan kalkulację kosztów do przychodów.
Wiem z doświadczenia że stawka 20-21 dla montera jest super, ale trzeba mu dać pracę w odpowiedniej ilości. Z mojej pazernej marży sprzedażowej płacę za utrzymanie dystrybucji, reklamę, ZUS, lokal i kilka innych.
To co pozostaje dlamnie starcza na utrzymanie rodziny na średnim poziomie.
Zanim napisze Pan o kimś "wyzyskiwacz" niech wpierw zrobi Pan kalkulację kosztów do przychodów.
Wiem z doświadczenia że stawka 20-21 dla montera jest super, ale trzeba mu dać pracę w odpowiedniej ilości. Z mojej pazernej marży sprzedażowej płacę za utrzymanie dystrybucji, reklamę, ZUS, lokal i kilka innych.
To co pozostaje dlamnie starcza na utrzymanie rodziny na średnim poziomie.
Panie DAREK 13 róznica między Pana firmą a moją polega na tym
że ja nie mam co prawda 80 % narzutu ale daję zatrudnienie dla
ponad 50 ludzi przyczym koszty stałe mam niskie obroty wysokie
pracowników stałych i doświadcznych w rezultacie pozwala mi to na
inwestycje i dobre życie .
pozdrawiam MAGGREGOR
że ja nie mam co prawda 80 % narzutu ale daję zatrudnienie dla
ponad 50 ludzi przyczym koszty stałe mam niskie obroty wysokie
pracowników stałych i doświadcznych w rezultacie pozwala mi to na
inwestycje i dobre życie .
pozdrawiam MAGGREGOR
wynagrodzenia montażystów
Panie maggregor niech pan sobie przeliczy czy byłoby Pana stać za te pana 20 zł utrzymać firmę montująca okna.Prosze sie nad tym dobrze zastanowić i sobie policzyć koszty takiej firmy.maggregor pisze:DAREK 13 ale z ciebie wyzyskiwacz 20 zł dla firmy montującej to
max ale tobie 50 zł to minimum ja też bym tak chciał i może by mi
się to udało z tym że do montażu musiałbym zatrudniać Ukraińców
a montować u Niemców .
pozdrawiam MAGGREGOR
Panie lutek w tym temacie opieram się na kilkuletnim doświadczeniu.
Z takiej stawki można żyć po królewsku pod pewnymi warunkami:
-jest się na tyle sprawnym by chlebodawca był zadowolony
-chlebodawcaz zapewni odpowiednią ilość okien do montażu
-więcej się pracuje niż kombinuje itd, pewnie pół forum z to wie a reszta się domyśla.
Z takiej stawki można żyć po królewsku pod pewnymi warunkami:
-jest się na tyle sprawnym by chlebodawca był zadowolony
-chlebodawcaz zapewni odpowiednią ilość okien do montażu
-więcej się pracuje niż kombinuje itd, pewnie pół forum z to wie a reszta się domyśla.
Montaz
W Reichu biora Firmy niemieckie za demontaz + montaz Ral 30,00 €uro za m2 okna w tym jest dojazd do miejsca montazu+pomiar okolo 80-100 km- oraz montaz na kotwy pianke ,tasmy Illbruck oraz zatynkowane dziury po demontazu.Oczywiscie jest to cena netto +16% Mwst .maggregor pisze:DAREK 13 ale z ciebie wyzyskiwacz 20 zł dla firmy montującej to
a montować u Niemców .
pozdrawiam MAGGREGOR
Gdyby mozna bylo Ukraincow zatrudniac !
