nowa fabryka okien Ziemia Obiecana
nowa fabryka okien Ziemia Obiecana
Powstała nowa fabryka okien Ziemia Obiecana.Czy ktoś miał już jakiś kontakt z tą firmą ?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Fabryka, fabryka, wszędzie same fabryki, a jak im sie bliżej przyjżeć to co najwyżej zasługują na określenie "zakłady produkcyjne".
Rozumiem że przedsiębiorcy chcą się dowartościować i używają tak ambitnych nazw dla swojego biznesu, ale odrobina samokrytycyzmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
A odnośnie Ziemi Obiecanej - na razie nieźle się promuje, bo już mi wpadła w przeglądarkę, ale poza nostalgicznym obrazkiem nic więcej nie zaprezentowali.
Swoją drogą.. nazwa brzmi jak żart i gdybym miał sie kierować tylko odczuciem to nie zdeponowałbym u nich zaliczki...
Rozumiem że przedsiębiorcy chcą się dowartościować i używają tak ambitnych nazw dla swojego biznesu, ale odrobina samokrytycyzmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
A odnośnie Ziemi Obiecanej - na razie nieźle się promuje, bo już mi wpadła w przeglądarkę, ale poza nostalgicznym obrazkiem nic więcej nie zaprezentowali.
Swoją drogą.. nazwa brzmi jak żart i gdybym miał sie kierować tylko odczuciem to nie zdeponowałbym u nich zaliczki...
Re: nowa fabryka okien Ziemia Obiecana
nazwa mi sie podoba...Wiesio pisze:Powstała nowa fabryka okien Ziemia Obiecana.Czy ktoś miał już jakiś kontakt z tą firmą ?
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2006 8:34 pm przez przem1978, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dobrzepoinformowany
- Czytelnik

-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

-
Pan Starszy
- Czytelnik

Ziemia Obiecana
Wszyscy zazdroszczą. To musi byc interesująca firma! Trochę za dużo pochwał - to od razu budzi podejrzenia
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

ta jasne od, Twoje tematy stają się nudne i monotonne, slędząc twoje wypowiedzi od raz widać, ze jesteś zwiazany(a) z Ziemią obiecaną i masz jakiś żal do ABM, czyżby były pracownik z którego ABM nie był zadowolony.przekumaty_Borsuk pisze:rozmawiałem ostatnio na majóweczcez jednym z ich odbiorców i był... bardzo zadowolony, przede wszystkim jakością okien - więc chyba warto spróbować, czyżby przełom wśród producentów?
-
dobrzepoinformowany
- Czytelnik

Szanowni, dziwię się, że jeszcze nikt się nie zorientował, że przekumaty_borsuk to nikt inny jak sam Jarosław P.amateur pisze:ta jasne od, Twoje tematy stają się nudne i monotonne, slędząc twoje wypowiedzi od raz widać, ze jesteś zwiazany(a) z Ziemią obiecaną i masz jakiś żal do ABM, czyżby były pracownik z którego ABM nie był zadowolony.przekumaty_Borsuk pisze:rozmawiałem ostatnio na majóweczcez jednym z ich odbiorców i był... bardzo zadowolony, przede wszystkim jakością okien - więc chyba warto spróbować, czyżby przełom wśród producentów?
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

