Polskia rzeczywistość :) - czyli co robić by było lepiej.

997
Czytelnik
Czytelnik

Polskia rzeczywistość :) - czyli co robić by było lepiej.

Post autor: 997 »

Witam serdecznie. Pragnę podzielić sie informacjami jakie otrzymałem od Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Być może wszyscy o tym wiedzą ale nikt tym sie nie chwali :).
FAKTY:
Jest ustawa, która mówi, że okna muszą mieć aprobatę techniczną i tylko zgodnie z aprobatą techniczną można produkować okna. Czyli jeżeli mamy profil "Antek" i mamy AT to okna możemy produkować tylko na tych profilach, które są zawarte w AT. (Pomijam fakt, że już niedługo będzie norma europejska i AT pójdą do lamusa)
Faktem jest też to, że nasi kochani urzędnicy nie umieją rozróżniać profili i jeżeli profil nazywa się Antek 100 i Antek 200 to te kształtowniki PVC dla takiego Inspektora są takie same, bo to Antek i to Antek.

Jednym słowem - AT wystarczy mieć tylko i wyłącznie na nazwę systemu. Rodzaje nie są ważne. Szkoda pieniędzy na ITB itp istytucje. Mam orzeczenie GINB, który potwierdza wyżej napisane słowa :lol: .

8) Polska to piękny kraj 8)

oknoAD

antony
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: antony »

a gdzie jeszcze poza naszym krajem sa honorowane nasze normy?
to pytanie retoryczne poniewaz odpowiedz jest mi znana
nigdzie! /nie pisze tu o tzw. Kowalskich ja zajmuje sie obsluga duzych inwestycji/
i juz jestesmy w UE a rynek deweloperski dzieki temu jest zamkniety
producenci nasi nie maja ubezpieczen gwarancji.........itd.
nic nie maja!!!!
maja za to bujna fanasie i polityke firmy......................................itd
zycze im wszystkim szczescia bedzie im potrzebne-a z roku na rok bedzie ich coraz mniej to widac slychac i czuc :D
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...w ITB to pracuje wiara co pamięta jeszcze BERLIN 1945 :roll:
jawaryn :)
ODPOWIEDZ