Pozdrawiam
FENSTER BÖRSE feboku
Re: Montaz
Żadna rewelacja.feboku pisze:W Reichu biora Firmy niemieckie za demontaz + montaz Ral 30,00 €uro za m2 okna w tym jest dojazd do miejsca montazu+pomiar okolo 80-100 km- oraz montaz na kotwy pianke ,tasmy Illbruck oraz zatynkowane dziury po demontazu.Oczywiscie jest to cena netto +16% Mwst .maggregor pisze:DAREK 13 ale z ciebie wyzyskiwacz 20 zł dla firmy montującej to
a montować u Niemców .
pozdrawiam MAGGREGOR
Gdyby mozna bylo Ukraincow zatrudniac !
Pozdrawiam
Biorąc pod uwagę statystyczne okno O34 MB po obwodzie 5,8. Pow, 2,1
Ja za MDM i OT biore 36pln co daje 208,8 plus Illbruck 12 pln po obwodzie 69,6 plus to razem wychodzi 278,4 pln / 4,00 =69,6 EURO/ 2,1 M2=33,.. EURO za M2. I za dojazd na pomiar biore ok. 100 pln albo ukrywam to w cenie okien lub całego montażu.
A ja myślałem że w RFN jest tak dobrze....
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
montaz
A ja zatrudniam kilku młodych chłopakow płace im po 6 zł za godzine i wszyscy są zadowoleni.Jedyny problem w tym wszystkim jest to ze sam musze przy wszystkim byc mimo tego ze pracują juz dwa lata i sporo potrafią.Probowałem kiedys z taką firmą ktora profesjonalnie (niby)montowała okna i wszysko było prawie oki ale nie mieli nawet swojego auta do transportu dałem sobie spokoj Pozdrawiam
WITAM!!! PAN ZNAWCA BARDZO MNEI DENERWUJE SWOIMI "ZNAWSTWAMI"(JAK TAKI MADRY TO NIECH ZA POLITYKE SIE WEZMIE) A PAN ARRIUS- JAK PAN MOZE DAC 6 ZŁ I CIESZYC SIE ZE ROBOLI SE WZIAŁ! JA PRACOWAŁEM KIEDYS JAKO MONTAZYSTA KILKA LAT POCZATKI ZNAM TERAZ MONTUJE W JEDNEJ FIRMIE I MIMO TO MAM SWOJA W KTOREJ MONTUJA LUDZIE! NIE JEST ROBOTA CIEZKA I NIE ŁATWA ZARAZEM! U MNIE CHŁOPAKI MONTUJA ZA 8 ZETA NA GODZ!I WCALE ICH NEI PILNUJE A CO DO SUMY JAK SIE BIERZE ZA MONTAZ TO 35 ZŁ Z MB !!! TRZEBA SIE CENIC LUDZIE !POZDRAWIAM
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
pracuje u mnie 10 ekip montażowych w sezonie do 15stu za mb dostają 20 zł netto(na własnej działalności, z autami), moi pracownicy zarabiają 10 zł za mb dla brygady. Może płace za dużo ale mam święty spokój, montażyści zadowoleni i klienci bo mają ładnie wykonany montaż. Miałem już artystów gdzie był szef brygady montażowej w garniturze oraz jego pracownicy za 17 zł netto mb ale na zdrowy rozum nie da się dobrze zamontować okna za tą cene licząc (zus,materiał,paliwo,utrzymanie auta,zarobek) chyba że na samym piasku i piance wiecznie żywej( tzw. banany).Oszczędza się na montażystach ale traci na poprawkach i niezadowolonych klientach, ale bardzo dobrze że są tacy handlowcy w przyszłości bedzię wiecej miejsca dla profesjonalnych firm. Co do ceny mb dla klienta to minimum 30zł netto do 45zł.
Do pana MAJSTRA biore za dmo 25zl staram się robic ładnie i 99% klientow jest zadowolonych.Jak moge dac więcej chłopakom ktorzy są studentami i co jakiś czas mają zajęcia na uczelni i czesto musze tak układac montaze pod ich godziny szkolne czasem mnie to męczy ale nie sprzedaje tak duzo zeby nie dac sobie z tym rady pozdrawiam
płace montazystów
Panie ariuss 1 to nie moja wina ze pan ma malo montazy!i do tego studentów pan zatrudnia.ciekawe czy to znawcy montowania okien?? poza tym robi pan to co robi w łodzi?a przeciez to duze miasto wiec tak naprawde to mało pan im daje zarobic!pozdrawaiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: wynagrodzenia montażystów
Mamy nowy sezon, do tego podobno kryzysowy. Jak Wy, Panowie myslicie wynagradzac w tym roku montażystów?