ojojoj, nie było mnie trochę czasu i "poleciały" dziwne osądy pod moim adresem... no cóż...
Nie mam NIC wspólnego z Fabryką Ziemia Obiecana (sentyment do miejsca w którym się znajduje) ani ABM Jędraszek (kiedyś miałem ale nie jako pracownik), po prostu doceniam każdą nową inicjatywę, dlatego piszę o tej Fabryce. Że akurat w pozytywnym znaczeniu? Takie informacje do mnie dotarły, jeśli będą w negatywnym, ale warte zainteresowania, również o nich napisze
Ziemia Obiecana i ABM interesują mnie najbardziej również z powodu... regionu
Jeśli którekolwiek z postów zabrzmiały stronniczo to nie było to działanie celowe. Nie jestem również Jarosławem Papisem
ale słyszalem i czytałem już tyle o tym facecie że postaram się go poznać 
amateur, dobrzepoinformowany - gratuluję, ABM podobno powoli wychodzi na prostą.
Panowie, więcej "luzu", na rynku wystarczy miejsca dla wszystkich, dlatego powodzenia
Nie mam NIC wspólnego z Fabryką Ziemia Obiecana (sentyment do miejsca w którym się znajduje) ani ABM Jędraszek (kiedyś miałem ale nie jako pracownik), po prostu doceniam każdą nową inicjatywę, dlatego piszę o tej Fabryce. Że akurat w pozytywnym znaczeniu? Takie informacje do mnie dotarły, jeśli będą w negatywnym, ale warte zainteresowania, również o nich napisze
amateur, dobrzepoinformowany - gratuluję, ABM podobno powoli wychodzi na prostą.
Panowie, więcej "luzu", na rynku wystarczy miejsca dla wszystkich, dlatego powodzenia
-
Artur Nizio
- Czytelnik

...nic mi nie płacą - nie martw się. Raz w tygodniu jestem u nich na hali - wszystko widzę. Ciekawe czy Twoja oferta zawiera zamknięte wzmocnienia ?!Artur Nizio pisze:KNMTG ile Ci tam płacą za reklamę?
Ceny żadna rewelacja ( mamy lepsze ). Trójka bez okleiny. I jeszcze po takim odchudzaniu!!! AHH gdzie ta Veka z dawnych lat???
PS Radzę uważać na dolne zawiasy, brak regulacji i wieje. Uszczelka jest do d..
Kończąc to chciałem Cię uświadomić, że zostały już tylko 3 profile na rynku, które są nie odchudzone i niestety ale firmy, które starają się na nich pracować skazane są na mozolne wbijanie się w rynek. CENA ...
Pozdro...
jawaryn 
KNMTG jezeli w/g Ciebie zamnknięte wzmocnienie to atut to jesteś fachowiec do bani
Najczęściej zamknięte wzmocnienia wstawia się do badziewiatych profili albo do okien o dużych gabarytach. Stal w profilu to zło konieczne i powinno być go jak najmniej. Niestety odchudzanie profili doprowadza do tego że żeby okno mialo jakąkolwiek statykę trzeba napchać do niego dużo stali.
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

