Szyby zewnętrzne zaparowane.
Szyby zewnętrzne zaparowane.
Od niedawna mam okna PCV i świata zza nich nie widzę. Szyby zewnętrzne są zaparowane. Czy to normalne zjawisko?
Doskonale wiem, że zaparowywanie szyb wenętrznych jest spowodowane złą wentylacją w domu.
Ale na zewnątrz?
Doskonale wiem, że zaparowywanie szyb wenętrznych jest spowodowane złą wentylacją w domu.
Ale na zewnątrz?
zaparowane od zewnątrz szyby
Szyby zaparowane od zewnątrz to fizyka, położenie budynku i cisnienie atmosferyczne! Do tego dochodzi jeszcze temperatura na zewnątrz oraz aura. Domyślam się,że zjawisko to występuje tylko nad ranem i tylko w dni mgliste lub deszczowe, czyż nie tak? Pozdrawiam 
Ależ nie w dni deszczowe i mgliste, tylko teraz .. w te piękne.. słoneczne poranki i tak około godziny 10 zaparowanie schodzi z szyb. Zastanowiło mnie to, ponieważ na starych, 80 - letnich oknach nigdy tego nie zauważyłam w tak słoneczne dni. Owszem w deszcz - TAK.
Dziękuję za odpowiedź, która mnie uspokoiła. Jak fizyka.. to fizyka.. nie ma rady..
Szkoda, że po przebudzeniu świata nie mogę zobaczyć przez tę fizykę.
Już w szkole podstawowej nie lubiłam fizyki i teraz wiem, dlaczego
Najserdeczniej pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Dziękuję za odpowiedź, która mnie uspokoiła. Jak fizyka.. to fizyka.. nie ma rady..
Szkoda, że po przebudzeniu świata nie mogę zobaczyć przez tę fizykę.
Już w szkole podstawowej nie lubiłam fizyki i teraz wiem, dlaczego
Najserdeczniej pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Ciesz się Ella.
Zjawisko to świadczy między innymi że masz szyby o dobrym współczynniku przenikania ciepła.
Usterkę taka usuwa się, gdy klient nie zrozumie tej prostej rzeczy, poprzez wymiane szyb na zimniejsze.
Wtedy zewnętrzna szyba szybciej sie ogrzewa z pomieszczenia i zaparowanie albo sie nie pojawia albo szybciej znika.
Zjawisko to świadczy między innymi że masz szyby o dobrym współczynniku przenikania ciepła.
Usterkę taka usuwa się, gdy klient nie zrozumie tej prostej rzeczy, poprzez wymiane szyb na zimniejsze.
Wtedy zewnętrzna szyba szybciej sie ogrzewa z pomieszczenia i zaparowanie albo sie nie pojawia albo szybciej znika.