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Firmy monterskie biorą ode mnie 12 do 25 zł./mb. i obchodzi mnie tylko dostarczenie okien i parapetów.
Swoim płace od 6 do 20 zł./mb dla brygady.
Klient - 30 do 60 zł./mb + parapety
Ceny netto
Reszty nie będę komentował. Wszystko mi się bilansuje na "+" albo nawet 2"+". Na razie nikt nie narzeka.
pozdrawiam
Swoim płace od 6 do 20 zł./mb dla brygady.
Klient - 30 do 60 zł./mb + parapety
Ceny netto
Reszty nie będę komentował. Wszystko mi się bilansuje na "+" albo nawet 2"+". Na razie nikt nie narzeka.
pozdrawiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Hmm.. ja za stany surowe liczę ciągle 19zł netto. Montażysta z fakturą dostaje 15% mniej.
Za wymianę.. hmm.. od 35zl -39 netto, jesli z prac montazowych wypada policzyc wiecej to na ogol klient szuka tanszego wykonawcy.
A za cieply montaz?ile doliczacie? zawsze mam z tym problem, bo niby kosztów materiałowych dla montazysty nie ma, ale to zawsze wiecej pracy.
Za wymianę.. hmm.. od 35zl -39 netto, jesli z prac montazowych wypada policzyc wiecej to na ogol klient szuka tanszego wykonawcy.
A za cieply montaz?ile doliczacie? zawsze mam z tym problem, bo niby kosztów materiałowych dla montazysty nie ma, ale to zawsze wiecej pracy.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:25 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
o rety, a w parapetach to dopiero mam ból głowy. Nigdy nie wiem ja kto liczyć, dlatego chętnie oddaję parapety bez montażu, szczególnie wewnętrzne.
Przy wewnętrznych zwykle coś trzeba podkuwać i liczenie za mb bywa złudne. Staram się skromnie pisać 20zł szt + 19 mb..
ale dla montazystów to i tak zawsze mało, bo oni woleli by montowac w tym czasie okna..
Przy wewnętrznych zwykle coś trzeba podkuwać i liczenie za mb bywa złudne. Staram się skromnie pisać 20zł szt + 19 mb..
ale dla montazystów to i tak zawsze mało, bo oni woleli by montowac w tym czasie okna..
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:25 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Oj koszty bywaja przerozne. Nie da sie tego okreslic tak jednoznacznie. Niekiedy wystarczy minimum piany na uszczelnienie przy oknie i przyklejenie parapetu i kiedy otwory pasuja, to jest to 10 minut. Dla sprzedawcow montujacych samodzielnie robi sie to czesto gratis.
Ale jak powiem ze place za np. 5 szt parapetow 100-150 zl to raczej nie bede mial chetnych na ich montaz - zrobia to jedynie na zasadzie wdziecznosci za inne, lepsze roboty.
Ale jak powiem ze place za np. 5 szt parapetow 100-150 zl to raczej nie bede mial chetnych na ich montaz - zrobia to jedynie na zasadzie wdziecznosci za inne, lepsze roboty.
A ja myślę że ty bardzo dobrze myślisz.