przekumaty_Borsuk pisze:Bira pisze: Stal w profilu to zło konieczne i powinno być go jak najmniej.
najgorsze żeś jest chyba "z branży"
Leży cała branża. (ze śmiechu)
Tylko dlaczego jak Związek Polskie Okna itd, robi badania i tylko kilka firm przechodzi je pozytywnie to się wszyscy czepiają.
No to oświećcie mnie po co jest stal w profilu. Jedyne sensowne jego zadanie to mocowanie zawiasow. Poczytajcie troche fachowej literatury.
Powiedzcie dlaczego profile wielokomorowe nie potrzebują stali zamkniętej. Dlaczego w superprofilu Salamander universal nie trzeba było wkładać stali w skrzydła o wymiarach do 1000x1000.
Powiedzcie dlaczego profile wielokomorowe nie potrzebują stali zamkniętej. Dlaczego w superprofilu Salamander universal nie trzeba było wkładać stali w skrzydła o wymiarach do 1000x1000.
CO TO ZA GŁUPOTY? Pewnie ze stal musi byc i jak jest zamknieta to oczywiste ze profil jest sztywniejszy i mniej chwiejny!raz mialem klienta ktory piła przecinał okno by zopbaczyc czy jest zamknieta a neie w C! i chwała bogu ze tak byyło bo jest teraz moim najlepszym odbiorcą! a jesli ktos sie z tym nie zgadza to prsze o konkretne argumenty..pozdrawiam
Maniek albo jesteś kretynem albo całkowitem ignorantem albo kretynem
po co jest stal w profilu z pcw po to żeby poprawić jego sztrywność
i to jest fakt ale nie powinieneś pracoeaść w branży skoro wątpisz
w zalety pcw bo to materjał znacznie przewyższający załety zwykłej
stali idąc twoim tokiem rozumowania to pręt profil nota bene zamknięty
jest sztywniejszy od rurki profila Otwartego .
pozdrawiam MAGGREGOR
pozdrawiam MAGGREGOR
Przeczytałem Twój post, i muszę stwierdzić że kretynem to jesteś Ty! I to takim ktoremu mylą się litery, ale kretyni tak mają. A w ogóle to o co Ci chodziło? Może mnie pomyliłeś z kimś?maggregor pisze:Maniek albo jesteś kretynem albo całkowitem ignorantem albo kretynem
pozdrawiam MAGGREGOR
Prponuję nie używać słów uważanych za obaźliwe dla innej osoby, bo nas Andrzej wytnie w pień.
A jak już musimy to bieżmy przykład z dzieci w podstawówkach. Jak piszą sms to kiedy chcą użyć wulgaryzmu po pierwszej literze wstawiają gwiazdki.
I tym sposobem wprowadziły wulgaryzmy do sms, bogów, skypów i innch gadulców, a tatuś z mausią nie mogą zabronić bo to nie to samo.[/url]
A jak już musimy to bieżmy przykład z dzieci w podstawówkach. Jak piszą sms to kiedy chcą użyć wulgaryzmu po pierwszej literze wstawiają gwiazdki.
I tym sposobem wprowadziły wulgaryzmy do sms, bogów, skypów i innch gadulców, a tatuś z mausią nie mogą zabronić bo to nie to samo.[/url]
Jak dobrze...maggregor pisze:Sorki Maniek faktycznie jak czytam mój post to to nie wiem czy pisząc te bzdury byłem tępy jak pręt cz pusty jak rurka a prawda jest taka że
byłem napruty jak mops jeszcze raz sorki .
pozdrawiam MAGGREGOR
Już myślałem, że nie ma odwrotu.... idziemy na wojnę itp.
Ale wszystko w porządku, dobrze że nie pijemy non stop.
Ja kiedyś po kilku piwach zacząłem oglądac seriale wenezuelskie..tragedia!
GRATULACJE
NIE JESTEM W STANIE ZROZUMIEĆ JAK MOŻNA SIĘ CHWALIĆ W FORUM BRANŻOWYM ( Z MAJA ) MASZYNAMI I PARKIEM MASZYNOWYM ŻE JEST STARY ALE PO KAPITALNYM REMONCIE ZROBIONYM PRZEZ FACHOWCÓW.TOŻ TO JAKIEŚ JAJA. MAM NIE WSZYSTKIE MASZYNY NOWE ALE ŻEBY SIĘ CHWALIĆ STARYMI W GAZECIE
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Ja napiszę już teraz co myślę.
Uważam że nie mają roboty bo są maleńką firemką istniejącą od bardzo niedawna. Pracownicy z coraz to innego powodu odwiedzają to forum i z nudy piszą o swojej pracy. Myślę że mają za dużo wolnego , a co za tym idzie produkcja próżnuje. Od samego początku i to nie tylko w necie przechwalali się swoją "potęgą" i tak im już chyba zostanie.
Uważam że nie mają roboty bo są maleńką firemką istniejącą od bardzo niedawna. Pracownicy z coraz to innego powodu odwiedzają to forum i z nudy piszą o swojej pracy. Myślę że mają za dużo wolnego , a co za tym idzie produkcja próżnuje. Od samego początku i to nie tylko w necie przechwalali się swoją "potęgą" i tak im już chyba zostanie.