Montaż

gjasinski
Czytelnik
Czytelnik

Montaż

Post autor: gjasinski »

Witam
Otrzymałem ofertę dotycząca montaży w warszwce. Sprawa nie jest prosta ponieważ montaż dotyczy następujących okien :

Stolarka drewniana
Montaż okien odbywa się poza licem muru ( tzn. okno stawiane jest na kątownikach ciesielskich. Rama okna jest wysunięta poza mór o jakieś 5 do 8 cm w zależności od kondygnacji. Po bokach oczywiście kotwy. Całość należy utrzymać w osi pion i poziom
( oczywiście sprawa całkowicie normalna tylko nie robimy tego w otworze ale poza nim.)
Następnie uszczelnienie ram i muru taśmą bitumiczna , po montażu owinięcie folią strecz skrzydeł okiennych oraz oklejenie ram taśma pcv. Po odbiorze inwestorskim zdjęcie foli strecz , regulacja założenie nawiewników.

Pozostałe

Termin płatności po odbiorze 30 dni
Fakturowanie ( pierwsza fv na 70 % wartości odebranych okien, pozostałe 30 % fakturujemy po odbiorze inwestorskim)
Całkowita ilość metrów ok. 2 tyś

I oczywiście PYTANIE !!!

Za ile byście to zamontowali ??? I ile metrów dzienne ?

oknoAD

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Wygląda jak "montaż po niemiecku" w 3 warstwowej ścianie. Są do tego specjalne kotwy ale drogie jak zaraza (jakieś 4 EUR/szt). Można oczywiście robić to na kątownikach ciesielskich ale wtedy nie ma możliwości poprawki położenia już zamontowanego okna.
Ja za taki montaż (bez specjalnych kotew) wziąłbym z materiałem min. 35zł netto za metr. Robiłem to kilka razy i wiem czym to pachnie...
ODPOWIEDZ