Jeśli drugi raz taka okazja się zdaży że będziesz płacił 170 PLN dniówki to możesz liczyć na mnie
Jeśli drugi raz taka okazja się zdaży że będziesz płacił 170 PLN dniówki to możesz liczyć na mnie
-
lukasz1975
- Czytelnik

majster - 150 dniówka (max. 9 godzin z dojazdem ale srednio około 7 godzin)
pomocnik - 10 zł za godzine
ja daje narzedzia , samochód i robie równiez pomiary czyli oni przychodza na gotowe ,
wydaje mi sie ze to stawki OK i nie musze sie martwic o jakos roboty czy szybkość bo goscie wiedza ze sam tez czasami montuje i wiem ile mozna zrobic za dniówke
montazysci tez nie narzekaja wiec mysle ze to stawki dobre bo patrzac na koncowe rozliczenia to stratny nie jestem , od klientów biore : suchy - 12 zł , wymiana bloki - 27 dom - 32-35 ( ale chyba to troche mało ) , za parapety nie biore dodatkowo czyli sa w cenie montazu okna
podsumowując nie ma co oszczedzac na montazystach jesli ma sie dobrych to warto im płacic tyle ile chca bo sumarycznie wyjdziemy na tym lepiej niz na tanich paprokach , najgorzej ze klienci to cwaniaczki i jak podpisuja umowe to mówią ze "sami sobie potem wykończa " zeby było taniej a przy montazu juz o tym zapominaja i wymagaja niewiadomo czego
pomocnik - 10 zł za godzine
ja daje narzedzia , samochód i robie równiez pomiary czyli oni przychodza na gotowe ,
wydaje mi sie ze to stawki OK i nie musze sie martwic o jakos roboty czy szybkość bo goscie wiedza ze sam tez czasami montuje i wiem ile mozna zrobic za dniówke
montazysci tez nie narzekaja wiec mysle ze to stawki dobre bo patrzac na koncowe rozliczenia to stratny nie jestem , od klientów biore : suchy - 12 zł , wymiana bloki - 27 dom - 32-35 ( ale chyba to troche mało ) , za parapety nie biore dodatkowo czyli sa w cenie montazu okna
podsumowując nie ma co oszczedzac na montazystach jesli ma sie dobrych to warto im płacic tyle ile chca bo sumarycznie wyjdziemy na tym lepiej niz na tanich paprokach , najgorzej ze klienci to cwaniaczki i jak podpisuja umowe to mówią ze "sami sobie potem wykończa " zeby było taniej a przy montazu juz o tym zapominaja i wymagaja niewiadomo czego
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:26 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Chyba wiem o który szopital chodzi. Znowu go uniewżnili. Liczą chyba na cud, albo że ktoś z Avangardą albo Decco przyjedzie, bo znowu mają za malo kasy.
Na wyjazdach biorę 35, bo noclegi, diety itp. Na miejscu ok. 25 (Wartości netto) I z wygrywaniem różnie też bywa. Chyba niżej to już porażka?
Na dniółwki nie płacę, ponieważ wydajność pracy spada o 70%. ludziom się pracować nie chce, co leży w ich naturze. Z góry mówię, tyle jest na brygadę za montaż i każdy wie ile może zarobić. Uczciwe? Przy akordzie brygada wyciąga nawet 150 do 250 dniówki na łebka (Brutto).
Zależy od warunków montażu.
Na wyjazdach biorę 35, bo noclegi, diety itp. Na miejscu ok. 25 (Wartości netto) I z wygrywaniem różnie też bywa. Chyba niżej to już porażka?
Na dniółwki nie płacę, ponieważ wydajność pracy spada o 70%. ludziom się pracować nie chce, co leży w ich naturze. Z góry mówię, tyle jest na brygadę za montaż i każdy wie ile może zarobić. Uczciwe? Przy akordzie brygada wyciąga nawet 150 do 250 dniówki na łebka (Brutto).
Zależy od warunków montażu.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:26 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
To było za wymianę.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Wiedziałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co oni, 2,5 dychy nie mogli dołożyć, tylko takie "jazdy" uskuteczniają?
A z moim ojcem jest podobnie. Che, che. Oni tak mają. A, czy do końca, to takie złe?
