ILOŚĆ KOMÓR W VECE

KAT
Rozgadany
Rozgadany

ILOŚĆ KOMÓR W VECE

Post autor: KAT »

MAM RETORYCZNE PYTANIE DO PRODUCENTÓW NA VECE SPRZEDAJĄCYCH OKNA PIĘCIOKOMOROWE- ILE KOMÓR MA SWINGLINE TEN Z GŁÓWNEJ STRONY OKNONETU, DRUGIE JUŻ NIE RETORYCZNE ILE KOMÓR MA PERFEKLINE W KOLORZE.POZDRAWIAM

oknoAD

Andy30
Czytelnik
Czytelnik

Re: ILOŚĆ KOMÓR W VECE

Post autor: Andy30 »

KAT pisze:MAM RETORYCZNE PYTANIE DO PRODUCENTÓW NA VECE SPRZEDAJĄCYCH OKNA PIĘCIOKOMOROWE- ILE KOMÓR MA SWINGLINE TEN Z GŁÓWNEJ STRONY OKNONETU, DRUGIE JUŻ NIE RETORYCZNE ILE KOMÓR MA PERFEKLINE W KOLORZE.POZDRAWIAM
A Ty co, liczyć nie umiesz? Poza tym - według mnie ma to niewielkie znaczenie. Przenikalność cieplna na poziomie 1,8 czy też 1,6... Czy to aż tak wiele? Poza tym... jeśli tak skrupukatnie liczysz komory (choć dla mnie, to kicz marketingowy dla średnio rozgarniętych klientów), może zagłebisz się najpierw w szczegóły..? Otóż z moich spostrzeżeń rozwiązania Veki nie są takie całkiem głupie. Co prawda komór jest mniej w okleinowanych profilach, lecz za to wzmocnienia są większe, a więc mniejsze prawdopodobieństwo odkształcenia profili. A wszyscy wiemy jak się zachowuje okleinowane PVC zwłaszcza ciemne.
Tak więc zapraszam do lektury dokumentacji technicznej Veki.
Pozdrawiam
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Wychodzi nato że ta cała veka jest jak pasztet z jelenia jest tam
wszystko łącznie z krowimi wymionami a jedyny jeleń to klient
ale w sumie wymiona są dużo zdrowsze i mają więcej żelatyny.

pozdrawiam MAGGREGOR
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Dokładnie tak , gratulacje MAGGREGOR !
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

ODPOWAIDAM ANDYEMU, LICZYĆ TO JA UMIEM DOBRZE,TYLKO CZY TO CO TU NAPISAŁEŚ MÓWISZ SWOIM KLIENTOM. IDĘ O ZAKŁAD ŻE NIE.
CO DO WIĘKSZEJ STALI W KOLORACH TO CI POWIEM ŻE JAK DASZ WZMOCNIENIE TAK JAK VEKA DO SKRZYDŁA ŻEBY NIE TRZEBA BYŁO WIERCIĆ KLAMKI PRZEZ STAL TO ONO NIC NIE DAJE. ROBIŁEM NA VECE I WIEM CO MÓWIĘ. TA STAL w ogóle NIE TRZYMA DOCISKU SKRZYDŁA DO RAMY.I POWIEM JESZCZE JEDNO, NA PEWNO ILOŚĆ KOMÓR TO JEST MNIEJSZY BAJER MARKETINGOWY NIŻ TA KOEKSTRUZJA WASZA ŻE NIBY JAK KTOŚ WYJDZIE PO DRABINIE PO ŚCIANIE I PRZEZ PRZYPADEK ZDRAPIE RENOLIT TO U WAS NIE WYJDZIE BIAŁE.
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

VEKA to nieodosobniony przypadek.
A moze ktoś wie dlaczego w aluplascie idealu 4000 czyli tzw profil 5 komorowy słupek jest 4 komorowy :lol:
I jak by tak poszukac to jeszcze kilka profili by sie znalazło z takimi udziwnieniami

Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

A kto wie dlaczego Gealan jest szary w sirodku.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Majster
Małomówny
Małomówny

Post autor: Majster »

U MNIE kiedys trafil sie przedstawiciel z profilem niby cztero-kom na słupku, z cennikiem jak na 3 kom, ale o szerokosci 70 cm????
czy ktos to zrozumie i kazał sprzedawac jako 5 kom. :oops: :oops:
rety ten kraj schodzi na psyy :D :D
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

super szyby z opisem k=1.0 i grubością szyb 3mm z powietrzem naśladujące szyby pakiet 4/16/4 Ar
ODPOWIEDZ