wybór prod. okien drewnianych

faras
Czytelnik
Czytelnik

wybór prod. okien drewnianych

Post autor: faras »

Jaka firma robi dobre okna drewniane. Zrobiłam przegląd firm przez internet.
Byłam w salonie sokółki, urzędowski i meranti. I to ja ciągnęłam sprzedawców za języki. (tylko dzięki internetowi wiedziałam o co pytać). Żadnej inwencji i porady.Jak mieć zaufanie do firm kiedy sprzedawcy do d..y.
:x
Natomiast na mailowe zapytanie wysyłane do firm,, o wycenę okien- odpowiedź dostałam od jednej "Maszrolu" ze Strogardu Gd.
Widac, że firmy olewają klienta. Mimo wszystko prosze o poradę , kto robi na wymiar dobre okna drewniane. a gdybym jeszcze dostała producenta drzwi
byłabym niezmiernie w dzięczna :) [/b]

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Jak już uparła się Pani na "okna drewniane" to niedaleko jest pomorska fabryka okien M&S - proszę zwrócić uwagę że w jednej cenie mają meranti i sosnę oraz wszystkie lazury tak wiec korzystny zakup to merant lazur ale nie sosna na mikrowczepy ( w większosci fabryki różnicują cenowo te materiały) Ja jednak na Pani miejscu wybrałbym PCV color z wkładem termo jeżeli mam wydać trochę grosza a chcę mieć okna dobre technicznie i wygodne w utrzymaniu. ponieważ ja jestem z dolnoślaskie więc jedynie "dobra rada" - pozdrawiam.
jar
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: jar »

Na tym forum raczej nie uzyska Pani obiektywnej odpowiedzi, gdyż jest ono zdominowane przez dystrybutorów (przede wszystkim okien PCV). Jedny słowem każdy chwali to co sprzedaje, a krytykuje to czego nie posiada w ofercie / nie zna. Odpowiedź powyżej jest jednym z tego dowodów (pro pcv). Myslę, że na forum Muratora uzyska Pani bardziej obiektywną odpowiedź, ponieważ tam wypowiada się dużo inwestorów prywatnych.
Moja mała rada: czasem warto poszukać mniejszego producenta, który może mieć trochę droższe okna, ale za to "dopieszczone" do perfekcji (przy mniejszej produkcji łatwiej utrzymać jakość niz przy masówce), aczkolwiek nie jest to reguła.
Linki: Obrazek
netwalker
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: netwalker »

Drutex robi bardzo ładne okna ale chyba nie są najtańsze, za to dowiozą je bez większych problemów:)
lokalna opinia to wszystko
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Kolego "jar" - pani jw prosiła o odpowiedż co polecamy - więc polecam to co znam. Z racji odległości (mieszkam na dolnym śląsku) ta pani najprawdopodobniej nie będzie moim klientem lecz uważam że warto by zapoznałą się z ofertą firm wiarygodnych - a nie małych producentów którzy dziś robią okna, jutro drzwi a pojutrze skrzynki na pomidory.
Polecając M&S polecAM ponieważ ich produkt jest co najmniej poprawny (akurat nie sprzedaję okien drewno M@S a i pcv to marginalne 1 % mojej sprzedaży) Natomiast przy produkcji "masowej" producent nie może pozwolić sobie na wpadki (przy producencie małym czasem sie uda, a czasem trzeba z klientem się dogadać) Gdyby miała pani zapytania o PCV lub wątpliwości to proszę na priv. [email protected]
pozdrawiam
ODPOWIEDZ