Pozdro i powodzenia.
Co oni, 2,5 dychy nie mogli dołożyć, tylko takie "jazdy" uskuteczniają?
A z moim ojcem jest podobnie. Che, che. Oni tak mają. A, czy do końca, to takie złe?
Pozdro i powodzenia.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
LUX?Sorry.. policzyłem że u mnie mają super lux. Nawet jesli pracują u mnie tylko 2 dni w tygodniu, to mają - na czysto - do ręki srednio 240zl zł dniówki. Metry bieżące przy robotach na nowych domach to wyjątkowo korzystny dla nich przelicznik.Invictus pisze:Jak tak sobie czytam te wasze posty to widzę, że moi montażyści to mają u mnie lux!
Jakiś czas temu robiłem większą inwestycję to płaciłem montażyście 170zł netto dniówki a pomocnik dostawał 100zł netto. Goniliśmy jednak po 9-12 godzin plus 3 godzinny w obie strony zajmował nam dojazd. Myślę, że to tak normalnie-godnie.
Inna sprawa - by nie bylo tak słodko. Muszą z tego opłacić swój ZUS i sprzęt i inne koszty życiowe. A to niestety kosztuje. Krzywdy im nie robię, bo chętnie przyjeżdzają.
Za to jest masa partaczy którzy mają nie niższe oczekiwania finansowe a ich doświadczenie i przygotowanie polega na paru miesiącach statystowania w innych firmach.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Oj nie, żadna Warszawa. Już bardziej mówi się u mnie Podlasie, chociaż to wciąz województwo mazowieckie.
Nie znoszę dawać swojego sprzętu montażystom. Nawet jeśli go szanują, to zawsze wychodzi ze mnie skąpiec i uważam że mogliby lepiej obchodzić się z powierzonym mieniem. A jak mają swoje.. to o nie dbają, a jeśli nie, tzn. że nadają się do wymiany, bo ktoś kto nie obchodzi się dobrze z własną wiartarką tak samo potraktuje okno lub parkiet Klienta.
I druga sprawa.. w czasech kiedy montaż liczono ok 12 zł mojej sąsiadce Panowie zamontowali po godzinach za 6zł/mb. Oczywiście sprzęt i materiały ich szefa.
Brzydzę się takim podejściem.
Nie znoszę dawać swojego sprzętu montażystom. Nawet jeśli go szanują, to zawsze wychodzi ze mnie skąpiec i uważam że mogliby lepiej obchodzić się z powierzonym mieniem. A jak mają swoje.. to o nie dbają, a jeśli nie, tzn. że nadają się do wymiany, bo ktoś kto nie obchodzi się dobrze z własną wiartarką tak samo potraktuje okno lub parkiet Klienta.
I druga sprawa.. w czasech kiedy montaż liczono ok 12 zł mojej sąsiadce Panowie zamontowali po godzinach za 6zł/mb. Oczywiście sprzęt i materiały ich szefa.
Brzydzę się takim podejściem.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Odnośnie montazystów nasuwa mi sie takie pytanie.
Jak u waszych montażystów z wódeczką i innymi podobnymi trunkami w czasie pracy?
Jak u waszych montażystów z wódeczką i innymi podobnymi trunkami w czasie pracy?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Latem jedno zimne piwko to normalna sprawa.. Znam takich co piją po kieliszku na osobę, by lepiej trawić zimne, budowlane jedzenie.
Czasem to Klient postawi, i warto by ktos wypil z nim jednego by się nie obrazil.
Ale czy malo czy duzo - to nieprofesjonalnie i nie wypada pic przy pracy.
Czasem to Klient postawi, i warto by ktos wypil z nim jednego by się nie obrazil.
