pomoc w wyborze
-
arczi
pomoc w wyborze
Błagam pomórzcie! wybór firm
Jestem przed wymianą okien w domku jednorodzinnym (przynajmniej 70mm profil)- 20 sztuk, wszystkie niwymiarowe. Po dostaniu 20 faksów i ofert dostaje obłędu z gąszczu ofert wybrałem z Krakowa bo tam bedzie demontaż i wstawianie nowych:
nOrma 2000, Bryksy, OKland, Oknoplus, Oknosystem, Petrosol,Igies&Igies, każy ma swój profil który zachwala, błagam polećcie mi jakąś firmę z Krakowa z dobrą ofertą jakościową ale bez zawału cenowego.
Arczi
Jestem przed wymianą okien w domku jednorodzinnym (przynajmniej 70mm profil)- 20 sztuk, wszystkie niwymiarowe. Po dostaniu 20 faksów i ofert dostaje obłędu z gąszczu ofert wybrałem z Krakowa bo tam bedzie demontaż i wstawianie nowych:
nOrma 2000, Bryksy, OKland, Oknoplus, Oknosystem, Petrosol,Igies&Igies, każy ma swój profil który zachwala, błagam polećcie mi jakąś firmę z Krakowa z dobrą ofertą jakościową ale bez zawału cenowego.
Arczi
-
Specjalista
- Czytelnik

Re: pomoc w wyborze
Dość stary post ale odpowiem bo mam doświadczenie i znam produkty tych firmarczi pisze:Błagam pomórzcie! wybór firm
Arczi
Witaj - generalnie nie patrzyłbym aż tak na szerokość profili - tylko na wykonanie samego okna-
tak więc - wiadomo Bryksy to deweloper i sprzedaje okna bo robi je na własne potzreby oraz do składów budowlanych - nie najgorzej z jakościa pomimo rynku docelowego - dobry montażysta poprawi - jednak wybrałbym od kogo innego
Generalnie to wiadomo Oknoplus jest OK ale wybrałbym pomimo wszystko OknoPlast jest lepszy, Petrosol ma staż i okna są naprawdę przyzwoite - o ile komuś odpowiadaja profile na których to robią, Okland również nie jest zły (lepszy będzie Oknoplast jeśli chodzi o jakość)
OknoPlast - może i nie najtańszy, ale obsługa super - okna się świetnie montują, trzymają jakość i duży silny dostawca
Igies&Igies nie znam , tak samo z Normą 2000
Natomiast takie wynalazki jak np: Oknosystem odradzam - firma mała - widać że zatrudnia sezonowo pracowników (dotrudnia sporo ludzi na sezon widać to po ogłoszeniach - choćby na TYM forum) (ale czy umie ich doszkolić - to inna sprawa) - spotkałem się z wieloma opiniami negatywnymi o oknach i montażystach z tej firmy - mają salon na Placu Bieńczyckim - ale jak tam to już lepiej do OknoPol'a iść - mocni marketingowo ładna strona www - ale wiadomo jak to bywa: krowa dużo muczy a mało mleka daje (np okna aluminiowo-drewniane metra'y - a ani jednej przedstawionej realizacji)
-
Specjalista
- Czytelnik

prawda - widziałem też kilka montaży napradę dobrych firm - tylko dealer miał ekipę do Bani i wiadomo - więc szkoda o tym mówić by nie psuć renomy innym - fakt że są też klienci zadowoleni z firm które wiele okien "skleiły" badziewnych. - nie ma reguły - generalnie chciałem powiedzieć że należy wiele dzielić przez dwa - bo nie wszystko złoto co się świeci - znam firmę która do dealera pojechała z bardzo dobrym koniakiem za pół dnia spóżnienia z oknami - dealer mi opowiadał o tym
-
Specjalista
- Czytelnik

oknoplast jest OK i to najlepszy wybór dla tych co się znają - przyzaję nie najtańszy - widziałem też okna składane koło wadowic w stodole -2 pracowników !!! (profil silver line Royal Europa) sprzęt do produkcji miał sporo własnej inwencji - pomimo to okna były bardzo dobre jakościowo -aż się wierzyć nie chce - wizyta tam to było dla mnie przeżycie traumatyczne ale okna zamówiłem i do dziś są OK (zamawiałem o nie miałem wyboru klient miał już okna z tego profilu ale mu dwa ukradli tzn wymontowali)michalek pisze:a świstak zawijał je w te sreberka ... a i tak oknoplast kraków jest naj..
ręce opadają jak czytam takich specjalistów z takim doświadczeniem
...????
Tych oknoplastusiów jest dużo, o którym piszecie?
Bo jeżeli o tym co jako "jedyny robi dobre" okna, to zaprzeczam aby trzymał cenę.
Dealerzy OknoPlastu Kraków. Są firmy którym taniej sprzedają o34 na poziomie 400 pln netto.
To są firmy, które nie są z nimi związani na śmieri i życie. Są nowi mają obecne spojrzenie na rynek. Oni sobie dobrze wynegocjowali.
Życzę wan tego samego. Tyko zostawcie cene w detalu na dobrym poziomie ( o34 ok. 580 netto).
Tych oknoplastusiów jest dużo, o którym piszecie?
Bo jeżeli o tym co jako "jedyny robi dobre" okna, to zaprzeczam aby trzymał cenę.
Dealerzy OknoPlastu Kraków. Są firmy którym taniej sprzedają o34 na poziomie 400 pln netto.
To są firmy, które nie są z nimi związani na śmieri i życie. Są nowi mają obecne spojrzenie na rynek. Oni sobie dobrze wynegocjowali.
Życzę wan tego samego. Tyko zostawcie cene w detalu na dobrym poziomie ( o34 ok. 580 netto).
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.