Montaz okien???
Montaz okien???
Chciałbym dowiedziec sie jakie sa ceny montazu okien w innych firmach i jaki zakres robót wykonywanych w tejze cenie. W mojej firmie cena za montaz i demontaz z obróbka wynosi 26 zł/mb a w montaz w surowych otworach 14 zł/mb. Cena montazu drzwi w surowym otworze 150 zł a monaz, demontaz i obróbka 250 zł/szt.
-
dragard1951
- Małomówny

Po drugiej stronie ulicy był punkt sprzedaży okien, gdzie ceny wszystkiego były na bardzo niskim poziomie- ok, 25% mniej niż u nas.
Montaż często gratis, podobnie jak parapety, termometry itd. Na dodatek
nawet jak klient nie kupił dostawał skromny upominek a przy wyjściu całowano go w złoty ząbek. Niestety zbankrutowali.
Montaż często gratis, podobnie jak parapety, termometry itd. Na dodatek
nawet jak klient nie kupił dostawał skromny upominek a przy wyjściu całowano go w złoty ząbek. Niestety zbankrutowali.
Z takimi cenami startowaliśmy w przetargach 2 - 3 lata temu. Powodzenia w handlu prawie nową odzieżą z Niemiec, Kanady itd.Chciałbym dowiedziec sie jakie sa ceny montazu okien w innych firmach i jaki zakres robót wykonywanych w tejze cenie. W mojej firmie cena za montaz i demontaz z obróbka wynosi 26 zł/mb a w montaz w surowych otworach 14 zł/mb. Cena montazu drzwi w surowym otworze 150 zł a monaz, demontaz i obróbka 250 zł/szt.
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

dragard - coz, niby obrot czyni najwiekszy zysk ale..... dokola padaja wlasnie Ci co juz ponizej zdroworozsadkowych cen zeszli - tak jakby ten rok mialby byc ich ostatnim a czeka nas jeszcze przyszly
Z wymiana i obrobka cena wyjsciowa jak za dawnych lat - 45 zeta netto
Skrzynka - 60 zeta netto
Za surowke 25 zeta tez netto
Od ilosci rabat - do maksimum 30%
I zadnych gratisow - chyba ze usmiech
I jaskos zyje i jeszcze egzystuje na klientow zbytnio nie narzekajac choc oczywiscie dobrze by bylo, by stali w kolejce jak kiedys do miesnego
Skrzynka - 60 zeta netto
I jaskos zyje i jeszcze egzystuje na klientow zbytnio nie narzekajac choc oczywiscie dobrze by bylo, by stali w kolejce jak kiedys do miesnego
hmmm.....od 10 lat w branzy
Masz rację wydawało się mi że też sprzedaję po rozsądnych cenach:Jaroslaw Andrzej pisze:dragard - coz, niby obrot czyni najwiekszy zysk ale..... dokola padaja wlasnie Ci co juz ponizej zdroworozsadkowych cen zeszli - tak jakby ten rok mialby byc ich ostatnim a czeka nas jeszcze przyszly
Skrzynka - 60 zeta netto
-wymiana i obróbka 35
-skrzynka 45
-surówka 25.
Na montaż nie daję rabatów, po twoim poście podniosę ceny.
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Masz rację, na usprawiedliwienie przyjmuję że tak sprzedajesz od niedawana.pomocnik pisze:To ja chyba sprzedaję za tanio:
wymiana z obróbką 25 netto
skrzynka 35
surówka 18
parapet 15
Rabatów nie daję na montaż
POTWIERDŹ
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Cene taka możesz trzymać bo sprzedajesz jedne z najtańszch okien. Ciekawy jestem jakbyś miał ustawiną cenę mntażu, gdybyś kupował okna np. 034 na poziomie 450,00 pln netto dla ciebie dealera?Jaroslaw Andrzej pisze:dragard - coz, niby obrot czyni najwiekszy zysk ale..... dokola padaja wlasnie Ci co juz ponizej zdroworozsadkowych cen zeszli - tak jakby ten rok mialby byc ich ostatnim a czeka nas jeszcze przyszly
Skrzynka - 60 zeta netto
p.s.
Cena za montaż dobra, chodź na stolicę spodziewłem się czegoś więcej.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

O 100licy zapomnij - myslisz ze tu ceny z kosmosu?ZNAWCA pisze: Cene taka możesz trzymać bo sprzedajesz jedne z najtańszch okien. Ciekawy jestem jakbyś miał ustawiną cenę mntażu, gdybyś kupował okna np. 034 na poziomie 450,00 pln netto dla ciebie dealera?
p.s.
Cena za montaż dobra, chodź na stolicę spodziewłem się czegoś więcej.
Hmmm...najtansze? No nie wiem czy oferowany towar mozna zaliczyc do najtanszych skoro w jednym z profili O-34 w zakupie ostro przekracza 500 netto.
Tu nie o to chodzi moim zdaniem
Chcesz sie utrzymac na rynku - musisz sobie skalkulowac - tak jak napisal komarko1 uwzgledniajac wszystkie koszta a nie liczyc ciagle na to ze kiedys w branzy bedzie jak za lat 90-tych i miec tylko na paliwo.
To se ne wrati jak mawiaja sasiedzi z poludnia a wlasnie w 100lycy widac jak na dloni kondycje finansowa firemek montujacych po 15 zeta z obrobka i 5 zeta surowke na inwestycjach - bo takie najnizsze ceny poznalem.
To ze wokolo wiekszosc dealerow zysk ze sprzedazy okien wypracowuje tylko na zwrocie VATu za iles tam miesiecy nie jest w mej ocenie rozwiazaniem wystarczajacym by firma nie tylko utrzymala sie na rynku ale tez miala szanse na rozwoj czy inwestycje.
Tak jakby wszyscy wzieli tylko na przetrwanie liczac na cud - a jaki jest tego efekt?
Klient raz przyzwyczajony do zanizonych cen na ich podwyzszenie sie juz nie zgodzi a za rok zwrotu VATu juz nie bedzie i co wtedy?
Wszyscy beda sprzedawac bez faktury?
Policja Skarbowa czuwa i juz zaciera rece
hmmm.....od 10 lat w branzy