Ale czy malo czy duzo - to nieprofesjonalnie i nie wypada pic przy pracy.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:27 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się przyznaję lubiłem wypić z klientem ale tylko przy sprzedaży. A jak już papiery były zrobione to by, by
Dwa przypadki pamiętam dokładnie jeden to większy kontrakt a jeden klient indywidualny. Pożeglowaliśmy bardzo daleko i na montażu był problem. Inwestycyjny się czepiał bo jeszcze chciał pić więc nie było problemu, przyjechałem na montaż i po krótkiej rozmowie zabrałem go w ciekawsze miejsce dla dyskusji. Za to z indywidualnym miałem problem bo w cale nie pamiętał że okna zamówił,do tego na raty... no i żonka nie wiem ona chyba chciał drzwi albo nowe futro ale nie okna

Dwa przypadki pamiętam dokładnie jeden to większy kontrakt a jeden klient indywidualny. Pożeglowaliśmy bardzo daleko i na montażu był problem. Inwestycyjny się czepiał bo jeszcze chciał pić więc nie było problemu, przyjechałem na montaż i po krótkiej rozmowie zabrałem go w ciekawsze miejsce dla dyskusji. Za to z indywidualnym miałem problem bo w cale nie pamiętał że okna zamówił,do tego na raty... no i żonka nie wiem ona chyba chciał drzwi albo nowe futro ale nie okna
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ech, Panowie,
nudzicie sie? Lepiej tego nie opowiadac, bo jak taki potencjalny Klient przeczyta to co tu wypisujemy... to pomysli ze montażysci to "same pijaki".
Miałem klienta który od rana częstował wódką. Koło południa zasnął na poddaszu, na paczkach wełny i dopiero wtedy chłopcy mogli zabać się za spokojny montaż.
Ale zaczyna się od piwka. Tylko w połączeniu ze wczorajszym kacem oddech robi się cuchnący, nastpęny wieczór jest też wesoły i montaż kolejnego ranka trzeba przekładać..
Pijaństwo to przekleństwo i ktoś, kto zamiast poziomicy trzyma na montażu butelką piwa nie ma u mnie czego szukać. Nie toleruję takiego podejścia. Czasem i to jedno piwko nie jest mile widziane.
nudzicie sie? Lepiej tego nie opowiadac, bo jak taki potencjalny Klient przeczyta to co tu wypisujemy... to pomysli ze montażysci to "same pijaki".
Miałem klienta który od rana częstował wódką. Koło południa zasnął na poddaszu, na paczkach wełny i dopiero wtedy chłopcy mogli zabać się za spokojny montaż.
Ale zaczyna się od piwka. Tylko w połączeniu ze wczorajszym kacem oddech robi się cuchnący, nastpęny wieczór jest też wesoły i montaż kolejnego ranka trzeba przekładać..
Pijaństwo to przekleństwo i ktoś, kto zamiast poziomicy trzyma na montażu butelką piwa nie ma u mnie czego szukać. Nie toleruję takiego podejścia. Czasem i to jedno piwko nie jest mile widziane.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Finlandia, i tu z tobą się zgadzam. Nienawidzę pijących w pracy. Może mniej ze względu na klientów, bo ci za kołnież nie wylewają. Gorzej jak pracownik krzywdę sobie zrobi - raz to miałem, wyleciał mi człowiek z wys. 10,3 m (jak podał PIP) przez okno po piwku. Żyje i pracuje dalej, ale już bez piwka. - bo wtedy macie prokuratora na karku,
PIP-y itp. No, bo kto jest wtedy winien? Pracodawca, oczywiście.
Tylko, że my możemy tego nie tolerować. Znajdźcie mi człowieka, który naprawdę jest odpowiedzialny za to, co robi i godnie reprezentuje waszą firmę. Ze świecą szukać.
PIP-y itp. No, bo kto jest wtedy winien? Pracodawca, oczywiście.
Tylko, że my możemy tego nie tolerować. Znajdźcie mi człowieka, który naprawdę jest odpowiedzialny za to, co robi i godnie reprezentuje waszą firmę. Ze świecą szukać.